«ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ» ΜΕΣΩ FACEBOOK, ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Συγκεντρώσεις σήμερα στην Κεντρική πλατεία

Δημοσίευση: 11 Φεβ 2015 10:20 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 19:48

Πρόσκληση για συλλαλητήρια "για τη δημοκρατία, το χρέος και την αξιοπρέπεια" στη Λάρισα, με αφορμή τη στάση των εταίρων και δανειστών της Ελλάδας, απευθύνουν μέσω του Facebook χρήστες μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Η πρόσκληση αφορά στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας, σήμερα Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου, στις 6 το απόγευμα, ώρα κατά την οποία συνέρχεται εκτάκτως το Eurogroup, αλλά και για την ερχόμενη Κυριακή 15 Φεβρουαρίου, όπου επιχειρείται η διοργάνωση πανευρωπαϊκού συλλαλητηρίου.

Την ίδια ώρα (δηλαδή σήμερα στις 6 μ.μ.) και στον ίδιο χώρο (κεντρική πλατεία), καλεί σε συγκέντρωση ενάντια σε Ε.Ε., ΕΚΤ και τραπεζίτες, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ Λάρισας, η οποία σε ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής: «Δυο βδομάδες τώρα, τα όργανα και οι βασικοί εκπρόσωποι της ΕΕ, περιφρονούν το δικαίωμα του λαού να αποφασίζει ο ίδιος για τις τύχες του, τη θέλησή του να τελειώνουμε με τη βαρβαρότητα των μνημονίων και την επιτροπεία, όπως εκφράστηκε με τους αγώνες και την ψήφο του.

Χρησιμοποιούν τα όπλα που τους δίνουν οι αντιδραστικές συνθήκες της Ε.Ε. Εκβιάζουν, πιέζουν για «ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς» και πλεονάσματα.

Φαίνεται καθαρά ότι η ΕΚΤ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το ΔΝΤ, δεν είναι «εταίροι». Είναι οι οικονομικοί και πολιτικοί εκπρόσωποι των κυρίαρχων τάξεων, των τοκογλύφων, των τραπεζιτών και των πολυεθνικών που θα κάνουν τα πάντα για να επιβάλουν τα συμφέροντά τους σε βάρος του λαού.

Δεν μπορεί να βρεθεί φιλολαϊκή λύση μέσα από "τη διαπραγμάτευση", την άρνηση «μονομερών ενεργειών», τον όρκο πίστης στην τήρηση των αντιδραστικών συνθηκών της ευρωζώνης και της ΕΕ.

Όταν η κυβέρνηση, νομιμοποιεί και μονιμοποιεί το τοκογλυφικό χρέος, αποδέχεται ακόμα και το 70% του μνημονίου, αρνείται να εθνικοποιήσει τις χιλιοπληρωμένες από τον λαό τράπεζες και παραπέμπει στο απώτερο μέλλον θεμελιακές δεσμεύσεις της, δίνει όπλα στους εχθρούς των εργαζομένων.

Δεν περιμένουμε τη συναίνεση των Βρυξελλών, των τραπεζιτών και των βιομήχανων για να διεκδικήσουμε να πάρουμε πίσω όλα όσα μας έκλεψαν με τα μνημόνια και τις επιθέσεις τους. Η κυβέρνηση οφείλει να ικανοποιήσει άμεσα τα αιτήματα του μαζικού κινήματος χωρίς παλινωδίες και υπαναχωρήσεις. Να προχωρήσουμε σε «μονομερείς ενέργειες» και με τη δύναμη του οργανωμένου εργατικού και λαϊκού κινήματος.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ - ΜΑΡΣ καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Για μια άλλη πορεία χωρίς χρέος και μνημόνια, ευρώ και ΕΕ με τους εργαζόμενους στο τιμόνι της κοινωνίας».

ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ

Παλλαϊκό κάλεσμα ενάντια στη λιτότητα που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη, στις 6 μ.μ., στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας, και το άλλο την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου, την ίδια ώρα στον ίδιο χώρο, θα συμμετάσχουν και οι Συνεργαζόμενες Εκπαιδευτικές Κινήσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Λάρισας (ΣΥΝΕΚ). Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν: «Η χώρα αλλάζει σελίδα. Οι εργαζόμενοι, που με τους αγώνες τους αντιπάλεψαν σταθερά τις πολιτικές της μονόπλευρης λιτότητας, της κατάργησης εργασιακών και ασφαλιστικών κατακτήσεων, τις πολιτικές καταρράκωσης της αξιοπρέπειας και της δημοκρατίας του λαού μας, συνέβαλαν αποφασιστικά, στις πρόσφατες εκλογές, στην ανάδειξη εκείνων των πολιτικών δυνάμεων που έχουν τη βούληση να ανοίξουν αυτό το δρόμο.

Η ελπίδα νίκησε τον φόβο. Ελπίδα για αξιοπρέπεια, καλυτέρευση της ζωής μας. Όλοι γνωρίζουμε ότι οι πιέσεις που θα ασκηθούν για να συνεχιστεί η ίδια πολιτική θα είναι τεράστιες και ο δρόμος των διαπραγματεύσεων θα είναι δύσκολος.

Οι συνθήκες επιβάλλουν συνεχή εγρήγορση, ετοιμότητα και κινητοποίηση του λαού. Οι εκπαιδευτικοί μαζί με το λαό θα γεμίσουμε τις πλατείες όλης της χώρας, απαιτώντας να μπει οριστικό τέλος στη λιτότητα».

ΚΑΙ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ...

Εν τω μεταξύ, συγκροτήθηκε και στη Λάρισα «Επιτροπή Στήριξης για την εφαρμογή των προεκλογικών εξαγγελιών της κυβέρνησης», η οποία αναφέρει στην πρώτη της ανακοίνωση:

Ως στόχος της Επιτροπής τέθηκε η υποστήριξη της κυβέρνησης α) κινηματικά ώστε να δυναμώσει η λαϊκή υποστήριξη στις δύσκολες διαπραγματεύσεις της με τους δανειστές για το χρέος και να εφαρμοστεί άμεσα το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και β) προγραμματικά με την εμβάθυνση των θέσεων για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και την εξειδίκευσή τους στην περιοχή μας. Θα είμαστε όμως εδώ και για να αντιδράσουμε σε πιθανές παραλείψεις αλλά και για να ασκούμε και εποικοδομητική κριτική εκεί που είναι αναγκαίο.

Η λειτουργία της Επιτροπής Στήριξης είναι ανοικτή και οι αποφάσεις λαμβάνονται στις συνελεύσεις των μελών.

Ως πρώτη πολιτική πρωτοβουλία καλούμε τους Λαρισαίους και τις Λαρισαίες σε μαζική συμμετοχή στο πανευρωπαϊκό κάλεσμα «Όλοι στις Πλατείες» σήμερα Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου και ώρα 18:00, στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας.

Ήρθε η ώρα να πάρει και ο λαός την υπόθεση της ανατροπής στις πλάτες του. Να υψώσουμε το ανάστημά μας και να στείλουμε ένα παλλαϊκό μήνυμα ενάντια στη λιτότητα και τα μνημόνια, υπέρ της δημοκρατίας και της προκοπής. Ήρθε η ώρα να φοβηθούν αυτοί που τα εκπροσωπούν και να ακούσουν δυνατά τη φωνή μας. Επιλέγουμε την αξιοπρέπεια και ζητάμε για εμάς και τους λαούς όλης της Ευρώπης μια μεγάλη ανάσα αλλαγής. Καλούμε όλους τους λαούς της Ευρώπης να δείξουν έμπρακτα την υποστήριξή τους στον αγώνα του ελληνικού λαού και της ελληνικής κυβέρνησης για μια Ευρώπη της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης.

Καλούμε, επίσης, τους φορείς της Λάρισας να συμπαρασταθούν, ανεξάρτητα από κομματικές ή πολιτικές πεποιθήσεις και να συμμετέχουν ενεργά στην κινητοποίηση – συγκέντρωση της Τετάρτης».

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Με αφορμή τις εκδηλώσεις στήριξης που προγραμματίζονται και στη Λάρισα, ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, προέβη στην παρακάτω δήλωση: «Η νέα κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας, που σχηματίστηκε μετά την ετυμηγορία του ελληνικού λαού, στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, μέσω των διαπραγματεύσεων με τους θεσμικούς μας εταίρους αλλά και διεθνείς παράγοντες, ώστε να αναστραφούν τα καταστροφικά, για την κοινωνία και την οικονομία, αποτελέσματα των πολιτικών που εφαρμόστηκαν στη χώρα μας, τα προηγούμενα χρόνια.

Θεωρούμε πως είναι χρέος κάθε Έλληνα πατριώτη, κάθε δημοκρατικού πολίτη να στηρίξει αυτή την εθνική προσπάθεια που καταβάλλει ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας και συνολικά η κυβέρνηση. Με αυτές τις σκέψεις, θεωρούμε ότι είναι απολύτως θετικές οι πρωτοβουλίες που αναλαμβάνονται σ΄ όλη τη χώρα και οι οποίες έχουν ως στόχο τη στήριξη αυτής της προσπάθειας.

Όπως είναι προφανές, η δημοτική αρχή του Δήμου Λαρισαίων, θα είναι παρούσα στις εκδηλώσεις στήριξης που θα πραγματοποιηθούν στην πόλη μας».

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ

Και στην Ελασσόνα, σήμερα Τετάρτη, στις 6 το απόγευμα, προγραμματίζεται στην κεντρική πλατεία της πόλης, παλλαϊκό συλλαλητήριο, που ταυτόχρονα γίνεται και σε πολλές πόλεις της χώρας και του εξωτερικού.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass