ΠΛΟΥΣΙΑ Η ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ "ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΠΗΝΕΙΟΥ" ΛΑΡΙΣΑΣ

Μάχιμοι για το ποτάμι

* Μια... ιδιαίτερη συνέλευση μελών του χθες, συνοδευόμενη από την καλλιτεχνική ματιά του φωτογράφου Φώτη Νατσιούλη

Δημοσίευση: 04 Φεβ 2015 12:00 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 19:36

Της Λένας Κισσάβου

Θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως «οι μαχητές του Πηνειού», μια ομάδα Λαρισαίων που εδώ και χρόνια αγωνίζεται να προστατέψει το ποτάμι από τη μόλυνση, να καλλιεργήσει την περιβαλλοντική συνείδηση του κόσμου απέναντι σε αυτήν την υδάτινη πηγή ζωής, να... προκαλέσει αρμόδιους φορείς να δώσουν την πρέπουσα σημασία σε αυτό, να καταγγείλει ασυνείδητες συμπεριφορές όσων μαυρίζουν την εικόνα του και καταστρέφουν το φυσικό περιβάλλον του...

Οι «Φίλοι του Πηνειού και του Παραποτάμιου Πολιτισμού» Λάρισας, έκλεισαν ακόμη ένα χρόνο δράσης, πιστοί στους στόχους τους και συνεχίζουν ακάθεκτοι, να δίνουν το "παρών" και να αγωνίζονται.

Χθες πραγματοποίησαν γενική συνέλευση των μελών του, στο ξενοδοχείο «Μετροπόλ», παρουσιάζοντας τις δράσεις που ανέπτυξαν το 2014, η οποία συνοδεύτηκε από την προβολή ενός πλούσιου φωτογραφικού υλικού του κ. Φώτη Νατσιούλη, με θέμα: «Οι πελαργοί της Θεσσαλίας».

Η ΔΡΑΣΗ

Αναλυτικότερα ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Γιώργος Λαχανάς, παρουσιάζοντας τις κυριότερες δράσεις, αναφέρθηκε σε παρεμβάσεις που έκανε ο Σύλλογος και σε επαφές με αρμόδιες τοπικές αρχές για το περιβάλλον, επίσης στις προσπάθειές του για ενημέρωση του κοινού για το ποτάμι, σε ενέργειές του για την προστασία του κ.ά.

Μεταξύ άλλων, υποστήριξε ότι κατατέθηκε αίτημα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας να υπάρξει μια διαβούλευση για το περιβάλλον και τον Πηνειό και αποφασίστηκε να υπάρξουν κοινές δράσεις με συλλόγους, φορείς και σχολεία.

Παράλληλα ο Σύλλογος επισήμανε ότι πρόκειται να καταθέσει στην Περιφέρεια Θεσσαλίας το αρχείο μετρήσεων του συλλόγου, ενώ θα υποδείξει για έλεγχο και πιθανά σημεία ρύπανσης του ποταμού, που ανακαλύπτει κατά τη διενέργεια των δραστηριοτήτων του.

Επίσης τόνισε ότι στο πλαίσιο των επαφών του Συλλόγου, επισκέφθηκαν τον δήμαρχο Λαρισαίων κ. Καλογιάννη, στην οποία έθεσαν από την πλευρά του Συλλόγου απόψεις και προτάσεις για μια σειρά περιβαλλοντικών θεμάτων που αφορούν στον Πηνειό και στη Λάρισα.

Ο κ. Λαχανάς για τα θέματα που τέθηκαν ανέφερε: «Ήταν η άμεση επαναλειτουργία της δημοτικής επιτροπής διαβούλευσης και η ενίσχυση του ρόλου της. Η ιδιωτικοποίηση του νερού/«συμβάσεις παραχώρησης», η εσωτερική κοίτη, η ανακύκλωση και η ατμοσφαιρική ρύπανση / Καθαριότητα».

Στη διάρκεια του χρόνου πέρυσι, οργάνωσαν δράσεις καθαρισμού της κοίτης του Πηνειού, ημερίδα με τίτλο «Πηνειός, το ποτάμι στη ζωή μας», ενημέρωσαν μαθητές δημοτικών σχολείων και γυμνασίων για τη σημασία του ποταμού κ.α.

Να σημειωθεί ότι ο Σύλλογος συμμετέχει στην επιτροπή διαβούλευσης του Δήμου Λαρισαίων, για την τουριστική προβολή της πόλης.

"ΟΙ ΠΕΛΑΡΓΟΙ", ΤΟΥ Φ. ΝΑΤΣΙΟΥΛΗ

Μια εξαιρετική φωτογραφική δουλειά, του κ. Φώτη Νατσιούλη, με κεντρικό θέμα τους πελαργούς στον θεσσαλικό χώρο, παρουσιάστηκε στη διάρκεια της συνέλευσης και... ταξίδεψε τους παρευρεθέντες, στην ανεξερεύνητη πλούσια φυσική ομορφιά του τόπου μας.

Σπάνια στιγμιότυπα, εικόνες που η φύση εντυπωσιάζει, απαθανατίστηκαν από το φακό του γνωστού φωτογράφου και εντυπωσίασαν.

Ήταν ένα εικαστικό αποτέλεσμα μιας πολυετούς εργασίας για τους πελαργούς στο κάμπο και στον Πηνειό, μέσα από την οποία γίνεται καταγραφή της ζωής και των συνηθειών τους.

Τέλος, πραγματοποιήθηκε η κοπή της πίτας του Συλλόγου και κληρώθηκε ένα 4ήμερο ταξίδι στο Μπόροβιτς.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass