Χρ. Κέλλας: Στοχευμένα βήματα για την μείωση φορολογιας

Δημοσίευση: 14 Ιαν 2015 20:53 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 18:45

 

«Ακούω τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να μέμφονται τον Πρωθυπουργό για την δέσμευσή του για μη φορολόγηση των αγροτικών επιδοτήσεων. Τους ακούω να μέμφονται τον Αντώνη Σαμαρά για την δέσμευσή του για μείωση των φορολογικών συντελεστών. Την ίδια ώρα όμως δεν τους ακούω να ενοχλούνται που ο πρόεδρός τους δεν μπορεί ακόμα να προσδιορίσει ποιος θεωρείται πλούσιος στην Ελλάδα, κρύβοντας με τον τρόπο αυτό την πρόθεσή τους για άγρια φορολόγηση των πάντων. Ευτυχώς ο κόσμος καταλαβαίνει». Τα παραπάνω τόνισε, ανάμεσα σε άλλα, ο βουλευτής της Ν.Δ. κ. Χρήστος Κέλλας, περιοδεύοντας σε χωριά της επαρχίας Φαρσάλων, (Κρήνη, Υπέρεια, Βαμβακού, Ναρθάκι, Δίλοφο και Αχίλλειο ),απευθυνόμενος σε πολυπληθέστατα ακροατήρια.

«Ο Πρωθυπουργός ξεκαθάρισε σε όλους τους τόνους πως για να συνεχιστεί η ανάπτυξη που άρχισε ο δρόμος είναι οι μεταρρυθμίσεις, η ανταγωνιστικότητα και φορολογικές μειώσεις.

Πρώτον, μειώσεις στη φορολογία εισοδήματος. Για όλες τις κλίμακες! Με τον ανώτερο συντελεστή να υποχωρεί σταδιακά από το 42% που είναι σήμερα. Μειώσεις σε όλα τα υψηλά κλιμάκια του ΦΠΑ! 

Μειώσεις στο φόρο της ακίνητης περιουσίας.

Ο ΕΝΦΙΑ θα αρχίσει να μειώνεται από το 2015 και θα συνεχίσει να μειώνεται, ώσπου να φτάσει στο 1% του ΑΕΠ και θα αποδοθεί τελικά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Οι οικοδομικοί συνεταιρισμοί που έχουν πλήρη απαγόρευση χρήσης γης θα πάρουν απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ. 

Οι  αντικειμενικές αξίες θα γίνουν πιο ορθολογικές. Η μεγάλη τομή, που θα γίνει κι αυτή σταδιακά: είναι η μείωση στο φόρο των κερδών του επιχειρηματία, στο 15% από το 25% που είναι σήμερα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κέλλας για να συμπληρώσει:

«Η εγγύηση του Αντώνη Σαμαρά είναι ξεκάθαρη: δε θα υπάρξει άλλη μείωση μισθών και εισοδημάτων και συντάξεων. Θα παραμείνει πλήρως προστατευμένη η πρώτη κατοικία. Μελετάμε και την κατάργηση του «πόθεν έσχες» για την πρώτη κατοικία. Και όλα αυτά τώρα που μπορούμε, μετά από πολλά χρόνια επίπονων θυσιών του ελληνικού λαού», κατέληξε ο κ. Κέλλας.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass