ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

«Ναι μεν αλλά…», για τον Πρ. Παυλόπουλο

* Με απουσίες εγκρίθηκε ομόφωνα η ανακήρυξή του ως επίτιμου δημότη

Δημοσίευση: 23 Απρ 2016 21:24

 

Με ευρεία πλειοψηφία στη σχετική συζήτηση και πρακτικά με ομόφωνη απόφαση στην ψηφοφορία, το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας ανακηρύσσει επίτιμο δημότη της πόλης τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο. Η ανακήρυξη θα γίνει στη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης στο πλαίσιο της επίσκεψης του ΠτΔ στη Λάρισα, ως προσκεκλημένου του μητροπολίτη κ. Ιγνατίου, στις 15 Μαΐου, για τον εορτασμό του πολιούχου Αγίου Αχιλλίου.

Και ενώ υπέρ της πρότασης του δημάρχου ψήφισαν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, ακόμη και εκείνη που υποστηρίζεται από το ΚΚΕ, εναντίον τάχθηκε η παράταξη Διαμάντου. Με τους δημοτικούς της συμβούλους να αποχωρούν όμως από την ψηφοφορία, ώστε να μην πληγεί η ομοφωνία στην τιμητική ανακήρυξη του Προέδρου.

Μετά την αποδοχή της πρόσκλησης του μητροπολίτη, ο δήμαρχος Απ. Καλογιάννης σχεδίασε την απονομή τιμών στον υψηλό επισκέπτη της Λάρισας ζητώντας την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε πριν τη συνεδρίαση με τους επικεφαλής των παρατάξεων, συνάντησε την αποδοχή της πρότασης από όλους.

Ωστόσο κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου προέκυψε η γνωστή επικριτική στάση της ΝΔ μετά την ανάληψη της ηγεσίας της από τον Κυρ. Μητσοτάκη, ο οποίος ήταν και ο μοναδικός βουλευτής του κόμματος που δεν είχε ψηφίσει τον Πρ. Παυλόπουλο για Πρόεδρο Δημοκρατίας.

Συγκεκριμένα, την εισήγηση του δημάρχου υποστήριξε ένθερμα ο Δημ. Γεωργάκης, ως εκπρόσωπος της μείζονος αντιπολίτευσης καθώς η Ρ. Καραλαριώτου απουσίαζε από ολόκληρη τη συνεδρίαση. Από την παράταξη του πρώην δημάρχου όμως, παρών ήταν μόνο ο Κ. Τζανακούλης, ο οποίος όμως εξήλθε της αιθούσης κατά τη συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος και όπως εξήγησε μιλώντας στην «Ε», απουσίασε «από τη συζήτηση δύο θεμάτων λόγω επειγουσών επαγγελματικών υποχρεώσεων» και συγκεκριμένα εξαιτίας σοβαρού επιχειρηματικού τηλεφωνήματος από το εξωτερικό.

Υπέρ της ανακήρυξης του ΠτΔ τάχθηκε η Αγγ. Παναγιωτοπούλου εκπροσωπώντας την παράταξη Νασιώκα. Αλλά και ο Π. Κρίκης για λογαριασμό της «Λαϊκής Συσπείρωσης», ο οποίος αφού επανέλαβε τις πάγιες θέσεις της «εναντίον του αστικού πολιτικού συστήματος», εντούτοις έκανε αποδεκτή την πρόταση του δημάρχου επιδεικνύοντας στάση σεβασμού στον θεσμό του Προέδρου και αισθήματα φιλοξενίας προς τον επισκέπτη.

Εναντίον τάχθηκε ο Ντ. Διαμάντος, ο οποίος αιφνιδίασε, μιλώντας μάλιστα με σφοδρότητα κατά του κ. Παυλόπουλου. Μαζί του συντάχθηκε ακολούθως και η Αγγ. Βαγενά, δημοτική σύμβουλος της παράταξης της πλειοψηφίας.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος ανέφερε ότι από την επικοινωνία που είχε στο πλαίσιο της προετοιμασίας της επίσκεψης, από την Προεδρία της Δημοκρατίας του είχε επισημανθεί ότι παρόμοιες τιμητικές αποφάσεις είθισται να λαμβάνονται ομόφωνα. Κατόπιν τούτου, η μεν Αγγ. Βαγενά ανακάλεσε υπερψηφίζοντας την πρόταση, ο δε Ντ. Διαμάντος «διευκόλυνε» την επίτευξη ομοφωνίας αποχωρώντας από την αίθουσα κατά την ψηφοφορία. Τον ακολούθησαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξής του, Μ. Ξηρομερίτης και Κατ. Ζιαζιά-Σουφλιά.

«ΣΚΛΗΡΗ ΓΛΩΣΣΑ»

«Ο σημερινός Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, ο Προκόπης Παυλόπουλος, απετέλεσε "υπερ-υπουργός" της κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή. Η θητεία του όμως αυτή, δυστυχώς, σημαδεύτηκε από κρίσιμα αρνητικά στοιχεία για την τότε Κυβέρνηση και την Ελλάδα», τόνισε στην ομιλία του ο Ντ. Διαμάντος επισημαίνοντας μεταξύ άλλων: «η προσωπική πολιτική του σφραγίδα φέρει την αποτυχία στήριξης της διαφάνειας με την "απόρριψη" από την ΕΕ του νόμου που ο ίδιος εισηγήθηκε για το βασικό μέτοχο, κάτι που σήμαινε τη συνέχεια του "παρακράτους των κρατικοδίαιτων νταβατζήδων", την «εξαΰλωση» του στόχου της επαγγελλόμενης επανίδρυσης του κράτους, με τη διατήρηση των παθογενειών και την επέκτασή τους με τη μονιμοποίηση - μετατροπή συμβασιούχων σε αορίστου χρόνου, την απορρέουσα εκ των αποκλειστικών του καθηκόντων μη αποτελεσματική αντιμετώπιση κρίσιμων καταστάσεων πυρκαγιών, τρομοκρατικών ενεργειών και άλλων «προβοκατόρικων» ενεργειών που επέτειναν την αποσταθεροποίηση της κατάστασης στην Ελλάδα το 2008».

Και ο κ. Διαμάντος συνέχισε: «Η πολιτική του παρουσία ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας χαρακτηρίζεται από την ανοχή και σιωπή του στην καταστρατήγηση των Συνταγματικών διατάξεων, στη μη διαφύλαξη της αξιοπρέπειας του ελληνικού λαού και στην κατάφωρα αντισυνταγματική υποβάθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Με δεδομένο τον σεβασμό μας στο πολίτευμα της Προεδρευόμενης Δημοκρατίας, στη θεσμική ιδιότητα του Προκόπη Παυλόπουλου ως Προέδρου και στην επιστημονική και προσωπική ηθική του υπόσταση αλλά λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις παραπάνω αιτιάσεις μας θεωρούμε ότι δεν έχουμε το δικαίωμα απέναντι στους Λαρισαίους να συναινέσουμε στην ανακήρυξή του ως Επίτιμο Δημότη».

*Από την πλευρά της δημοτικής αρχής, έγινε λόγος μετά τη συνεδρίαση για «υπερβάλλοντα κομματικό ζήλο», με τον ακόλουθο σχολιασμό: «Δεν επιτρέπονται προσωπικά μικροπολιτικά παιχνίδια με τον κορυφαίο Πολιτειακό παράγοντα».

Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass