ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΤΣΑΤΣΟΥ

Εικόνες εγκατάλειψης…

Δημοσίευση: 16 Απρ 2016 0:04

 

Σπασμένοι κυβόλιθοι, χαλασμένα όργανα στην παιδική χαρά, γρασίδι με «μπαλώματα», άναρχη βλάστηση σε διάφορα σημεία, παγίδες με χαλασμένα καπάκια σε υπόγεια φρεάτια συστημάτων ύδρευσης, κατεστραμμένα τοιχία…, συνθέτουν την εικόνα μιας πλατείας στη Λάρισα.

Ο λόγος για την πλατεία Δήμητρας Τσάτσου, που βρίσκεται στη συνοικία της Νεάπολης, και για την οποία οι κάτοικοι υποστηρίζουν ότι είναι από τις πλέον παραμελημένες στην πόλη, καθώς σπάνια συντηρείται.
Η παιδική χαρά, εκτός από κακοτεχνίες, καθώς η τσουλήθρα βρίσκεται σε ακατάλληλο χώρο δίπλα σε πέτρινο τοιχίο, γεγονός που ενέχει μεγάλο κίνδυνο στο παιχνίδι των παιδιών, παράλληλα έχει κατεστραμμένα όργανα, εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα.
Η διέλευση της πλατείας, γίνεται για τους πεζούς με δυσκολία, σε πολλά σημεία της, λόγω των φθορών που παρουσιάζει, είτε αυτές είναι οι κατεστραμμένοι κυβόλιθοι, είτε οι λακούβες με νερό στα σημεία που το γρασίδι έχει χαλάσει, ή ακόμη και τα σημάδια καθίζησης του εδάφους, που έχουν εμφανιστεί στον πλακόστρωτο χώρο της, που αποτελούν παγίδες ιδιαίτερα τις βραδινές ώρες που δεν γίνονται ορατά.
Κάτοικοι, αναρωτιούνται για το πότε ο Δήμος Λαρισαίων, θα προσέξει αυτόν τον χώρο πρασίνου και θα ξεκινήσει τη συντήρησή του, ώστε απ΄ τη μία τα παιδιά τους να παίζουν με ασφάλεια και απ’ την άλλη όλοι να μπορούν να τον απολαύσουν, χωρίς να χρειάζεται να προσέχουν κάθε τους βήμα πάνω σε αυτόν.
Είναι μια πλατεία, με καθημερινή κίνηση και παρουσία κατοίκων της περιοχής, η οποία αυξάνεται την άνοιξη και το καλοκαίρι, όταν οι καιρικές συνθήκες ευνοούν για μια βόλτα στον πράσινο κοινόχρηστο χώρο ή για μια στάση ανάπαυλας, στον ίσκιο των δέντρων της.
Αλλά ακόμη και οι στάσεις, γίνονται σε χαλασμένα παγκάκια, τα οποία χρήζουν επισκευής!
Μπορεί τα οικονομικά του Δήμου, στην εποχή της οικονομικής κρίσης, να μην μπορούν να καλύψουν τον όγκο των εργασιών που απαιτούνται για τη συντήρηση που χρειάζονται οι κοινόχρηστοι χώροι του, αλλά τουλάχιστον η προστασία των πολιτών με την επισκευή σημείων μεγάλης επικινδυνότητας, ίσως θα πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα.
ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass