ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

"Ο Ιησούς της καρδιάς μας"

Δημοσίευση: 28 Απρ 2016 0:01

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο "Ε")

Του Αχ. Μπακαλέξη

Εκδήλωση με θέμα "Ο Ιησούς της καρδιάς μας" διοργάνωσε ο Σύλλογος Φιλανθρωπίας και Ιεραποστολής Φαρσάλων "Παναγία η Ελεούσα" στο πολιτιστικό κέντρο της πόλης με ομιλητή τον πανοσιολογιότατο π. Ανδρέα Κονάνο.

Στην εκδήλωση προλόγισε η πρόεδρος του συλλόγου κ. Στέλλα Τσαλούκη - Μπουλασίκη, απηύθυναν χαιρετισμό η πρόεδρος της ΔΗΚΕΦΑ κ. Δέσποινα Συροπούλου και ο αρχιερατικός επίτροπος π. Κων/νος Καλιώρας, ενώ 2 μαθήτριες των κατηχητικών απήγγειλαν ποιήματα για τη Σταύρωση και την Ανάσταση του Κυρίου.

Κατόπιν ο π. Ανδρέας Κονάνος μίλησε με θέμα "Ο Ιησούς της καρδιάς μας" αναφέροντας μεταξύ άλλων τα εξής: "Ο Χριστός είναι ένας, αλλά ο καθένας τον βλέπει με τον δικό του τρόπο. Γι΄ αυτό υπάρχει ο Χριστός του φανατισμού, της βίας, της αίρεσης, όμως ο πραγματικός Χριστός μεταμορφώνει τον άνθρωπο και τον βελτιώνει. Τον αληθινό Χριστό όλοι τον αγαπάνε, ο πιστός φαίνεται από τη συμπεριφορά του, αν αγαπάει τον Χριστό τότε γίνεται ευαίσθητος, καλοσυνάτος, γνήσιος, ουσιαστικός. Ο Χριστός είναι αψεγάδιαστος, τέλειος, δεν σε αγχώνει, δεν σε καταπιέζει, σε γαληνεύει, δεν σε απομακρύνει. Ο Ιησούς της καρδιάς αγαπά χωρίς προϋποθέσεις, χωρίς εκβιασμούς. Ο Χριστός δεν θέλει την ομοιομορφία, τη μάζα, θέλει την ιδιαιτερότητα του καθενός. Ο Χριστός σέβεται τον άνθρωπο και θέλει απ΄ αυτό να έχει αγάπη και να δείχνει την αγάπη του. Χρειάζεται αυτοεξέταση, οι προβολείς να στραφούν στον εαυτό μας, να κόψουμε τα πάθη μας. Πρέπει να μην κατακρίνουμε τους άλλους, αλλά τον εαυτό μας. Πρέπει σιγά - σιγά να κόψουμε τα πάθη μας. Ο Χριστός δίνει αξιοπρέπεια, ανωτερότητα, ήθος, αγάπη, ανθρωπιά. Δεν πρέπει να προσβάλουμε και  να υποτιμάμε τους άλλους, αλλά να τους αγαπάμε".

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσημοι και πολύς κόσμος, ενώ συγκεντρώθηκαν πολλά τρόφιμα που θα δοθούν σε φτωχούς δημότες της επαρχίας Φαρσάλων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass