Ο ΥΕΘΑ ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ 1η ΣΤΡΑΤΙΑ

«Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την εθνική μας κυριαρχία»

Δημοσίευση: 15 Οκτ 2016 10:00

«Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την εθνική μας κυριαρχία» υπογράμμισε χθες από τη Λάρισα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Ο κ. Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη και τον Αρχηγό ΓΕΣ αντιστράτηγο Βασίλειο Τελλίδη, βρέθηκε στην 1η Στρατιά συμμετέχοντας στην τελετή απονομής πολεμικών σημαιών σε Σχηματισμούς, Συγκροτήματα και Μονάδες του Στρατού Ξηράς.

Πολεμικές σημαίες, που σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση του ΥΕΘΑ, αποδίδονται σταδιακά, στις Μονάδες πρώτης γραμμής. Η τελετή ξεκίνησε με δοξολογία που τελέσθηκε από τον μητροπολίτη Λάρισας σεβ. Ιγνάτιο, με τον κ. Καμμένο αναφερόμενο στην τελετή να κάνει λόγο για «ιδιαίτερη ημέρα» καθώς «παραδίδονται οι ένδοξες πολεμικές σημαίες».

Με τον κ. Καμμένο, τον κ. Αποστολάκη και τον κ. Τελλίδη να παραδίδουν στη συνέχεια τις σημαίες στους διοικητές, της 1ης Μεραρχίας Πεζικού, της 2ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού, της 8ης Ταξιαρχίας Πεζικού, του 10ου Συντάγματος Πεζικού, καθώς και στο 1ο και 2ο Τάγματα Επιθετικών Ελικοπτέρων.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με την κατάθεση στεφάνου από τον ΥΕΘΑ και τον κ. Καμμένο σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ να σημειώνει πως «η τελετή παράδοσης των πολεμικών σημαιών, είναι μια πολύ ιδιαίτερη μέρα και δείχνει τη σημασία που δίνουμε όλοι μας στο παρελθόν, σε εκείνους που έπεσαν υπέρ πίστεως και πατρίδος, κάνοντας την πατρίδα μας ελεύθερη, υπερασπιζόμενοι την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας.

Στηρίζει όλος ο ελληνικός λαός τις ένοπλες δυνάμεις και τα νέα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων –τα σημερινά στελέχη- θα συνεχίσουν την παράδοση και την ένδοξη ιστορία των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων. Η Λάρισα παραμένει το κέντρο ως η έδρα της 1ης Στρατιάς και θα παραμείνει το σημαντικότερο κέντρο της επικράτειας που αποτελεί τη βάση και της 1ης Στρατιάς αλλά και του ΑΤΑ».

Ερωτηθείς σχετικά με την τουρκική επιθετικότητα και το καθεστώς αμφισβήτησης στο Αιγαίο υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχει κανένα καθεστώς αμφισβήτησης από κανέναν, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την εδαφική ακεραιότητά μας. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την εθνική μας κυριαρχία.

Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις είναι έτοιμες αν χρειαστεί να προασπίσουν την πατρίδα μας. Η Τουρκία θα πρέπει να καταλάβει ότι αν θέλει να αποτελέσει μέρος της ευρωπαϊκής οικογένειας θα πρέπει να σταματήσει αυτές τις λεκτικές προκλήσεις».

Με το πέρας της εκδήλωσης, ο διοικητής της 1ης Στρατιάς αντιστράτηγος Ηλ. Λεοντάρης προσέφερε αναμνηστικά στον κ. Καμμένο ενώ στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης, ο βουλευτής Λάρισας των ΑΝ.ΕΛ. Βασ. Κόκκαλης, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κων. Αγοραστός, ο Αρχηγός ΑΤΑ αντιπτέραρχος Χρ. Χριστοδούλου, ο ΓΕΠΑΔ Θεσσαλίας της ΕΛ.ΑΣ. Δημ. Κοτσιάφτης, ο αντιδήμαρχος Λάρισας Γ. Σούλτης, ο αστυνομικός διευθυντής Λάρισας Γ. Αγάκος, ο διοικητής της ΠΥ Λάρισας Γιάν. Ράπτης, ο πρώην Α/ΓΕΕΘΑ Ιωάν. Γιάγκος, ο πρώην Α/ΓΕΑ Βασ. Κλόκοζας, ο διευθύνων σύμβουλος της «Ε» Γ. Μιχαλόπουλος, διοικητές μονάδων, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων αποστράτων, πολιτικό και στρατιωτικό προσωπικό.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass