ΠΙΤΑ ΚΑΙ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Τίμησαν τη διαχρονική προσφορά στην κοινωνία

Δημοσίευση: 09 Φεβ 2015 10:45 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 19:42

 

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Γιάννη Μουκίδη

Ήταν μια διαφορετική βραδιά αυτή των Ελασσονιτών Εθελοντών Ενεργών Πολιτών, βραδιά γεμάτη συγκίνηση, αγάπη, κατάθεση ψυχής, μνήμες, εκδήλωση που απέπνεε αλληλεγγύη, διάθεση για προσφορά και εθελοντισμό, αλλά και ελπίδα για πιο ανθρώπινο κόσμο. Και όλα αυτά, με αφορμή την καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας του 2015 και τα 4α γενέθλια της ομάδας της Ελασσόνας, με «φόντο» βραβεύσεις πολιτών, που βοήθησαν και βοηθούν την τοπική κοινωνία και συνεχίζουν να προσφέρουν αθόρυβα.

Την όμορφη γιορτή στο καφέ «Μουσική Σκηνή» της Ελασσόνας, που παρουσίασε ο δημοσιογράφος Αντώνης Λιάνος, άνοιξε σύντομος χαιρετισμός της εθελόντριας – συντονίστριας καταγραφής μελών στην ομάδα Γεωργίας Παπακωνσταντίνου, που αναφέρθηκε στο ιστορικό των Ελασσονιτών εθελοντών και στην ένωσή τους με τους Ενεργούς Πολίτες της περιοχής, και συνέχισε: «Δραστηριοποιούμαστε όλα αυτά τα χρόνια στους πυρήνες-τομείς: Ανθρωπιστικής βοήθειας, βοήθειας στα αδέσποτα, δασοπροστασία-πυροπροστασία περιβάλλοντος, ανταλλαγής σπόρων, βοήθεια ΑμεΑ, καλλιτεχνικά δρώμενα, δράσεις κατά του λιγνίτη και υπέρ του Ολύμπου, συμμετοχές σε παράλληλες εκδηλώσεις άλλων θεσμών και έχουμε βραβευτεί δύο φορές. Από τον Δήμο Ελασσόνας στην αυτοθυσία των εθελοντών μας στην πυρκαγιά της ΠΑΠ και από το Δίκτυο Περραιβία για την προσφορά στον «Faethon Olympus Marathon». Έχουμε ένα ρητό και καλούμε όλον τον κόσμο δίπλα μας. Εθελοντής δεν γίνεσαι, γεννιέσαι. Και αν δεν γεννιέσαι, γίνεσαι!».

Ακολούθησαν οι βραβεύσεις και τιμήθηκαν με έπαινο και μετάλλιο:

- Το ζεύγος Γιώργου Αυγουστή – Μαίρης Τσέτσιλα

Ο αείμνηστος Γιώργος Αυγουστής ήταν διερμηνέας των Γερμανών στην Κατοχή αλλά με τον τρόπο του βοηθούσε τους Έλληνες της Εθνικής Αντίστασης να διαφεύγουν και να γλιτώνουν από τους Ναζί ενώ μαζί με συμπολίτες του έσωσε συνανθρώπους του από εκτελέσεις και την ίδια την πόλη, δύο φορές από προσπάθεια των Ναζί για πυρπόληση της Ελασσόνας. Η κ. Μαίρη Τσέτσιλα έχει καταγεγραμμένες 15.000 μητέρες που ξεγέννησε στην επαρχία και άλλους τόσους εμβολιασμούς των νεογέννητων παιδιών, σε εποχές πολύ δύσκολες για την καθημερινότητα των Ελλήνων, όντας η «παραμάνα» της επαρχίας Ελασσόνας.

- Το ζεύγος Νίκου και Βασιλικής Πουρσανίδη

Από την ώρα που ιδρύθηκε το Ειδικό Σχολείο Γαλανόβρυσης, αποτελούν τους «αόρατους φύλακες» του σχολείου, με καθημερινή αφιλοκερδώς προσφορά στα παιδιά και τους γονείς τους αλλά και στους εκπαιδευτικούς του σχολείου.

- Το ζεύγος Απόστολου Βάλλα και Ρούλας Γιαβούρογλου.

Ο κ. Απόστολος Βάλλας είναι ο δημοσιογράφος που ανέδειξε πλήρως όλα αυτά τα χρόνια το θέμα της ανάδειξης του Ολύμπου, τον τρόπο ήπιας ανάπτυξής του, είναι ο ερευνητής ενός τεράστιου ιστορικού αρχείου στην εφημερίδα «Έκδοση», προσέφερε αλληλεγγύη και την περίοδο των Αγανακτισμένων και στην Ελασσόνα, έδωσε μάχες κατά του λιγνίτη και διατηρεί αρχείο αρχέγονων ελληνικών σπόρων μαζί με συμπολίτες του. Η κ. Ρούλα Γιαβούρογλου υπήρξε η πρώτη γυναίκα πρόεδρος Κυνηγετικού Συλλόγου με θητεία προσφοράς στον σύλλογο της επαρχίας, με συμμετοχή στις ερασιτεχνικές ομάδες θεάτρου, με διάσωση και υιοθεσία μαζί με τους συμπολίτες της, σε πάνω από 170 αδέσποτα σκυλιά της πόλης.

- Ο κ. Ηλίας Μπαξεβανάκης.

Ο δημοσιογράφος και άνθρωπος, που πρώτος δημιούργησε τον πρώτο σύλλογο για Άτομα με Αναπηρία στην επαρχία Ελασσόνας.

- Ο κ. Δημήτρης Οικονόμου.

Συμμετείχε σαν εθελοντής για δεκαπέντε ημέρες στην Ολυμπιάδα του 2004, ήταν από τους πρωτεργάτες στη γνωριμία του Ολύμπου και των ορειβατών της περιοχής, διακριτικός χορηγός της ομάδας με υλικά όλα αυτά τα χρόνια και πρώην πρόεδρος του Χ.Ο.Σ. Ελασσόνας. Έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην καλύτερη διάνοιξη δρόμων στο μυθικό βουνό.

- Ο κ. Βίκτωρ Ματθαίου.

Ήταν από τους πρωτεργάτες μαζί με συμπολίτες του στην άνοδο και γνωριμία ορειβατών και αθλητών στον Όλυμπο, πρώην πρόεδρος του Χ.Ο.Σ. Ελασσόνας και αθλητής σε αγώνες ορειβατικού σκι(αφιέρωσε το μετάλλιο στον Χ.Ο.Σ. Ελασσόνας).

- Ο κ. Δημήτρης Κασιάρας.

Είναι μέχρι και σήμερα αθλητής, δρομέας, ορειβάτης, διασώστης και ο άνθρωπος που άνοιξε τα περισσότερα μονοπάτια στην επαρχία Ελασσόνας και στον Όλυμπο.

- Ο κ. Ανδρέας Γκανάτσιος.

Φωτογράφισε όλα τα χωριά, όλα τα εκκλησιαστικά μνημεία, όλα τα αρχαιολογικά μνημεία, όλα τα πολιτιστικά μνημεία και όλα τα ιστορικά μνημεία της επαρχίας Ελασσόνας, εθελοντικά, προσφέροντας μια τεράστια κληρονομιά σε φωτογραφικό υλικό για την περιοχή μας.

- Ο κ. Μπάμπης Βαρυτημίδης.

Είναι αθλητής μπάσκετ και στίβου (στο ακόντιο) των Ατόμων με Αναπηρία και ενεργός πολίτης, πάντα κοντά στα ΑμεΑ.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν: Η αντιδήμαρχος Ελασσόνας (Πολιτισμού-Νεολαίας-Εθελοντισμού) κ. Ευφροσύνη Καρκαβανίδου – Σκρέτα, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ελασσόνας κ. Δημ. Οικονόμου, ο πρόεδρος του Χ.Ο.Σ. Ελασσόνας κ. Γεωργ. Τριανταφύλλου, ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΟΕΕ «Ο Όλυμπος» κ. Στέφανος Γκατζιούρας, τα ΜΜΕ της περιοχής, κ.ά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass