ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΙΔΕΑ ΜΙΑΣ ΛΑΡΙΣΑΙΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑΜΕΙΑΚΗ

Έκανε το ποδήλατο… μαγαζί

*«Κάνω πεντάλ για να αντέξω το ΤΕΒΕ» λέει στην «Ε»

Δημοσίευση: 23 Απρ 2016 21:32

Ένα ολόκληρο μαγαζί πάνω σε ένα ποδήλατο έβαλε μια Λαρισαία και πήρε τους… πεζόδρομους με μοναδικό σκοπό να βγάλει μεροκάματο. Η κυρία Ιωάννα Γαγάρα ήταν άνεργη εδώ και καιρό, ως μέλος κιόλας του αντίστοιχου σωματείου ανέργων Λάρισας «Ηλιαχτίδα», έβλεπε πως έπρεπε να κάνει κάτι άμεσα καθώς τα οικονομικά περιθώρια στένευαν απειλητικά. Στην αρχή έβγαλε έναν πάγκο με άδεια πλανόδιο πωλητή όμως ήταν δύσκολο και άβολο να τον μεταφέρει διαρκώς. «Σκέφτηκα αρκετά και τότε μου ήρθε η ιδέα να μετατρέψω ένα ποδήλατο σε μαγαζί» μας λέει καθώς δείχνει το δημιούργημά της «Χρειάζεται να ξοδέψεις αρκετά χρήματα πάνω στη διαμόρφωση. Όπως και να χει όμως, το ετοίμασα και νάτο».

Βάζει επάνω όλα όσα φτιάχνει με τα ίδια της τα χέρια. Κοσμήματα, λαμπάδες, διακοσμητικά, καπέλα, μπουκάλια. Ότι περνάει από τα δάχτυλά της, το ετοιμάζει και το βγάζει προς πώληση. Την ώρα που μιλάμε πουλάει ένα δαχτυλίδι σε μια νεαρή και κόβει και απόδειξη «Όλα είναι νόμιμα. Έχω ταμειακή μηχανή και κόβω κανονικά αποδείξεις αφού αλλιώς δεν γίνεται καθώς υπάρχει έλεγχος και μάλιστα αυστηρός. Δεν σταθμεύω πουθενά, παρά μόνο για λίγο και προσπαθώ να κάνω μια κινητή διαφήμιση. Είναι κάτι που κάνω εδώ και 3 εβδομάδες περίπου και προς το παρόν με βοηθάει ο καιρός. Στη συνέχεια δεν ξέρω πως θα εξελιχθούν τα πράγματα».

Συνήθως σε ποδήλατα βλέπουμε πλανόδιους πωλητές που πουλάνε παγωτά, ποπ κορν, τυρόπιτες και γενικά ότι σχετίζεται με φαγητό. Πλανόδια πωλήτρια σε ποδήλατο να πουλάει τέτοιου είδους αντικείμενα είναι αλήθεια πως δεν έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε «Ναι, έτσι είναι» το παραδέχεται και η ίδια «και εγώ δεν έχω ξαναδεί. Ίσως να είμαι η πρώτη σε όλη την Ελλάδα αλλά εδώ στη Λάρισα τουλάχιστον δεν έχω δει κάποιον άλλο ή κάποια άλλη».

Συζητάμε καθώς μετακινούμαστε και κάθε τόσο σταματάει. Ξεκινάει και συνεχίζει. Όλη ημέρα αυτό. Σίγουρα θα είναι το πιο δύσκολο αλλά διαφωνεί «Το πιο δύσκολο δεν είναι αυτό. Το δυσκολότερο κομμάτι είναι να καταφέρεις να καλύψεις τις ανάγκες του ΤΕΒΕ (σ.σ. τώρα ΟΑΕΕ). Όπως και όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες δίνουν τον αγώνα τους, έτσι και εγώ δίνω τον δικό μου. Μόνο που τον δίνω πάνω στα πεντάλ»…

Κ. ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass