Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΤΙΣ 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΡΗΞΗ ΣΤΗ ΜΑΝΔΗΛΑΡΑ

Οι δίκες του Παν. Βλαστού στη Λάρισα

Δημοσίευση: 20 Ιαν 2015 11:05 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 18:54

Κάτω από το βάρος των νέων συνταρακτικών αποκαλύψεων για το κύκλωμα εκβιασμών κ.λπ. κρατουμένων των φυλακών Κορυδαλλού και άλλων επαρχιακών, η επερχόμενη δίκη του Παναγιώτη Βλαστού στη Λάρισα, στις 18 Φεβρουαρίου, για την έκρηξη της οδού Μανδηλαρά, αποκτά ιδιαίτερη επικαιρότητα.

Η δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λάρισας, αφορά το πρωτοφανές γεγονός της έκρηξης, που έθεσε σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, στην πολυκατοικία της οδού Μανδηλαρά, ξημερώματα στις 20 Ιουλίου 2013, για να λειτουργήσει εκφοβιστικά σε βάρος εισαγγελικού λειτουργού. Η εισαγγελέας χειριζόταν την υπόθεση των 11 αλλοδαπών κρατουμένων από τις φυλακές Τρικάλων, καθώς και της απόπειρας απόδρασης του Π. Βλαστού από τις ίδιες φυλακές. Επί τόπου, λίγο μετά την έκρηξη στην πολυκατοικία, συνελήφθη ο ένας εκ των φερομένων ως δραστών και αποκαλύφθηκε και η ταυτότητα του συνεργού του. Στην πορεία της προανάκρισης και τακτικής ανάκρισης, αποδόθηκαν ευθύνες στο Παν. Βλαστό, μέσα κι από τηλεφωνικές συνομιλίες, ως ηθικού αυτουργού, δηλαδή του ανθρώπου που έδωσε την «παραγγελιά». Η μαφιόζικη ενέργεια, μοναδική στα χρονικά της πόλης, προκάλεσε εκτεταμένες καταστροφές σε όλα τα διαμερίσματα της πολυκατοικίας και σε άλλα σπίτια και καταστήματα, τριγύρω και σε μεγάλη απόσταση. Ο επίσημος απολογισμός των ζημιών, ήταν: Διαμερίσματα 32, αυτοκίνητα 28 σύμφωνα με τους ενοίκους και καταστήματα γύρω στα 10. Για αυτό και οι μάρτυρες, που έχουν κληθεί να καταθέσουν στο δικαστήριο, είναι δεκάδες. Ο Παν. βλαστός, που κρατείται στις φυλακές Τρικάλων, επρόκειτο να δικαστεί στο ΜΟΔ Λάρισας, στις 17 Σεπτεμβρίου 2014, αλλά η δίκη αναβλήθηκε και ορίστηκε να γίνει στις 18 Φεβρουαρίου. Όμως, ο βαρυποινίτης καταδικάστηκε στη συνέχεια, από άλλο ΜΟΔ της Λάρισας (πρώτος βαθμός) στις 12 Δεκεμβρίου 2014, σε συνολική ποινή κάθειρξης 49 χρόνων (!), για άλλο αδίκημα. Επρόκειτο για την απόπειρα απόδρασης με ελικόπτερο, από τις φυλακές Τρικάλων, που είχε γίνει στις 24 Φεβρουαρίου 2013. Μαζί του καταδικάστηκαν και τέσσερις συνεργοί. Πλέον, εμπλέκεται σε σωρεία νέων αδικημάτων…

Ε. ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass