Εορτή και πανήγυρις στο Επισκοπείο

Δημοσίευση: 05 Μαϊ 2016 8:30

 

Πανηγυρική θεία λειτουργία τελέστηκε την Τρίτη της Διαικαινησίμου, το πρωί στο εορτάζον παρεκκλήσιο του Μητροπολιτικού Μεγάρου της Ι.Μ. Λαρίσης, που είναι αφιερωμένο στους νεοφανείς Αγίους Μάρτυρες Ραφαήλ, Νικολάο και Ειρήνη την Παρθένο.

Της θείας λειτουργίας προεξήρχε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λαρίσης κ. Ιγνάτιος, ο οποίος ευχαρίστησε τους πολυπληθείς προσκυνητές για την παρουσία τους στη μεγάλη αυτή εορτή των αγίων Νεοφανών Μαρτύρων καθώς και για την ευλάβεια που τρέφουν προς την τρίφωτο αυτή λυχνία των αγίων Μαρτύρων. Τους πανηγυρικούς ύμνους της εορτής απέδωσαν θαυμάσια οι μουσικολογιώτατοι πρωτοψάλτες Γεώργιος Καραγιαννάκης και Ηλίας Παπαδόπουλος, και ο σχολάρχης της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής ¨Ο Άγιος Αχίλλιος¨. Τον θείο λόγο κήρυξε κατά τη διάρκεια του κοινωνικού, ο πρωτοσύγκελλος της Ι.Μ. αρχιμανδρίτης π. Αχίλλιος, ο οποίος αναφέρθηκε στον διαφορετικό τρόπο ζωής που μας έφερε ο Αναστάς εκ των νεκρών Κύριός μας καθώς και στον τρόπο με τον οποίο μας καλεί να ζήσουμε αυτόν τον «έτερον βίον» της Αναστάσεως, ενώ παρουσίασε τη ζωή και το έργο του Ηγουμένου των Καρυών της Λέσβου, αγίου Ραφαήλ, που μαζί με τον άγιο Διάκονο Νικόλαο, τον Θεσσαλονικέα και την Παρθενομάρτυρα Ειρήνη ομολόγησαν το όνομα του Κυρίου Ιησού και ανεδείχθησαν τέκνα Φωτός, αληθινά τέκνα της Αναστάσεως Του. Προ της απολύσεως, στην είσοδο του Επισκοπείου τελέστηκε η αρτοκλασία και ευλογήθηκαν τα πασχάλια αυγά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass