ΝΕΟ Δ.Σ. ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΥΠΡΙΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ

Ειρηνική και δίκαιη λύση στο Κυπριακό

Δημοσίευση: 09 Φεβ 2015 11:10 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 19:42

Η ανάγκη μιας "ειρηνικής και δίκαιης λύσης στο Κυπριακό, σύμφωνα πάντα με τα ψηφίσματα και τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης και του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και το Κοινοτικό Κεκτημένο" σημειώνεται στο ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Κυπρίων Λάρισας.

Η συνέλευση έγινε χθες και ακολούθησαν εκλογές από τις οποίες προέκυψε νέο Δ.Σ. στο οποίο εκλέχθηκαν οι εξής: Αυγουστή Αυγουστίνος (Ντίνος), Σακογιάννης Παναγιώτης, Νέστορας Ανδρέας, Ποζιός Κώστας, Ντουρουντάκη Ελένη, Μπαρμπούτη Νάκα Πίτσα και, Τσιάκαλου Αντωνίου Καλλισθένη (Κάλλη). Για το Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας (Ο.Κ.Ο.Ε.) εκλέχθηκαν οι: Αυγουστή Αυγουστίνος (Ντίνος) και, Νέστορας Ανδρέας.

Στο ψήφισμα τώρα της χθεσινής συνέλευσης, σημειώνεται μεταξύ άλλων πως "Ελλάδα και Κύπρος ξανά στο ίδιο χαράκωμα δίνουν ακόμη μια δύσκολη μάχη. Σε αυτή την κοινή προσπάθεια κανένας δεν έχει το δικαίωμα να απουσιάζει.

O Σύλλογος Κυπρίων Νομού Λάρισας επαναβεβαιώνει την πάγια θέση του για μια ειρηνική και δίκαιη λύση στο Κυπριακό, σύμφωνα πάντα με τα ψηφίσματα και τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης και του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και το Κοινοτικό Κεκτημένο. Μιας ευρωπαϊκής λύσης πλήρως συμβατής με το Διεθνές και Ευρωπαϊκό Δίκαιο, που θα κατοχυρώνει πλήρως τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις βασικές ελευθερίες: Της ελεύθερης εγκατάστασης, της ελεύθερης διακίνησης και της απόκτησης περιουσίας.

Χαιρετίζουμε τις τελευταίες αποφάσεις Αθήνας και Λευκωσίας που λήφθηκαν κατά την τελευταία επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στη Λευκωσία, για κοινή προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού το οποίο αποτελεί πρόβλημα εισβολής και κατοχής από μια υποψήφια προς ένταξη στην Ε.Ε. χώρα.

Σμίγουμε τις δυνάμεις μας για την αντιμετώπιση των σημερινών νέων επεκτατικών κινήσεων της Άγκυρας στην Κυπριακή Οικονομική Ζώνη, στο Αιγαίο και τη Θράκη και δηλώνουμε παρόντες στην κοινή πανεθνική προσπάθεια για την αντιμετώπιση τους.

Συγχαίρουμε τη νέα ελληνική Κυβέρνηση και ευχόμαστε επιτυχία στο δύσκολο έργο το οποίο έχει αναλάβει με εντολή του ελληνικού λαού προς όφελος ολόκληρου τους Έθνους. Δηλώνουμε στρατευμένοι στην κοινή προσπάθεια των Κυβερνήσεων Ελλάδας και Κύπρου για την επιτυχή αντιμετώπιση της επιδρομικής και ανάλγητης συμπεριφοράς των Ευρωπαίων εταίρων μας, των οίκων αξιολόγησης και των εκβιασμών της τρόικα.

Απαιτούμε από τη Διεθνή Κοινότητα να αναγκάσει την Τουρκία να δώσει ένα τέλος στο δράμα των συγγενών των αγνοουμένων και να δώσει πειστικές απαντήσεις για τις συνθήκες εξαφάνισης τους" καταλήγει το ψήφισμα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass