ΑΦΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΕΝΑ ΔΥΣΚΟΛΟ ΠΕΝΤΑΜΗΝΟ ΑΠΡΑΞΙΑΣ

Το εμβληματικό «Φρούριο» ξανά στο προσκήνιο

* Μεθαύριο βγαίνει σε δημοπρασία από τον Δήμο

Δημοσίευση: 16 Απρ 2016 20:35

Μετά από μια δύσκολη περίοδο το κατάστημα «Φρούριο», στην κορυφή του ομώνυμο λόφου, με τον συμβολικό χαρακτήρα για την πόλη, αναμένεται να ξαναμπεί στην καθημερινότητα των Λαρισαίων. Πάνε πέντε μήνες από τότε που τελείωσε η συνεργασία του Δήμου (καθώς είναι δημοτικό) με τον ιδιώτη που του το νοίκιαζε. Από τον Νοέμβριο μέχρι σήμερα όμως η εικόνα του δεν θυμίζει σε τίποτα το καφέ – εστιατόριο στο οποίο είχαν φιλοξενηθεί σημαντικές εκδηλώσεις κατά το παρελθόν. Νεαροί εισήλθαν στο κτίριο και με σπρέι γέμισαν τους τοίχους χωρίς να προκαλέσουν ωστόσο υλικές ζημιές.

Πριν από λίγο διάστημα εν τω μεταξύ άγνωστοι προσπάθησαν να προβούν σε κατάληψη του χώρου, όμως με την άμεση επέμβαση της δημοτικής αρχής αυτό απεφεύχθη. Οι … καλύτερες ημέρες για τον χώρο αναμένεται να έρθουν από μεθαύριο καθώς ο Δήμος διενεργεί φανερή, προφορική και πλειοδοτική δημοπρασία μεθαύριο Τρίτη, 19 Απριλίου, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου για την εκμίσθωση του.

Όπως αναφέρεται στην εκδήλωση ενδιαφέροντος πρόκειται για ισόγειο κατάστημα με τμήμα υπογείου, εξώστες, συναφείς κατασκευές και περιβάλλοντα υπαίθριο χώρο, εμβαδού 423,79 τ.μ. το ισόγειο, 138,61 τ.μ. το υπόγειο, και 1.740 τ.μ. ο περιβάλλων χώρος.

ΣΤΑ 4.000 ΕΥΡΩ

Η προηγούμενη συνεργασία αφορούσε στο ύψος των 8 χιλιάδων ευρώ μηνιαίως. Όμως σύμφωνα με πληροφορίες κατόπιν προσφυγής στη δικαιοσύνη το ποσό έφτασε στις 6 χιλιάδες ευρώ μηνιαίως. Τώρα όμως τα ποσά αυτά στην αγορά είναι δυσεύρετα με την οικονομική κρίση και ο δήμος, αντιλαμβανόμενος το ευρύτερο κλίμα στην αγορά, όρισε ως ελάχιστο όριο προσφοράς το ποσό των τεσσάρων χιλιάδων (4.000 ) ευρώ για κάθε μήνα του πρώτου έτους μίσθωσης, πλέον χαρτοσήμου 3,6%. Μετά το πρώτο έτος ορίζεται αύξηση του μηνιαίου μισθώματος ποσοστού 1% κατά έτος. Επισημαίνεται μάλιστα ότι η παρούσα μίσθωση εμπίπτει στις μη προστατευόμενες μισθώσεις του άρθρου «Περί Εμπορικών Μισθώσεων», όπως αυτές τροποποιήθηκαν και ισχύουν δεδομένου ότι το ακίνητο βρίσκεται σε κοινόχρηστο χώρο. Τέλος αναφέρεται πως η διάρκεια της μίσθωσης ορίζεται σε οκτώ χρόνια.

Κ.ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass