Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ

«Η κυβερνητική πολιτική παρέλυσε τα πάντα»

Δημοσίευση: 02 Απρ 2016 22:51

 

Του Γιώργου Ρούστα

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, καθώς με την οικονομική πολιτική της λιτότητας που εφαρμόζει έχει παραλύσει την εθνική οικονομία και διαλύσει τον παραγωγικό ιστό της χώρας, άσκησε χθες από τη Λάρισα, όπου συναντήθηκε με διάφορους φορείς, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Πρώτος σταθμός της επίσκεψής του ήταν το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο, όπου είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με μέλη της προσωρινής διοίκησης και εκπροσώπους υγειονομικών φορέων και να ανταλλάξει απόψεις για τα προβλήματα που ταλανίζουν αυτόν το ιδιαίτερα ευαίσθητο τομέα. «Η κυβέρνηση έχει μία πάρα πολύ σημαντική ευθύνη, να στελεχώσει τις διοικήσεις των Νοσοκομείων με μεγάλη ταχύτητα και κυρίως με αξιοκρατία» επισήμανε χαρακτηριστικά. Όπως ανέφερε, τα δυο ζητήματα που βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της ΝΔ και αφορούν στον τρόπο λειτουργίας των Νοσοκομείων ανά τη χώρα, είναι αυτό της πλήρωσης των κενών στις διοικήσεις των νοσοκομείων, αλλά και εκείνο που αφορά στις ελλείψεις προσωπικού.

Ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε ότι θα πρέπει εκτός από ταχεία να είναι και αξιοκρατική η στελέχωση των διοικήσεων, διότι, όπως παρατήρησε, μέχρι στιγμής «οι επιλογές που έχουν γίνει σε άλλες θέσεις διοίκησης κατά κανόνα δεν ήταν αξιοκρατικές» και συμπλήρωσε: «σε έναν τόσο ευαίσθητο τομέα δεν δικαιούται η Κυβέρνηση να κάνει καμία απόκλιση από τους βασικούς κανόνες της αξιοκρατίας και πρέπει να υπάρξουν το συντομότερο δυνατόν διοικητές στα Νοσοκομεία οι οποίοι να γνωρίζουν το αντικείμενο και να μπορούν να αντεπεξέλθουν με επάρκεια στις ιδιαίτερα αυξημένες υποχρεώσεις τους». Όσον αφορά στο θέμα ελλείψεις προσωπικού ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι χρειάζονται και νέες οργανικές θέσεις και ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Θέλω να θυμίσω, συνέχισε, ότι όταν εμείς παραδώσαμε τη διακυβέρνηση της χώρας τον Ιανουάριο του 2015, είχαμε δρομολογήσει έναν πολύ συγκεκριμένο προγραμματισμό προσλήψεων στον δημόσιο τομέα με 12 χιλιάδες άτομα και με τις απαραίτητες πιστώσεις εξασφαλισμένες από τον προϋπολογισμό και η πρώτη προτεραιότητά μας ήταν ο κλάδος της υγείας και ιδιαίτερα το νοσηλευτικό προσωπικό όπου είχαμε πολύ σημαντικές ελλείψεις. Αυτές οι προσλήψεις, συνέχισε, δυστυχώς δεν έγιναν και δεν έγιναν διότι η Κυβέρνηση συνειδητά επέλεξε να προσλάβει άλλες ειδικότητες έξω από τον κλάδο της υγείας, ικανοποιώντας με αυτόν τον τρόπο συγκεκριμένες πελατειακές δεσμεύσεις τις οποίες είχε αναλάβει στο παρελθόν. Τέλος ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε επίσης ότι η ΝΔ βρίσκεται σε φάση εκπόνησης του δικού της προγράμματος για τον τομέα Υγείας, το οποίο θα ανακοινωθεί σύντομα και τόνισε ότι πρόκειται για έναν τομέα στον οποίο το κόμμα δίνει απόλυτη προτεραιότητα.

Τον κ. Μητσοτάκη υποδέχθηκαν στο ΠΠΝ Λάρισας ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Νεστ. Αντωνίου, ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας και εκτελών χρέη διοικητή Γιάννης Φεζουλίδης, ο πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής, Ιωάννης Στεφανίδης, οι διευθυντές όλων των κλινικών του ΠΠΝ, εκπρόσωποι εργαζομένων στα δύο νοσοκομεία.

Επίσης ο Κ. Μητσοτάκης, αποχωρώντας από το Νοσοκομείο επισκέφθηκε τις γειτονικές εγκαταστάσεις του ΕΚΑΒ, όπου ενημερώθηκε για τις ελλείψεις που υπάρχουν σε ασθενοφόρα, ενώ όσα υπάρχουν λόγω παλαιότητας και βλαβών είναι επικίνδυνα.

ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

«Η ΝΔ θα δώσει έμφαση στον ιδιωτικό τομέα, ο οποίος χωλαίνει από την ύφεση, χωρίς ωστόσο να συρρικνώσει το κράτος». Αυτή τη διαβεβαίωση παρείχε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας χθες το μεσημέρι σε παραγωγικούς φορείς της Λάρισας, στο Εμπορικό Επιμελητήριο της πόλης. Εκεί τον καλωσόρισε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δημήτρης Αδάμ, ο οποίος παρουσίασε τα προβλήματα του επιχειρηματικού κόσμου. Σύμφωνα με τον κ. Αδάμ «είναι σημαντικό για όλους εμάς το γεγονός ότι ξεκινάτε τις επαφές σας και τον σχεδιασμό σας με τον επιχειρηματικό κόσμο. Τα Επιμελητήρια αποτελούν το θεσμοθετημένο σύμβουλο του Κράτους για θέματα επιχειρηματικότητας. Δυστυχώς δεν τους δίνεται η ευκαιρία να παίξουν τον ρόλο τους. Θα πρέπει να συμπεριλάβετε στον σχεδιασμό σας την ενεργό αναγέννηση και ενδυνάμωσή τους. Παρεμβάσεις, προτάσεις, καταγραφή προβλημάτων είναι καθημερινή μας δουλειά. Ελπίζουμε να βασίσετε τον προγραμματισμό της πολιτικής σας σ' αυτές μιας και δεν είναι προϊόν μελετών και στατιστικών αλλά προκύπτουν κατευθείαν και καθημερινά από την αγορά. Βιώνουμε μια επιχειρηματική γενοκτονία χωρίς σταματημό. Φορολογικό, ασφαλιστικό, capital controls, ανυπαρξία χρηματοδοτήσεων, καθυστερήσεις, πολύπλοκο νομοθετικό περιβάλλον, γραφειοκρατία. Όλα μαζί δημιουργούν ένα πικρό κοκτέιλ που πίνουμε αναγκαστικά καθημερινά, προσπαθώντας να επιβιώσουμε επιχειρηματικά και να διατηρήσουμε όσες θέσεις εργασίας μπορούμε. Ευτυχώς στη Λάρισα έχουμε το θετικό της άψογης συνεργασίας όλων των φορέων μεταξύ τους αλλά και της συνεργασίας με την Περιφέρεια όπου και όταν αυτό χρειάζεται, αλλά και την βοήθεια των παριστάμενων βουλευτών Χαρακόπουλου, Κέλλα».

Ακολούθησαν τοποθετήσεις του προέδρου του Συλλόγου Αγελαδοτρόφων Λάρισας Απ. Μωραΐτη, του προέδρου της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας Νίκου Παλάσκα, του προέδρου του ΑΣ Λαρισαίων Αγροτών Χρ. Σιδερόπουλου, του προέδρου της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών κ. Παληογιάννη, του προέδρου του ΤΕΕ Βασ. Τσιώνα, του αντιπροέδρου του Συλλόγου Συμβολαιογράφων Δημ. Παπαστεργίου.

Στη συνέχεια και στο ίδιο κλίμα ο πρόεδρος της ΝΔ Κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με τη νέα διοίκηση του ΣΘΕΒ.

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Θερμή υποδοχή επιφύλαξαν στον κ. Μητσοτάκη ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός και η περιφερειακή του ομάδα, σε μια συνάντηση στην οποία κυριάρχησαν οι φιλοφρονήσεις μεταξύ των δύο αντρών, αλλά και η έντονη κριτική προς την κυβέρνηση για τη διάλυση της οικονομίας και τους χειρισμούς της στο προσφυγικό.

Αρχικά ο Κ. Αγοραστός δώρισε στον πρόεδρο της ΝΔ γκραβούρες με τις ομορφιές της Θεσσαλίας, ένα σακίδιο (το οποίο έδωσε την αφορμή για συγκρίσεις με τον ΥΠΟΙΚ κ. Τσακαλώτο), ενώ του παρέδωσε τον απολογισμό της Περιφέρειας (στο πλούσιο έργο αναφέρθηκε εκτενώς ο περιφερειάρχης) και την έρευνα της ΕΝΠΕ για το προσφυγικό.

Ο κ. Αγοραστός αφού ενημέρωσε τον πρόεδρο της ΝΔ ότι «το μυστικό της επιτυχίας της περιφερειακής αρχής είναι η ενότητα, η σκληρή διαπραγμάτευση και η συνέργεια με όλες τις υγιείς δυνάμεις του τόπου», ζήτησε αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της χώρας. «Με αυξήσεις φορολογικών συντελεστών χάνεις έσοδα, αυξάνεις τη μαύρη εργασία». Για μία ακόμη φορά ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα να προχωρήσει το έργο του Αχελώου, έστω κι αυτό του φράγματος της Μεσοχώρας, εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία του για μία υπογραφή που δεν μπαίνει εδώ και 15 μήνες για να ολοκληρωθεί το έργο. Τέλος κατήγγειλε την κυβέρνηση που δεν συνεργάζεται με την Αυτοδιοίκηση στο προσφυγικό κι έκανε λόγο για έλλειψη σχεδίου. Δεν πάει άλλο» κατέληξε ο κ. Αγοραστός.

Απ’ αυτή τη φράση ξεκίνησε την ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λέγοντας ότι «στην περιοδεία που πραγματοποιεί το τελευταίο διάστημα ακούει συνεχώς αυτήν τη φράση». Εξήγησε γιατί ζητά εκλογές (να φύγει όσο γίνεται πιο γρήγορα αυτή η επικίνδυνη κυβέρνηση) και μίλησε για το ευνοϊκό κλίμα που υπάρχει για την παράταξη της ΝΔ και το οποίο καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις. «Αυτό όμως πρέπει να αποτελέσει πάτημα για να είμαστε σοβαροί, ώστε να μην επαναλάβουμε τα λάθη του παρελθόντος, να λέμε την αλήθεια, όσο κι αν αυτή πονάει, αν και θεωρώ ότι ο ελληνικός λαός πλέον δεν θέλει άλλο λαϊκισμό, αλλά εκείνες τις πολιτικές που θα βγάλουν τη χώρα από το τέλμα».

Λίγο πριν ξεκινήσει για το ξενοδοχείο «Ιμπέριαλ» για την ομιλία του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μαζί με τους συνεργάτες του περπάτησε στο κέντρο της πόλης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass