ΠΕΝΤΕ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ. ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Σήκωσαν χρηματοκιβώτιο από βενζινάδικο

* Έκλεψαν ένα αυτοκίνητο, διέρρηξαν άλλα δυο ενώ εμπλέκονται σε διαρρήξεις σπιτιών σε Λάρισα και Ημαθία

Δημοσίευση: 14 Ιαν 2015 0:01 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 18:42

Ένα βαρύ χρηματοκιβώτιο στο οποίο φυλασσόταν οι εισπράξεις της ημέρας, «σήκωσαν» δυο Λαρισαίοι και άλλοι 3 κάτοικοι της Αλεξάνδρειας Ημαθίας, από πρατήριο υγρών καυσίμων της Λάρισας που συνελήφθησαν τελικά σήμερα από την ΕΛ.ΑΣ.. Οι δράστες, πρώτα έκλεψαν αυτοκίνητο Λαρισαίου, στη συνέχεια διέρρηξαν το βενζινάδικο για να κρύψουν το κλεμμένο χρηματοκιβώτιο σε ακατοίκητο σπίτι στη συνοικία της Νέας Σμύρνης  ενώ από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, προκύπτει εμπλοκή τους σε διαρρήξεις σπιτιών σε Λάρισα και Ημαθία.

Η διάρρηξη του πρατηρίου υγρών καυσίμων, στο τέρμα της οδού Σωκράτους, έγινε στις 3 σήμερα τα ξημερώματα με τους δράστες να «σηκώνουν» το βαρύ χρηματοκιβώτιο το οποίο περιείχε περισσότερες από 3.500 ευρώ αλλά και περισσότερα από 500 ευρώ από την ταμειακή μηχανή του πρατηρίου.

Λίγες ώρες αργότερα, αστυνομικοί της ΟΠΚΕ Λάρισας εντόπισαν στην εθνική οδό, έναν 29χρονο και έναν 24χρονο (και οι δυο τους, κάτοικοι της Αλεξάνδρειας) τους οποίους και προσήγαγαν. Από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας προέκυψε ότι οι δυο προσαχθέντες εμπλέκονται στη διάρρηξη ενώ αργότερα συνελήφθησαν ως συνεργοί τους άλλοι τρεις, δυο Λαρισαίοι 40 και 23 ετών αντίστοιχα, καθώς ένας 38χρονος επίσης κάτοικος Αλεξάνδρειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες για τη διάρρηξη χρησιμοποίησαν επιβατικό αυτοκίνητο που έκλεψαν από τη Λάρισα ενώ νωρίτερα διέρρηξαν άλλα δυο αυτοκίνητα, για τον ίδιο λόγο, τα οποία ωστόσο δεν κατάφεραν να θέσουν σε κίνηση για αυτό και τα εγκατέλειψαν.

 

 

Οι δράστες δεν κατάφεραν επίσης να ανοίξουν το χρηματοκιβώτιο και για αυτό, το έκρυψαν προσωρινά σε ακατοίκητο σπίτι στη Ν. Σμύρνη. Έτσι βρέθηκαν τα χρήματα, που αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη του πρατηρίου, όπως και το κλεμμένο αυτοκίνητο.

Από την έρευνα ωστόσο της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, που επεκτείνεται και σε άλλες περιοχές, προέκυψε ότι οι δράστες, τον περασμένο Ιούνιο διέρρηξαν σπίτι Λαρισαίων από το οποίο έκλεψαν ηλεκτρονικά είδη και χρυσαφικά τα οποία πούλησαν σε κλεπταποδόχους. Τον περασμένο Δεκέμβριο επίσης διέρρηξαν σούπερ μάρκετ σε χωριό της Ημαθίας από το οποίο αφαίρεσαν εκατοντάδες πακέτα τσιγάρων τα οποί μεταπώλησαν στη συνέχεια.

ΕΞΙΧΝΙΑΣΗ

Με αφορμή την ίδια υπόθεση, από την ΕΛ.ΑΣ. ανακοινώθηκε ότι συνελήφθησαν σήμερα «από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας, 5 ημεδαποί, ηλικίας από 23 έως 31 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής. 

Ειδικότερα, όπως σημειώνεται από την ΕΛ.ΑΣ. «σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες, οι πέντε συλληφθέντες μετέβησαν σε πρατήριο υγρών καυσίμων με Ι.Χ. Επιβατικό αυτοκίνητο που είχαν προηγουμένως αφαιρέσει από σημείο της πόλης και αφαίρεσαν ένα χρηματοκιβώτιο που περιείχε το χρηματικό ποσό των 3.520 ευρώ και το χρηματικό ποσό των 575 ευρώ από το συρτάρι της ταμιακής μηχανής.

Λίγη ώρα αργότερα, δύο από τους δράστες, ηλικίας 31 και 24 ετών, κατελήφθησαν από τους αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. σε σημείο της Π.Α.Θ.Ε. κοντινό στο πρατήριο υγρών καυσίμων όπου τέλεσαν την κλοπή, να κινούνται με όχημα ιδιοκτησίας του πρώτου που κατασχέθηκε, έμφορτο με διαρρηκτικά εργαλεία (ηλεκτρικός τροχός, κλειδιά κ.α.), και προσήχθησαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας για τα περαιτέρω.

Το αφαιρεθέν χρηματοκιβώτιο βρέθηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας σε εγκαταλελειμμένη ακατοίκητη οικία όπου το είχαν επιμελώς αποκρύψει οι δράστες, κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του. Επιπλέον, από την κατοχή των δραστών κατασχέθηκαν οκτώ 8 κινητά τηλέφωνα και το συνολικό χρηματικό ποσό των 584,04 ευρώ που επίσης αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του πρατηρίου.

Το όχημα που χρησιμοποιήθηκε για τη διάπραξη της κλοπής βρέθηκε αργότερα από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) σε σημείο της πόλης όπου το εγκατέλειψαν οι δράστες, κατασχέθηκε και αποδόθηκε στο νόμιμο δικαιούχο του.

Από την πρόοδο της αστυνομικής έρευνας, εξακριβώθηκε ότι από τον Ιούνιο του 2014 έως και σήμερα, οι συλληφθέντες διέπραξαν άλλες τέσσερις περιπτώσεις κλοπών στη Λάρισα και την Ημαθία, τετελεσμένες και σε απόπειρα και συγκεκριμένα: Την 28 προς 29-06-2014 στη Λάρισα, διέρρηξαν οικία 45χρονου ημεδαπού και αφαίρεσαν από το εσωτερικό διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές και χρυσαφικά που στη συνέχεια τα πούλησαν σε άτομο αγνώστων προς το παρόν στοιχείων.

Την 16 προς 17-12-2014 σε περιοχή της Ημαθίας, διέρρηξαν παντοπωλείο 50χρονης ημεδαπής και αφαίρεσαν 600 πακέτα τσιγάρων που ακολούθως τα πούλησαν σε ημεδαπό, ιδιοκτήτη καταστήματος «μίνι – μάρκετ» και, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στη Λάρισα, αφού διέρρηξαν δύο Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα ισάριθμων ημεδαπών, επεχείρησαν να τα αφαιρέσουν, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας «ενώ ερευνάται η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλα παρόμοια αδικήματα» καταλήγει η ΕΛ.ΑΣ..  

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass