ΕΞΙ ΕΚ ΤΩΝ ΝΕΑΡΟΤΕΡΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΜΙΛΑΝΕ ΣΤΗΝ «Ε»

Το νέο πολιτικό «αίμα» της Λάρισας

* Από τα 26 τους κάποιοι θέλουν να κυνηγήσουν τα δικά τους τα όνειρα που συνάδουν με την παράταξή τους

Δημοσίευση: 16 Ιαν 2015 11:10 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 18:47

 

Του Κ. Γκιάστα

Τι είναι η Βουλή; Καθρέφτης της κοινωνίας για πολλούς. Μα, κοινωνία χωρίς νέους είναι φαγητό δίχως αλάτι. Γι αυτό και οι νέοι άνθρωποι είναι αυτοί που κερδίζουν τα περισσότερα βλέμματα στην πολιτική σκηνή που διαμορφώνεται αυτήν την περίοδο. Η Λάρισα δεν πάει πίσω. Από κάθε ψηφοδέλτιο υπάρχει και ένας νέος – μια νέα που έχει στόχους και όνειρα σ’ αυτήν την πολιτική αναμέτρηση. Πάμε να γνωρίσουμε μερικούς από τους νεότερους Λαρισαίους υποψήφιους

*Μαριάνθη Παπαδοπούλου – «Νέα Δημοκρατία» (27 ετών)

Η Μαριάνθη Παπαδοπούλου είναι 27 ετών και κατάγεται από το Λουτρό Ελασσόνας. Σπούδασε νομική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και σήμερα κατοικεί στην Τερψιθέα Λάρισας και ασκεί τη δικηγορία ως μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας.

Η ενασχόλησή της με τα κοινά ξεκίνησε από τα φοιτητικά της χρόνια ως μέλος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, ενώ συμμετείχε στις αυτοδιοκητικές εκλογές του 2014 με το συνδυασμό του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, πετυχαίνοντας μάλιστα ένα αρκετά καλό αποτέλεσμα.

Η Μαριάνθη δηλώνει ότι στρατεύτηκε στον αγώνα των εκλογών με τη Νέα Δημοκρατία γιατί οι νέοι άνθρωποι στην πλειοψηφία τους δεν ήθελαν πρόωρες εκλογές αλλά σταθερότητα. Όπως σημειώνει η ίδια: «Οι νέοι της Λάρισας τολμούμε αλλά δεν παίζουμε με το μέλλον μας! Τις προϋποθέσεις για να χτίσουμε το δικό μας success story μπορεί να τις εξασφαλίσει η μοναδική υπεύθυνη πολιτική δύναμη του τόπου, η Νέα Δημοκρατία».

*Φωτεινή Καρυώτη -«ΣΥΡΙΖΑ» (27 ετών)

Είναι απόφοιτος Τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος ΑΠΘ και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος της Πολυτεχνικής Σχολής (Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης) Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στη «Χωρική ανάλυση και διαχείριση περιβάλλοντος». Μέλος της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ της προτάθηκε να κατέλθει στο ψηφοδέλτιο και «το δέχθηκα με μεγάλη τιμή και χαρά». Οι λόγοι που τον οδήγησαν να πει το «ναι» ήταν «Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε εμείς οι νέοι. Η ανεργία, οι χαμηλοί μισθοί και η έλλειψη σχεδίων για το μέλλον. Όλα είναι δύσκολα από την άποψη της επιβίωσης. Δεν έχουμε ευκαιρίες να κάνουμε όσα έχουμε σπουδάσει» τονίζει μεταξύ άλλων.

*Βασίλης Κυριτσάκας - «Ποτάμι» (34 ετών)

Ο Βασίλης Κυριτσάκας σπούδασε Computer Science και ολοκλήρωσε τις σπουδές του κάνοντας μεταπτυχιακό στο Logistics Management στο University of Sheffield. Δραστηριοποιείται στον ιδιωτικό τομέα εδώ και 13 χρόνια ως Logistics Manager σε μεγάλες βιομηχανίες, κατέχοντας διευθυντικές θέσεις σε θέματα Διαχείρισης Εφοδιαστικής Αλυσίδας. Παράλληλα έχει ασχοληθεί με τα κοινά, ως υποψήφιος στην τοπική αυτοδιοίκηση. Είναι 34 ετών, παντρεμένος πατέρας δύο παιδιών.

«Κανείς δεν μπορεί να σώσει τη χώρα αν δεν μπούνε νέοι άνθρωποι στο παιχνίδι» λέει στην «Ε» για τους λόγους που ασχολήθηκε με την πολιτική. Ενώ για το τι ήταν αυτό που τον έκανε να διαλέξει το «Ποτάμι» «Στο Ποτάμι το συντριπτικό ποσοστό των υποψηφίων δεν είχε ασχοληθεί με κάποιο άλλο κόμμα νωρίτερα ενεργά. Είναι ένα κόμμα στο οποίο υπάρχουν πολίτες που έχουν προσφέρει σε διάφορους τομείς και είναι έτοιμοι να προσφέρουν και στην κοινωνία».

*Αχιλλέας Αβδελίδης – «Χρυσή Αυγή» (45 ετών)

Ο Αχιλλέας Αβδελίδης σπούδασε στο Βελιγράδι θεολόγος και επαγγελματικά δραστηριοποιείται στο χώρο της χρυσοχοΐας στην πόλη της Λάρισας. Στα 45 του κατέρχεται ως υποψήφιος με την Χρυσή Αυγή και είναι ένας εκ των νεότερων. Γι’ αυτήν του την επιλογή μας λέει «Σε μια από τις πλέον κρίσιμες περιόδους της νεότερης Ελληνικής ιστορίας συστρατεύομαι με τη Χρυσή Αυγή. Κάθε αγνά σκεπτόμενος Έλληνας που οραματίζεται μια πατρίδα με κοινωνική ευημερία, δικαιοσύνη, ισονομία και αξιοπρέπεια καλείται να πυκνώσει τις γραμμές του μοναδικού εθνικιστικού κινήματος».

*Στέλιος Τσικριτσής - «ΚΚΕ» (27 ετών)

Ο Στέλιος Τσικριτσής είναι απόφοιτος Λυκείου και εργάζεται ως αγρότης. Μέλος του ΚΚΕ και πρώτη φορά κατέρχεται ως υποψήφιος σε Εθνικές Εκλογές. Παλιότερα υπήρξε σύμβουλος στην τοπική κοινότητα του Δήμου Τυρνάβου.

Ως νέος κάτι έχει να πει στους άλλους νέους της περιοχής του: «Λέω στους νέους να ψηφίσουν ΚΚΕ για μια δυνατή αντιπολίτευση μέσα και έξω από τη Βουλή. Είμαστε το μοναδικό κόμμα το οποίο προσπαθεί να ανοίξει το δρόμο για τη μοναδική λύση, γιατί το χρέος δεν είναι του Λαού. Έξοδο από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ με την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων. Από Δευτέρα θα είμαστε στο δρόμο με οποιαδήποτε κυβέρνηση».

*Αλέξανδρος Γκάτσικος- «Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών» (27 ετών)

Ο Αλέξανδρος Γκάτσικος σπούδασε Γεωπόνος ΑΠΘ και κατέχει μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας. Στα φοιτητικά του χρόνια διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Φοιτητών Γεωπονίας ΑΠΘ και είναι εκλεγμένος αντιπρόσωπος στο Παράρτημα Κεντρικής Ελλάδας του ΓΕΩΤΕΕ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass