ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΝΕΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ, ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΔΗΜΤΟ ΚΑΙ ΣΥΝΕΔΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΝΔ

Σκληρές μάχες στις «γαλάζιες» τοπικές

* Ποιοι εκλέχθηκαν και ποιοι προηγούνταν στους 7 δήμους του ν. Λάρισας

Δημοσίευση: 04 Απρ 2016 1:28

Σκληρές μάχες στις "γαλάζιες" τοπικές οργανώσεις σημειώθηκαν χθες για την ανάδειξη νέων προέδρων, μελών των διοικήσεών τους και αντιπροσώπων για το 10ο τακτικό συνέδριο του κόμματος που θα γίνει στην Αθήνα από 22 έως 24 Απριλίου. Η συμμετοχή ήταν μαζική- γεγονός που προκάλεσε την απόλυτη ικανοποίηση των τοπικών στελεχών, που είδαν να (ξανα)πυκνώνουν οι γραμμές του κόμματος – με αποτέλεσμα σε ορισμένες περιπτώσεις να χρειαστεί να παραταθεί η εκλογική διαδικασία, προκειμένου η γαλάζια βάση να μιλήσει. Ειδικά στη Λάρισα , ενώ οι κάλπες ήταν προγραμματισμένο να κλείσουν στις 7 το απόγευμα ,λόγω του μεγάλου αριθμού μελών και στελεχών που δεν προλάβαινε να ψηφίσει , παρατάθηκε η ψηφοφορία , αρχικά ως τις 9 και μετά, μέχρι τις 11 το βράδυ. Με αποτέλεσμα να αργήσει (στη Λάρισα αλλά και στις υπόλοιπες κάλπες που είχαν στηθεί στους 7 δήμους του νομού) και η καταμέτρηση των σταυρών.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία ψήφισαν πάνω από 6.000 άτομα με τους μισούς περίπου από αυτούς στη Λάρισα. Οι σκληρότερες μάχες δόθηκαν για την εκλογή των προέδρων των Τοπικών οργανώσεων –γεγονός που «χρωματίζει» και τις λεπτές εσωκομματικές ισορροπίες- αλλά και για τους συνέδρους. Σύμφωνα με έγκυρες -αλλά όχι επίσημες μέχρι τις 12 περίπου τα μεσάνυχτα- πληροφορίες από την τοπική Νομαρχιακή εφορευτική επιτροπή , νέοι πρόεδροι των Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων εκλέχθηκαν οι: ο Δημ. Δριστέλας στην Ελασσόνα(έναντι του Φ. Καραγκόγκου), ο Χρ. Κατσαρός στον Τύρναβο ( έναντι του Ανδρ. Καλακαλά), η Μαργαρίτα Γκότη στα Φάρσαλα (έναντι του Γ. Αγγελακόπουλου), ο Χρ. Χατζησαλάτας στην Αγιά (έναντι των Αντ. Βατζιά και Γ. Μασούρα ), ο Δημ. Κουρίτας στο δημο Τεμπών (έναντι των Χρ. Κίτσιου και Θ. Κωστόπουλου) και ο Δημ. Ντογκούλης στο δήμο Κιλελέρ . Στο δήμο Λαρισαίων νικητής αναδείχθηκε ο γνωστός ιδιοκτήτης φροντιστηρίων Ξένων Γλωσσών Ηρακλής Γερογιώκας (φωτ.) με ποσοστό 48% περίπου έναντι 30% περίπου της Βικτώριας Λάππα και 20% του Βασίλη Πολυμέρου.

* Στον Δήμο Ελασσόνας για τη διοίκηση της ΔΗΜΤΟ προηγούνταν οι: Γ. Γιαννούλας, Θ. Κίτσης, Αν. Καραγιάννης (από την Ελασσόνα) και οι: Χρυσούλα Προβίδα και Γ. Παπαευθυμίου (από τα Αντιχάσια) και Γ. Υφαντίδης (από τον Όλυμπο),

* Στο Δήμο Τεμπών για τη διοίκηση της ΔΗΜΤΟ προηγούνταν οι: Ιωάνν. Βλάγκας, Μπέλτσος, Γκουντής, Ν. Γκανάκος, Σεληγκούνας.

* Στο Δήμο Κιλελέρ για τη διοίκηση της ΔΗΜΤΟ εκλέχθηκαν όλοι οι υποψήφιοι.

ΟΥΡΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ

Από νωρίς το πρωί στελέχη, φίλοι και οπαδοί της παράταξης συνέρρεαν στο εκλογικό κέντρο του 1ου Λυκείου για να ψηφίσουν.

Προφανώς, η οργάνωση των εκλογών για ακόμη μια φορά δεν ήταν όπως έπρεπε καθώς το γεγονός ότι υπήρχαν μόνο δύο εκλογικά τμήματα, δημιούργησε τεράστιες ουρές και φυσικά δυσαρεστημένους ψηφοφόρους. Παρά τις γκρίνιες για τις καθυστερήσεις, αξιοσημείωτο ήταν ότι ελάχιστες ήταν οι αποχωρήσεις αφού πολλοί ήταν εκείνοι που αξιοποίησαν το χρόνο της αναμονής παραγγέλνοντας με ντελίβερι τον κυριακάτικο καφέ τους και προσκαλώντας ακόμη και φίλους τους για παρέα στο προαύλιο του σχολείου. Ο μεγάλος συνωστισμός, κράτησε ανοιχτή την εκλογική διαδικασία πέραν του προβλεπόμενου.

Επί ποδός από νωρίς το πρωί και οι υποψήφιοι σύνεδροι, έδιναν τον προεκλογικό τους αγώνα. Τα σταυρωμένα ψηφοδέλτια έδωσαν και σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση το "παρών".

ΔΗΛΩΣΗ ΧΡ. ΚΕΛΛΑ

Ο βουλευτής Λαρίσης κ. Χρήστος Κέλλας, αφού ψήφισε για την ανάδειξη των νέων τοπικών οργάνων της ΝΔ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Οι σημερινές εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας αποτελούν συνέχεια του εντυπωσιακού μηνύματος ενότητας και ελπίδας που έστειλαν περισσότεροι από 400.000 Ελληνίδες και Έλληνες οι οποίοι προσήλθαν στις κάλπες για την ανάδειξη του νέου προέδρου του κόμματος.

Σήμερα χιλιάδες στελέχη της ΝΔ, εκλέγουν τα μέλη των Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων και τους συνέδρους που θα απαρτίσουν το 10ο Εθνικό Τακτικό μας Συνέδριο. Η μέρα αυτή είναι λοιπόν μια μέρα σταθμός στην πορεία της μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης.

Όλοι μαζί λοιπόν δίνουμε τον αγώνα για να καταστήσουμε τη Νέα Δημοκρατία, όχι απλά την κυρίαρχη πολιτική δύναμη της χώρας, μα την παράταξη εκείνη που θα ενώσει ξανά όλους τους Έλληνες και θα βγάλει τη πατρίδα μας από τα εφιαλτικά αδιέξοδα, που προκάλεσε ο κυβερνητικός θίασος ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Ο αγώνας αυτός θα είναι νικηφόρος γιατί είναι κάτι που το χρωστάμε στις επόμενες γενιές.

Εμείς απαντάμε στις προκλήσεις των καιρών με συμμετοχική δημοκρατία. Καλή ψήφο σε όλους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass