ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΣΤΙΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ….

Καβγάδες και μηνύσεις για απλήρωτα κοινόχρηστα

* ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΕΝΟΙΚΩΝ, ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΤΗ ΝΟΜΙΚΗ ΟΔΟ

Δημοσίευση: 14 Ιαν 2015 10:05 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 18:42

Της Λένας Κισσάβου

Τέλειωσαν οι καβγάδες μεταξύ ενοίκων πολυκατοικιών της Λάρισας, για το αν θα γεμίσουν ή όχι τους καυστήρες με πετρέλαιο, λόγω οικονομικής δυσπραγίας αρκετών εξ αυτών να πληρώσουν το κόστος και ξεκίνησαν οι καβγάδες για τα κοινόχρηστα.

Συγκεκριμένα, μετά από ψυχοφθόρες προστριβές μεταξύ ενοίκων, επί τρία χρόνια, για τη χρήση της θέρμανσης στις πολυκατοικίες, ένα μεγάλο ποσοστό αυτών, για να μη χάνει άλλο τον ύπνο του, προχώρησε στην εγκατάσταση αυτόνομης θέρμανσης στο σπιτικό του και έτσι έληξε ένα μεγάλο πρόβλημα που ταλάνιζε την καθημερινότητα πολλών νοικοκυριών.

Δυστυχώς όμως οι καβγάδες φαίνεται ότι δεν έχουν τέλος, αφού νέο πρόβλημα, η μη πληρωμή των κοινοχρήστων από ορισμένους ενοίκους το διατηρεί και η ίδια ιστορία συνεχίζεται και μάλιστα φτάνει στους δικηγόρους!

Σύμφωνα με πληροφορίες γραφείου διαχείρισης κοινοχρήστων πολυκατοικιών της Λάρισας, αυξήθηκαν φέτος οι μηνύσεις και οι διαταγές πληρωμής, σε ενοίκους πολυκατοικιών, για χρωστούμενα κοινόχρηστα, και όλο και περισσότερες τέτοιες υποθέσεις, παίρνουν τη νομική οδό, μετά από αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων ενοίκων πολυκατοικιών, που αντιμετωπίζουν πρόβλημα.

Σε πολλές περιπτώσεις οι διαχειριστές των πολυκατοικιών, αδυνατούν να εισπράξουν τα κοινόχρηστα, με αποτέλεσμα να «βάζουν χέρι» στο αποθεματικό, μέχρις ότου να εξαντληθεί και αυτό και τελικά να μην μπορούν να πληρώσουν τα χρέη.

 Η μη πληρωμή κοινοχρήστων από ορισμένους, έχει επιπτώσεις σε όλους τους ενοίκους, αφού αν δεν συγκεντρωθεί το χρωστούμενο χρηματικό ποσό του ηλεκτρικού ρεύματος των κοινόχρηστων χώρων, ή της συντήρησης του ασανσέρ, ή του συνεργείου καθαρισμού, δεν μπορούν να εξοφληθούν. Παρατηρείται, μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις, οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες –ενοικιαστές διαμερισμάτων, να πληρώσουν περισσότερα χρήματα προκειμένου να καλύψουν το ανεξόφλητο ποσό, αλλά αυτή η διευκόλυνση που προσφέρουν, σίγουρα έχει όρια.

Και πάλι όμως αν δεν πληρώσουν θα διακοπεί το ρεύμα στους κοινόχρηστους χώρους, ή θα σταματήσει η συνεργασία με τα συνεργεία καθαρισμού και ο καθένας θα σκουπίζει τον διάδρομό του…!

Σύμφωνα με το γραφείο διαχείρισης κοινοχρήστων, τα μηνιαία κοινόχρηστα, ανάλογα με το διαμέρισμα, κυμαίνονται από εννιά ευρώ μέχρι και πενήντα. Συνήθως κακοπληρωτές διαπιστώνεται να είναι αυτοί που υποχρεούνται να πληρώσουν κοινόχρηστα μιας μέση τιμής.

Οι περισσότεροι ένοικοι που χρωστούν, επικαλούνται οικονομικές δυσκολίες, λόγω ανεργίας ή γενικά λόγω οικονομικής αδυναμίας να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους. Πρόκειται για ανθρώπους που προσπαθούν να επιβιώσουν, μέσα σε μια δύσκολη οικονομική κατάσταση.

Κάποιοι ζητούν παράταση της αποπληρωμής τους, από τις εταιρίες που τα διαχειρίζονται, μέχρι να καταφέρουν να βρουν τα απαραίτητα χρήματα για να εξοφλήσουν.

Κάποιοι πάλι δεν θα πληρώσουν ποτέ ό,τι χρωστούν, καθώς πρόκειται για επιχειρήσεις που πτώχευσαν και έκλεισαν τον κύκλο δραστηριότητάς τους, ή για ιδιοκτήτες που έχασαν το σπίτι τους λόγω κάποιου δανείου που δεν μπορούσαν να αποπληρώσουν.

Βέβαια στις περιπτώσεις που διαπιστώνεται ότι πραγματικά υπάρχει η θέληση του οφειλέτη αλλά όχι τα χρήματα για την πληρωμή των κοινοχρήστων, τότε γίνεται μια άτυπη συμφωνία να καταβάλλονται τα χρήματα με δόσεις, δείχνοντας ανοχή ανάλογα με την οικονομική κατάσταση του οφειλέτη.

«Η πολυκατοικία έχει ήδη τελειώσει. Επικρατεί το απόλυτο χάος καθώς μετά το "κλείδωμα" της κεντρικής θέρμανσης λόγω αδυναμίας πληρωμής πετρελαίου, τώρα κλειδώνουν και τα ασανσέρ…», είχε δηλώσει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ), κ. Στρ. Παραδιάς, παρουσιάζοντας την κατάσταση που επικρατεί.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass