ΑΣΤ. ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΑΠΛΗΡΩΤΑ ΕΦΑΠΑΞ

«Να επέμβει η Δικαιοσύνη στον Δήμο Τυρνάβου»

Δημοσίευση: 13 Οκτ 2016 9:00

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Την παρέμβαση της Δικαιοσύνης ζητά ο επικεφαλής της δημοτικής παρέμβασης στο Δημοτικό Συμβούλιο Τυρνάβου «Δράση Πολιτών» κ. Στέλιος Ροντούλης για «απαράδεκτη», όπως τη χαρακτηρίζει, μεταχείριση που υπέστησαν δύο εργαζόμενες γυναίκες από τη δημοτική αρχή του δημάρχου κ. Παναγιώτη Σαρχώση.

Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε στην «Ε» ο κ. Ροντούλης: «Οι εν λόγω κυρίες, η Α.Β. και η Γ.Ε., τα πλήρη στοιχεία των οποίων βρίσκονται στην εφημερίδα, εργάζονταν στον Παιδικό Σταθμό Αμπελώνα, η μία ως μαγείρισσα και η άλλη ως καθαρίστρια. Το 2012 οι εν λόγω κυρίες συνταξιοδοτήθηκαν, ενώ εν συνεχεία έλαβαν από το Δημόσιο και το εφάπαξ που δικαιούνταν. Επιπροσθέτως, δικαιούνταν από τον Δήμο Τυρνάβου και ένα εφάπαξ βοήθημα (Ν. 103/575), το οποίο όμως ουδέποτε μέχρι σήμερα εισέπραξαν, μολονότι η υπηρεσία του ΟΚΠΑΤ εξέδωσε την 1/7/2015 τα αντίστοιχα χρηματικά εντάλματα (για την πρώτη το υπ. αρ. 19Ε, ποσού 19.832,56 ευρώ, και για τη δεύτερη το υπ. αρ. 18Ε, ποσού 18.544,54 ευρώ).

Μάλιστα, τα προαναφερθέντα χρηματικά εντάλματα απεστάλησαν και στην επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, όπου και θεωρήθηκαν κατά την 16/7/2015».

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της «Δράσης Πολιτών» «ενώ, λοιπόν, έγιναν όλες οι απαιτούμενες γραφειοκρατικές διαδικασίες, προκειμένου να λάβουν οι δύο εργαζόμενες τα χρήματά τους, ξαφνικά ανεγράφη πάνω στα εντάλματα η ένδειξη «Απλήρωτο λόγω έλλειψης χρημάτων» και, έτσι, και οι δύο κυρίες μέχρι σήμερα συνεχίζουν να αναζητούν τα απωλεσθέντα χρήματά τους».

Και ο κ. Ροντούλης συνεχίζει: «Όμως, τα ερωτήματα είναι αμείλικτα για τη δημοτική αρχή του κ. Σαρχώση.

α) Εάν δεν υπήρχαν τα χρήματα, γιατί κόπηκαν τα χρηματικά εντάλματα;

β) Εάν δεν υπήρχαν τα χρήματα, γιατί τα εντάλματα εστάλησαν προς θεώρηση από την επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου;

γ) Τη στιγμή που τα εντάλματα θεωρήθηκαν, γιατί τα ποσά δεν κατεβλήθησαν μέχρι την 31/12/2015, όπως θα έπρεπε να είχε γίνει;

δ) Πού πήγαν τα χρήματα που αναγράφονται στα δύο εντάλματα ως υπαρκτές πιστώσεις;

 Όλα αυτά τα ερωτήματα ετέθησαν από τη «Δράση Πολιτών» στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά απαντήσεις δεν δόθηκαν. Κάποιοι, μάλιστα, θέλησαν να μας διαψεύσουν, υποστηρίζοντας ότι τα δύο χρηματικά εντάλματα ήταν ανύπαρκτα. Έτσι, αναγκαζόμαστε να φέρουμε το θέμα στη δημοσιότητα, με ατράνταχτα αποδεικτικά στοιχεία, για να δικαιωθούν οι δύο εργαζόμενες και για να αρθεί, επιτέλους, το πέπλο αδιαφάνειας που επικρατεί στην οικονομική διαχείριση του Δήμου Τυρνάβου.

 Στο πλαίσιο των δύο αυτών στόχων, καλούμε τη Δικαιοσύνη, το Ελεγκτικό Συνέδριο, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και το Εργατικό Κέντρο Λάρισας να παρέμβουν άμεσα. Είναι αδιανόητο να εκδίδονται χρηματικά εντάλματα, να θεωρούνται από την επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου και οι δικαιούχοι να μένουν έρμαια στα χέρια του κάθε κυρίου Σαρχώση», καταλήγει ο κ. Ροντούλης στην καταγγελία του.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass