ΜΙΚΡΗ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΣΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

Λίγοι στην απεργία, ακόμα λιγότεροι στις συγκεντρώσεις

Δημοσίευση: 08 Απρ 2016 0:30

Μικρή αποδείχθηκε η συμμετοχή των Λαρισαίων εργαζομένων στον δημόσιο τομέα, τόσο στη χθεσινή 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ ενάντια στο νέο ασφαλιστικό, όσο και στις δύο απεργιακές συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν στην πόλη.

Τα ποσοστά συμμετοχής στους περισσότερους κλάδους κυμάνθηκαν σε μονοψήφιους αριθμούς, ενώ μόλις μερικές δεκάδες εργαζομένων βρέθηκαν στις συγκεντρώσεις, τόσο στην Κεντρική πλατεία όσο και στην πλατεία Ταχυδρομείου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο οι συγκεντρωμένοι στην Κεντρική πλατεία προχώρησαν και σε πορεία στους δρόμους της πόλης, αφού ο αριθμός των συγκεντρωμένων στην πλατεία Ταχυδρομείου δεν δικαιολογούσε ένα αντίστοιχο εγχείρημα.

ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

Στη συγκέντρωση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στο δημόσιο στην Κεντρική πλατεία, κεντρικός ομιλητής ήταν ο εκπαιδευτικός Δημήτρης Γερασάκης, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων ότι «σήμερα δίνουμε μια πρώτη απάντηση στα αντι-ασφαλιστικά αντεργατικά σχέδια της κυβέρνησης της ΕΕ του ΔΝΤ και του κεφαλαίου. Το επόμενο διάστημα, κυβέρνηση και εργοδοσία, πρέπει να νιώσουν την ανάσα του εργατικού - λαϊκού κινήματος, σε κάθε χώρο δουλειάς σε κάθε υπηρεσία εργοστάσιο και βιοτεχνία.

Δεν έχουμε αυταπάτες. Η αναμέτρηση θα είναι σκληρή. Απέναντί μας έχουμε ένα εχθρικό μέτωπο δυνάμεων που θέλει να μας γονατίσει, που θέλει να ζούμε με τα ελάχιστα, που δεν παραιτείται. Αλλά κάνουμε σαφές, ότι και εμείς δεν παραιτούμαστε. Δεν θα υποκύψουμε.

Η κυβέρνηση και οι εταίροι της, με τη στήριξη του Σ.Ε.Β. και των άλλων ενώσεων της πλουτοκρατίας, κλιμακώνουν τον πόλεμο, φέρνουν τις επόμενες μέρες τα μέτρα – φωτιά που από καιρό ετοιμάζουν.

Είναι βαρύς ο λογαριασμός για τον εργαζόμενο λαό, ξεπερνάει τα 5,5 δισ. Μέσα είναι ο νόμος τερατούργημα που πετσοκόβει μισθούς και συντάξεις, η νέα άγρια φοροεπιδρομή σε ό, τι έχει απομείνει στο λαϊκό εισόδημα, νέες ιδιωτικοποιήσεις που ο λαός θα τις πληρώσει πανάκριβα με απολύσεις και πανάκριβη παροχή υπηρεσιών. Μέσα είναι και η νέα θηλιά με τα δάνεια που δεν μπορούν να αποπληρώσουν οι λαϊκές οικογένειες.

Το τελικό νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό που έρχεται τις επόμενες ημέρες είναι ακόμα πιο άθλιο από το αρχικό σχέδιο και δε θα είναι το τελευταίο, αλλά το πρώτο σειράς παρεμβάσεων. Μαζί με τις ανατροπές στο ασφαλιστικό φέρνουν και νέους δυσβάσταχτους φόρους, γονατίζουν παραπέρα τη λαϊκή οικογένεια».

ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ

Στη συγκέντρωση του Νομαρχιακού Τμήματος Λάρισας της ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Ταχυδρομείου, κεντρικός ομιλητής ήταν ο πρόεδρος του τμήματος, Δημήτρης Παπαποστόλου που ανέφερε ότι «η συγκυβέρνηση συνεχίζει την εφαρμογή των βάρβαρων, μνημονιακών και νεοφιλελεύθερων πολιτικών της λιτότητας, της ανεργίας, της εσωτερικής υποτίμησης και της περικοπής κοινωνικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων.

Τα μέτρα-σφαγείο που προτείνουν δεν συνιστούν «μεταρρύθμιση που θα σώσει την Κοινωνική Ασφάλιση» αλλά τμήμα των δεσμεύσεων του τρίτου μνημονίου που ψήφισε και εφαρμόζει η συγκυβέρνηση για την περικοπή των συνταξιοδοτικών δαπανών κατά 1,8 δισ. ευρώ για το 2016 και τα επόμενα χρόνια, προκειμένου να τα δώσει στους δανειστές για την αποπληρωμή του επαχθούς και άδικου δημοσίου χρέους της χώρας.

Η βίαιη μνημονιακή, νεοφιλελεύθερη «μεταρρύθμιση» της συγκυβέρνησης συνεχίζει την πολιτική λιτότητας των προηγούμενων Κυβερνήσεων , έρχεται να προστεθεί στους προηγούμενους αντι-ασφαλιστικούς νόμους , στην αύξηση των ορίων ηλικίας στα 67 χρόνια (ή στα 62 με 40 χρόνια εργασίας), στην αύξηση των εισφορών για την περίθαλψη στους ήδη συνταξιούχους καθώς και νέες μειώσεις σε παροχές και συντάξεις για όλες τις κατηγορίες ασφαλισμένων και συνταξιούχων, σημερινών και μελλοντικών.

Το αντιδραστικό νομοσχέδιο μπορεί και πρέπει να μην ψηφιστεί . Mε τη δύναμη των αγώνων μας μπορούμε να ακυρώσουμε τα σχέδια πλήρους διάλυσης της Κοινωνικής Ασφάλισης».

Χαιρετισμό στην ίδια εκδήλωση απηύθυναν το μέλος της διοίκησης της ΕΛΜΕ, Ερμιόνη Μαγαλιού, ο γραμματέας του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λάρισας, Γιώργος Νάστος και ο γραμματέας του Συλλόγου Πολιτικών Συνταξιούχων του Δημοσίου, Θεόδωρος Καραγώγος.

Μενέλαος Κατσαμπέλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass