Εκδηλώσεις μνήμης στην Ολυμπιάδα Ελασσόνας

Δημοσίευση: 08 Απρ 2016 11:25

 

ΕΛΑΣΣΟΝΑ(Γραφείο «Ε»)

Του Γιάννη Μουκίδη

Εκδηλώσεις μνήμης και τιμής διοργανώνει στην Ολυμπιάδα Ελασσόνας ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ολυμπιαδιτών «ΤΟ ΜΑΤΖΙΚΕΡΤ», με αφορμή τη συμπλήρωση 95 χρόνων από την εγκατάσταση των πρώτων κατοίκων στην Ολυμπιάδα. Οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη Κυριακή 10 Απριλίου είναι αφιερωμένες στη μνήμη του Ολυμπιαδίτη ακαδημαϊκού – ιστορικού – συγγραφέα και ευεργέτη Χριστόφορου Τσέρτικ.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, το πρωί της Κυριακής, στον ιερό ναό Αγίου Γεωργίου Ολυμπιάδας θα τελεσθεί αρχιερατική Θεία Λειτουργία, όπου θα χοροστατήσει ο σεβασμ. μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων.

Στις 10.30 το πρωί θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στην προτομή του Χριστόφορου Τσέρτικ και στις 10.30 δεξίωση.

Στις 11 π.μ., στην αίθουσα του συλλόγου, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με ομιλίες και προβολή διαφανειών. Ομιλητές θα είναι, με την αντίστοιχη θεματογραφία, οι:

- Ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλόγου Ολυμπιαδιτών «ΤΟ ΜΑΤΖΙΚΕΡΤ» κ. Μιχάλης Χατζεϊπίδης, με θέμα «Βιογραφία του Χριστόφορου Τσέρτικ».

- Η συνταξιούχος εκπαιδευτικός κ. Μαρία Βραχνιά – Ζηραντίδου, με θέμα «Ο Χριστόφορος Τσέρτικ ως εκπαιδευτικός».

- Ο ιστορικός – συγγραφέας Δρ. Σύγχρονης Ιστορίας Α.Π.Θ.   κ. Βλάσης Αγτζίδης, με θέμα «Ο Χριστόφορος Τσέρτικ ως ιστορικός – συγγραφέας».

Να σημειωθεί ότι οι εκδηλώσεις θα πλαισιωθούν από την παρουσία του Τμήματος της Χορωδίας και του Χορευτικού Τμήματος του Ποντιακού Συλλόγου «Παναγία Σουμελά» Κατερίνης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass