ΔΥΤΕΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟ ΤΟΥ

Ο Πηνειός «ρούφηξε» 18χρονο πρόσφυγα

* Αφγανοί πρόσφυγες έφυγαν από τον καταυλισμό στο Κουτσόχερο και πήγαν για μπάνιο στον Πηνειό στην περιοχή της Αμυγδαλέας

Δημοσίευση: 21 Απρ 2016 1:10

 

Ένας 18χρονος Αφγανός πρόσφυγας που φιλοξενείτο στην ανοιχτή δομή του Κουτσοχέρου, αγνοείται από χθες το μεσημέρι, όταν με συμπατριώτες του, θέλησαν να κολυμπήσουν στον Πηνειό ποταμό. Οι έρευνες για τον εντοπισμό του αγνοούμενου πρόσφυγα διεκόπησαν αργά χθες το βράδυ και θα συνεχισθούν σήμερα, με το πρώτο φως της ημέρες, με τη συνδρομή δυτών της 2ης ΕΜΑΚ Θεσσαλονίκης.

Μια 15μελής ομάδα προσφύγων, στη 1 χθες το μεσημέρι, από τον καταυλισμό του Κουτσοχέρου διανύοντας με τα πόδια μια μεγάλη απόσταση, αφού ανέβηκαν στον λόφο πίσω από τον καταυλισμό και μέσω αγροτικού δρόμου πέρασαν τα λατομεία και το Εθνικό Κέντρο Αεροπορικών Επιχειρήσεων της 110 ΠΜ και έτσι έφθασαν στον Πηνειό ποταμό, στην περιοχή «Πάτωμα Γουνίτσης» στη Δημοτική Κοινότητα Αμυγδαλέας.

Όπως περιέγραψαν πρόσφυγες στην «Ε», ο 18χρονος με ομοεθνή του «μπήκαν στο ποτάμι να κολυμπήσουν όταν ξαφνικά, δίνη “τράβηξε” στο βυθό τον 18χρονο, με τον ομοεθνή του μάταια να προσπαθεί να τον βγάλει στην επιφάνεια».

Όταν φίλοι του 18χρονου εγκατέλειψαν τις προσπάθειες για την ανεύρεσή του, τότε άλλη ομάδα ομοεθνών του επέστρεψε έως την πύλη του ΕΚΑΕ και δήλωσαν στον σκοπό ότι ένας ομοεθνής τους «πνίγηκε στο ποτάμι».

Έτσι ενημερώθηκαν στη συνέχεια ΕΛ.ΑΣ. και Πυροσβεστική Υπηρεσία και άνδρες του 1ου Πυροσβεστικού Σταθμού Λάρισας με τη συνδρομή ανδρών της 8ης ΕΜΑΚ Λάρισας με βάρκα ξεκίνησαν τις έρευνες για τον εντοπισμό του 18χρονου αγνοούμενου, δυστυχώς χωρίς αποτέλεσμα, μέχρι αργά χθες βράδυ.

Ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλίας Σερ. Αθανασίου σημείωσε στην «Ε» πως «το βάθος του Πηνειού ποταμού στο συγκεκριμένο σημείο ξεπερνά τα 5 μέτρα» και πως «οι έρευνες θα συνεχισθούν αύριο, με το πρώτο φως της ημέρας, με τη συνδρομή δυτών» της 2ης ΕΜΑΚ Θεσσαλονίκης. Οι πυροσβέστες δε, διευκρίνιζαν ότι στη συγκεκριμένη περιοχή «ο Πηνειός έχει ρεύματα».

Ο 18χρονος αγνοούμενος, σύμφωνα με μαρτυρίες ομοεθνών του, εδώ και ένα μήνα περίπου φιλοξενείτο στον καταυλισμό των προσφύγων στο Κουτσόχερο χωρίς να βρίσκεται μαζί του κάποιο άλλο μέλος της οικογένειάς του. Την υπόθεση ερευνά το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας της ΕΛ.ΑΣ.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass