«ΣΟΚ ΧΑΡΑΣ» ΜΕ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΣΤΟ ΑΚΟΥΣΜΑ ΤΗΣ ΕΙΔΗΣΗΣ ΓΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ

Άλλη μέρα για χιλιάδες παιδιά μεταναστών…

Δημοσίευση: 29 Ιαν 2015 11:40 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 19:11

Της Λένας Κισσάβου

Η χθεσινή μέρα γράφτηκε με χρυσά γράμματα στην ιστορία των αλλοδαπών μεταναστών που ζουν στην Ελλάδα και κυρίως για τα 200.000 χιλιάδες περίπου παιδιά, που είτε γεννήθηκαν στη χώρα μας είτε ήρθαν από πολύ μικρή ηλικία σε αυτή.

Η εξαγγελία της αναπληρώτριας υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Τασίας Χριστοδουλοπούλου, ότι «θα δοθεί η ελληνική ιθαγένεια σε όλα τα παιδιά μεταναστών, που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στην Ελλάδα», σκόρπισε χαμόγελα και αναπτέρωσε ελπίδες, στους αλλοδαπούς που επί χρόνια ζουν και εργάζονται στη χώρα μας, χτίζοντας ένα καλύτερο αύριο γι’ αυτούς και τα παιδιά τους.

Η είδηση, που διαδόθηκε σαν αστραπή στις κοινότητες των μεταναστών ανά τη χώρα, περισσότερο σοκάρισε στην αρχή, καθώς τους ήταν αδιανόητο να πιστέψουν ότι το χρόνιο αίτημά τους και οι αγώνες τους, έφτασαν στο τέλος τους.

Οι αντιδράσεις τους θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως «σοκ χαράς», με το ξάφνιασμα και τον προβληματισμό αν είναι ψέμα ή αλήθεια, να διαδέχονται οι πανηγυρισμοί.

«Είναι μεγάλη η ικανοποίησή μας. Δεν μπορούμε ακόμη να πιστέψουμε ότι οι χρόνιοι αγώνες μας έφτασαν στο τέλος τους. Είναι ένα μεγάλο βήμα… Πρόκειται για μια μεγάλη, σημαντική και ανατρεπτική εξέλιξη, για το μέλλον χιλιάδων παιδιών…», ανέφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου Αλλοδαπών Μεταναστών ν. Λάρισας κ. Αγγελος Μίτσι.

Χρόνια αγωνιζόμενος, υπερασπίζοντας ότι τα παιδιά των μεταναστών θα πρέπει να έχουν ίσα δικαιώματα με τα Ελληνόπουλα, ο κ. Μίτσι, εμφανίζεται ιδιαίτερα χαρούμενος και συμπληρώνει: «Θα λύσει τα χέρια όλων των παιδιών στη ζωή τους, που δεν θα είναι αναγκασμένα πια μετά τα 18 τους χρόνια, να φύγουν από τη χώρα, αν δεν ασφαλίζονται από τους γονείς τους κι αν δεν σπουδάζουν ή αλλιώς να δουλέψουν για να παραμείνουν στην Ελλάδα.

Με τη ελληνική ιθαγένεια λύνονται αυτόματα ένα σωρό προβλήματα που φρέναραν την εξέλιξή τους.

Θα μπορούν να βγάλουν διαβατήριο, όπως και τα άλλα παιδιά στη χώρα, αλλά και να πάρουν ταυτότητα στα δεκαοκτώ τους».

Σύμφωνα με τον κ. Μίτσι, στην Ελλάδα ζουν περίπου 200.000 χιλιάδες παιδιά αλλοδαπών μεταναστών και στον νομό Λάρισας εκτιμάται ο αριθμός τους ανέρχεται σε πάνω από 3.000.

Η κ. Χριστοδουλοπούλου, δήλωσε σχετικά ότι: «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δεσμευτεί να αποδώσει την ελληνική ιθαγένεια σε όλα τα παιδιά που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στην Ελλάδα, τη λεγόμενη δεύτερη γενιά μεταναστών.

Πρέπει να γίνει αποκατάσταση όλων αυτών των παιδιών που δεν γνώρισαν άλλη πατρίδα, ακόμη και αυτών που δεν γεννήθηκαν, αλλά ήρθαν πολύ μικρά στην Ελλάδα, μεγάλωσαν εδώ. Πήγαν και τελείωσαν το σχολείο τους, εδώ».

Μέχρι και χθες η δεύτερη γενιά μεταναστών, βρισκόταν μπροστά σε διλλήματα και σε καταστάσεις απόγνωσης, μετά την ενηλικίωσή τους.

Τα παιδιά που γεννήθηκαν στη Ελλάδα και τη γνώρισαν ως πατρίδα,

δεν ανήκαν σε αυτή αλλά ούτε και στην πατρίδα των γονιών τους, που πολλά εξ αυτών πιθανόν να μην την γνώρισαν κιόλας.

Με την εφαρμογή της εξαγγελίας της κ. Χριστοδουλοπούλου, αναμφίβολα θα καταρριφθούν οι ανασφάλειές τους και θα αποκτήσουν πατρίδα δική τους, όταν ήδη μπορούν να κρατούν την ελληνική σημαία στις παρελάσεις.

Βάση αυτής θα περιμένει κανείς την άρση του απαγορευτικού

εισαγωγή τους, μέσω των πανελλαδικών εξετάσεων, σε στρατιωτικές σχολές, διότι στις προϋποθέσεις αναφέρεται ρητά πως οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν την ελληνική ιθαγένεια.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass