ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΝΔ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ

Οι γαλάζιοι «δημογέροντες» της Λάρισας...

* Με πολλά κοινά οι δύο πρώτες σειρές του ακροατηρίου στις εκδηλώσεις Χαρακόπουλου-Κέλλα-Τζανακούλη-Γρηγορίου

Δημοσίευση: 01 Φεβ 2015 11:00 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 19:29

Οι επίσημοι της Νέας Δημοκρατίας στη Λάρισα. Κατά κάποιον τρόπο οι δημογέροντες, σε μια άλλη εποχή, οι παράγοντες του κόμματος που μπορεί να ήταν και νέοι σε ηλικία. Μια ιδιότυπη ομάδα Λαρισαίων που είχε κάμποσες βραδινές συναντήσεις στη διάρκεια της τελευταίας προεκλογικής εβδομάδας.

Ομάδα που απαρτίζουν δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, πρώην και νυν, βουλευτές και πολιτευόμενοι του παρελθόντος, στελέχη του κόμματος και του κράτους. Άνθρωποι οι οποίοι, έχοντας προσκληθεί κάθε φορά, γέμιζαν τις δύο πρώτες σειρές του ακροατηρίου στις προεκλογικές συγκεντρώσεις των υποψηφίων βουλευτών της ΝΔ. Εννοείται των κεντρικών προεκλογικών συγκεντρώσεων που είχαν προγραμματιστεί για τις παραμονές των εκλογών.

Τέσσερις ήταν αυτές οι μεγάλες συγκεντρώσεις υποψηφίων. Του πρώτου, δεύτερου, τρίτου και πέμπτου σε σταυρούς, όπως έδειξε λίγες μέρες μετά η κάλπη. Η ρύθμιση μεταξύ τους για τον προσδιορισμό των ημερών και των ωρών έγινε ομαλά. Ωστόσο, επειδή φοβόντουσαν αλλήλους «και ο Γιάννης και το θεριό» επιλέχθηκαν διαφορετικοί χώροι. Ο τελικά πρώτος διάλεξε το «Divani», ο τρίτος το «Imperial» κι ο δεύτερος τόλμησε στο ανελαστικού μεγέθους Ωδείο, όπως και ο πέμπτος.

Τουλάχιστον, ήταν όλοι τους βέβαιοι ότι θα γέμιζαν οι δύο πρώτες σειρές από τους παράγοντες του κόμματος. Αν και δεν ήταν λίγοι και οι απλοί νεοδημοκράτες που τίμησαν με την παρουσία τους περισσότερες από μία προεκλογικές συγκεντρώσεις υποψήφιων βουλευτών. Δικαιολογημένα ασφαλώς αφού υπάρχει και το δικαίωμα της τρισταυρίας, πέραν της ιερής υποχρέωσης υποστήριξης της παράταξης με το να εμφανίζονται ότι έχουν πολύ κόσμο οι υποψήφιοί της. Και εντάξει η τρισταυρία, υπήρχαν όμως και κάποιοι που έδωσαν το «παρών» και στις τέσσερις. Και δεν το έπραξαν φυσικά για ν’ ακούσουν, ώστε να κρίνουν και να επιλέξουν ποιον θα υποστηρίξουν. Υπήρχε άλλωστε και ο επίσης σημαντικός λόγος εμφάνισης «να με δουν ότι πήγα».

Ο νεοδημοκρατικός κόσμος έπαιρνε παρουσίες την επομένη παρατηρώντας τις φωτογραφίες που δημοσιεύονταν στην εφημερίδα. Και τα γραφεία των υποψηφίων το ίδιο. Καταγράφονταν φυσικά και ορισμένες απουσίες.

Χαρακτηριστική ήταν η στάση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστού ο οποίος δεν πήγε σε καμία από τις τέσσερις συγκεντρώσεις των Μάξιμου Χαρακόπουλου-Χρήστου Κέλλα-Κώστα Τζανακούλη-Στέλιου Γρηγορίου. Αναμενόμενη η απουσία της Ρ. Καραλαριώτου ειδικά από τη συγκέντρωση του τρίτου. Δεδομένη εκείνη του ασθενούντος βαριά προέδρου της ΝΟΔΕ Δ. Παπαευθυμίου, στη θέση του έδωσε «παρών» σε όλες ο περιφερειακός του κόμματος Γιώργος Ζαράγκας.

Πέραν του προαναφερθέντος, υπήρξε τουλάχιστον άλλη μια πεντάδα που επέδειξε απόλυτη συνέπεια στις εμφανίσεις της. Ο επί δεκαετίες βουλευτής της ΝΔ, πατριάρχης πλέον της παράταξης Νίκος Κατσαρός. Ο δήμαρχος της Ελασσόνας Νίκος Ευαγγέλου, παρότι η περιοχή του έδωσε μαζικά τον ένα σταυρό στην πρωτοεμφανιζόμενη νεαρή υποψήφια Στέλλα Μπίζιου. Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δημήτρης Αδάμ, ο οποίος έχοντας καεί «στον χυλό» μετείχε ανελλιπώς και τον περασμένο Μάιο στις ανάλογες συγκεντρώσεις των δημοτικών εκλογών, οι οποίες είχαν σφραγιστεί από τον νεοδημοκρατικό εμφύλιο. Ο διοικητής του νοσοκομείου Θανάσης Μητσιός, ως «αντ’ αυτού» σ’ ένα βαθμό καθότι προσωπικός φίλος του Αντ. Σαμαρά. Και ο πληθωρικός περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Λαδόπουλος, που ασφαλώς και θα μπορούσε να μετάσχει άνετα σε ακόμη περισσότερες παρόμοιες συγκεντρώσεις. Ίσως να υπήρξε και κάποιος άλλος που ολοκλήρωσε πλήρως τον κύκλο των εμφανίσεων αλλά καλύτερα να μην αναληφθεί το ρίσκο τέτοιου λάθους. «Εγώ να πάω σ’ αυτόν; Δεν είσαστε με τα καλά σας…».

Γενικότερα τώρα, σε ορισμένες από τις τέσσερις νεοδημοκρατικές συγκεντρώσεις εθεάθησαν μεταξύ των άλλων και: ο Νίκος Μαμμωνάς τέως βουλευτής, ο πρώην νομάρχης Λουκάς Κατσαρός, η αντιπεριφερειάρχης Μαρία Μαμάρα, ο δήμαρχος Κιλελέρ Θαν. Νασιακόπουλος, ο Κώστας Σουφλιάς πρώην υποψήφιος βουλευτής, οι πρώην δήμαρχοι Κ. Καρτσαφλέκης, Θαν. Καλιακούδας και Βαγγ. Μπαλατσός, ο περιφερειακός σύμβουλος Βασίλης Πινακάς, ο γενικός διευθυντής της περιφέρειας Κ. Μέγας, οι πρώην αντιδήμαρχοι Κλεάνθης Λέτσιος και Λένα Ξυνοπούλου. Σίγουρα και αρκετοί ακόμη. Υπήρξαν φυσικά και παράγοντες που έκαναν μία και μοναδική εμφάνιση, εκφράζοντας την αμέριστη υποστήριξή τους σε κάποιον εκ των υποψηφίων. Αλλά και ορισμένοι παράγοντες του κόμματος που απουσίασαν με νόημα. Ίσως και από την κάλπη του κόμματος τελικά. Αλλά αυτό δεν είναι του παρόντος…

Σωτ. Ζαχαριάς

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass