ΟΙ ΟΙΚΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΛΑΡΙΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ:

Εκλογική συμμαχία της επόμενης μέρας…

Δημοσίευση: 19 Ιαν 2015 18:41 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 18:54

 

 

Της Λένας Κισσάβου

Εκλογική συμμαχία της επόμενης μέρας, με βαθιά στρατηγική σημασία, χαρακτήρισαν τη συνεργασία τους στις βουλευτικές εκλογές, μέλη των δύο κομάτων του ΣΥΡΙΖΑ και των «Οικολόγων Πράσινων», σε συνέντευξη τύπου που έδωσαν χθες στη Λάρισα, στα γραφεία των «Οικολόγων Πράσινων».

«Η συνάντηση αριστεράς και οικολογίας, είναι σημαντική υπόθεση για το μέλλον της χώρας και της Ευρώπης. Συμπορευόμαστε για έναν κοινό αγώνα»,  υποστήριξαν και συγκεκριμένα ο συντονιστής της εκτελεστικής γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων και υποψήφιους βουλευτής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιάννης Τσιρώνης τόνισε μεταξύ άλλων: «Ως Οικολόγοι  Πράσινοι, στο πανελλήνιο συνέδριό μας αποφασίσαμε να μην συμμετέχουμε σε αυτές τις βουλευτικές εκλογές, παρά μόνο ως ενεργοί πολίτες, σε κόμμα που υιοθετεί τις θέσεις μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ ανταποκρίθηκε και συμφώνησε και στις είκοσι δύο προαπαιτούμενες θέσεις που θέσαμε για συνεργασίες και έτσι πήραμε μια ιστορική απόφαση, να μπούμε στην πλατιά συμμαχία του.

Ο λόγος που η συνεργασία είναι σε επίπεδο μελών των Οικολόγων, που θα συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ και όχι κομμάτων, είναι εξ αιτίας  του καλπονοθευτικού νόμου, για να μην χαρίσουμε τις θέσεις στο Σαμαρά».

Οκ. Πέτρος Παπαγεωργίου, γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε πως: «Αυτή η συμμαχία διευρύνει την εκλογική νίκη, ενώ στέλνουμε παράλληλα και ένα μήνυμα σε ευρωπαϊκό επίπεδο ότι προωθούμε την εναλλακτική πολιτική στο πρόγραμμά μας».

Επίσης ο υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, ο Λαρισαίος αγρότης, κ. Νίκος Παπαδόπουλος, συμπλήρωσε ότι: «Ανάπτυξη χωρίς σεβασμό στο περιβάλλον είναι με κουτσά πόδια…».

Ο υποψήφιος των Οικολόγων Πράσινων στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στη Λάρισα, αρχιτέκτονας κ. Νίκος Σαμαράς, τόνισε: «Θέλουμε να αποτελέσουμε μέρος της λύσης της κρίσης στην οποία έχει περιέλθει η χώρα μας, να εργαστούμε μαζί με όραμα…».

Για τη συνεργασία μίλησαν επίσης ο συντονιστής των «Οικολόγων Πράσινων» Λάρισας κ. Κώστας Δεδούσης και ο περιφερειακός σύμβουλος της περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Νίκος Πουτσιάκας, ο οποίος τόνισε: «Υπήρξαν αποσχιστικές τάξεις στους Οικολόγους Πράσινους και κάποια μέλη μας έφυγαν δημιουργώντας δικό τους κόμμα, καπηλευόμενα όμως το όνομα της Οικολογίας. Εμείς είμαστε μέλος του ευρωπαϊκού κόμματος των Οικολόγων Πράσινων, οι οποίοι άλλωστε στηρίζουν τη συμμαχία».

 Έτσι, οι Οικολόγοι Πράσινοι συμπορεύονται με το ΣΥΡΙΖΑ και συμμετέχουν με 20 υποψήφιούς τους στα ψηφοδέλτιά του σε 17 περιφερειακές ενότητες της χώρας και στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας,

Στη Θεσσαλία συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ με δύο υποψηφίους, τον κ. Αριστοτέλη (Τέλη) Τσόγκα στην Καρδίτσα και τον κ. Νίκο Σαμαρά στη Λάρισα.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass