ΚΚΕ (μ-λ) ΚΑΙ (Μ-Λ) ΚΚΕ ΛΑΡΙΣΑΣ

«Η εξάρτηση, επιλογή της αστικής τάξης»

Δημοσίευση: 22 Ιαν 2015 23:08 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 19:01

Στρατηγική επιλογή για την αστική τάξη η εξάρτηση της χώρας από τα ιμπεριαλιστικά κέντρα» επισημαίνει η Εκλογική Συνεργασία ΚΚΕ (μ-λ) και (Μ-Λ) ΚΚΕ Λάρισας σημειώνοντας σε ανακοίνωσή της:

«Είναι η ΕΕ σπίτι των λαών, ολοκλήρωση κι ευκαιρία; Όχι. Είναι ένωση ιμπεριαλιστών λύκων. Οι χώρες σαν την Ελλάδα στο σύνολο των 27 είναι « εθνικός μαϊντανός» για να μπορεί το κλαμπ των δυνατών αστικών τάξεων (Γερμανία – Γαλλία) και των πολυεθνικών να κυριαρχεί.
Έξω από την ΕΕ, μπορεί να γίνει;  Απολύτως. Η ΕΕ δεν είναι το τέλος του κόσμου. Και ούτε βέβαια ήταν η αρχή του. Η Ελλάδα με το γεωπολιτικό, γεωμορφολογικό, ιστορικό και κοινωνικό χαρακτήρα της ανάμεσα σε τρεις ηπείρους, με μια έμπειρη αριστερά και μια συνειδητοποιημένη και οργανωμένη εργατική τάξη μπορεί να σταθεί στα πόδια της. Επιπλέον, μπορεί να γίνει «φυτίλι» μιας γενικότερης έκρηξης.
Αλλά η ΕΕ δεν μας χρηματοδοτεί;  Αποτελεί μέγα ψέμα. Συμβαίνει το ακριβώς ανάποδο. Για κάθε ένα ευρώ που παίρνουμε από ΕΣΠΑ ή δάνεια, γυρίζουμε πίσω εφτά.
Δηλαδή δεν κερδίσαμε από τα 30 και πλέον χρόνια της ένταξης; Μπήκαμε στην κόλαση. Η Ελλάδα το 1980 ήταν αυτάρκης σε αγροτικά προϊόντα (λάδι, σιτάρι, ελιές, καπνό, βαμβάκι, κρασί, εσπεριδοειδή). Κι έγινε εισαγωγέας. Η ανεργία από το 3% πήγε στο 30% κι ο λαός ξεζουμίζεται. Μόνο μια χούφτα πλούσιων πλούτισε περισσότερο.
Η ΕΕ, δηλαδή, είναι το πρόβλημα; Η ΕΕ είναι μια μήτρα κακού. Το πρόβλημα είναι ο Ελληνικός καπιταλισμός, η εξάρτησή μας από ΕΕ και ΗΠΑ, οι ντόπιοι λακέδες τους και η απουσία μαζικού λαϊκού, εργατικού και κομμουνιστικού κινήματος.
*Οι πολιτικοί εκπρόσωποι της αστικής τάξης αναφέρονται συχνά, όσο και εμφατικά, στο πόσο θετικό πράγμα είναι η ένταξη της χώρας μας στα ευρύτερα ιμπεριαλιστικά σύνολα της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Παρουσιάζεται ως στρατηγική επιλογή για τη χώρα η εξάρτηση από τα διάφορα ιμπεριαλιστικά κέντρα. Και έτσι είναι. Μόνο που αυτό αφορά την αστική τάξη και όχι τον λαό. Αφορά τα ανταγωνιστικά ιμπεριαλιστικά συμφέροντα με τα οποία είναι συνδεδεμένη η αστική τάξη σε όλη την πορεία διαμόρφωσή της και που αυτά υπηρετεί πρώτα και κύρια και ενάντια στο ίδιο το λαό. Το πραγματικό πρόβλημα της αστικής τάξης εξαρτάται αποκλειστικά από τις ισορροπίες και τους συσχετισμούς των ιμπεριαλιστών. Συνεπώς, είναι στρατηγικός στόχος του κινήματος η έξοδος από ΕΕ και ΝΑΤΟ».

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass