ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΙ ΣΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ Η ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΜΑΡΑ ΚΑΡΕΤΣΟΣ:

«Πότε θα εφαρμοσθεί η απόφαση για το Φρούριο;»

Δημοσίευση: 17 Μαϊ 2016 8:06

 

Στο θέμα του έργου της Βιοκλιματικής Ανάπλασης στο Φρούριο επανέρχεται η εικαστικός Μάρα Καρέτσος. Όπως είναι γνωστό, το Υπουργείο Πολιτισμού, μετά από εισήγηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, δεν ενέκρινε την τοποθέτηση των τριών τελευταίων μεταλλικών στοιχείων στήριξης των σκιάστρων μπροστά από τον αρχαιολογικό χώρο, της Βασιλικής του Αγ. Αχιλλίου και του Μπεζεστενίου «για λόγους προστασίας των μνημείων».

Με αφορμή την απόφαση του Υπουργείο Πολιτισμού, η κ. Καρέτσος επανέρχεται στο θέμα και με επιστολή της στην «Ε» ερωτά «πότε ο δήμαρχος Λάρισας θα εκτελέσει την Υπουργική Απόφαση και θα απομακρύνει χωρίς άλλες αναβολές τις σιδεριές από τον Αρχαιολογικό χώρο του Φρουρίου. Δεν πρέπει πρώτος ο δήμαρχος να σέβεται τους νόμους; Οι 6.750 πολίτες περιμένουμε ποτέ θα αποσυρθούν οι σιδεριές. Σεβασμός στην πολιτιστική μας κληρονομιά! Το γκρουπ συνεχίζει και παρακολουθεί ή μήπως οι πολίτες θα πρέπει σύντομα να λάβουν αλλά μέτρα με το δικαίωμα του νόμου;» καταλήγει η κ. Καρέτσος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass