Ο ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ

Η Πολεοδομία ταλανίζει και τους Λαρισαίους!

Δημοσίευση: 01 Απρ 2016 0:17

Ενημερωτική συνάντηση με τις αρχές και τους φορείς του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στελέχη των τοπικών δημόσιων υπηρεσιών είχε χθες στη Λάρισα, όπου βρέθηκε ως επικεφαλής κλιμακίου της Ανεξάρτητης Αρχής, ο αναπληρωτής Συνήγορος του Πολίτη, Βασίλης Καρύδης.

Παράλληλα, μεγάλος ήταν ο αριθμός πολιτών της περιοχής που είχαν τη δυνατότητα να καταθέσουν αναφορά στον Συνήγορο του Πολίτη και να λάβουν πληροφορίες για θέματα που τους απασχολούν.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο κ. Καρύδης αναφέρθηκε στους τομείς στους οποίους οι πολίτες αντιμετωπίζουν τα μεγαλύτερα προβλήματα, με αποτέλεσμα να απευθύνονται στον Συνήγορο του Πολίτη, εστιάζοντας σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με τα ασφαλιστικά ταμεία και τη φορολογία, ενώ ιδιαίτερα στην περιοχή της Λάρισας υπάρχει ενδιαφέρον για ζητήματα περιβάλλοντος, με έμφαση στα πολεοδομικά, καθώς έχουν να κάνουν με τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει πάντως το γεγονός ότι στη Θεσσαλία είναι λιγότερες σε σχέση με την υπόλοιπη επικράτεια οι αναφορές στα προνοιακά επιδόματα.

«Πρόκειται στην πλειοψηφία τους για κοινά προβλήματα του μέσου πολίτη, άμεση αντανάκλαση των συνεπειών της κρίσης», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Καρύδης. «Ο Συνήγορος του Πολίτη μπορεί να ξεμπλοκάρει θέματα «μικρομεσαία», που αφορούν στην καθημερινότητα του πολίτη, σε τέτοιο σημείο όμως που γίνονται εφιάλτης του. Παρά το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί το ποσοστό των ανθρώπων που απευθύνονται στην Αρχή, οι περισσότερο αδύναμοι πολίτες διστάζουν ή και δεν γνωρίζουν τον δραστικό, διαμεσολαβητικό ρόλο που μπορεί να παίξει», επισήμανε.

Ο κ. Καρύδης αποκάλυψε επίσης ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας εμφανίζει μικρότερο ποσοστό αναφορών των πολιτών στον Συνήγορο του Πολίτη, σε σχέση με άλλες περιφέρειες. Συγκεκριμένα, σε δείγμα 100.000 κατοίκων, μόλις το 8 % προέρχεται από τη Θεσσαλία, όταν για παράδειγμα στις Κυκλάδες το αντίστοιχο ποσοστό είναι 15 %.

Ο αναπληρωτής Συνήγορος του Πολίτη θεώρησε ότι αυτό οφείλεται σε έλλειμμα ενημέρωσης και κατανόησης του κόσμου, οπότε τα στελέχη της Ανεξάρτητης Αρχής θα πρέπει να πολλαπλασιάσουν εξορμήσεις στην περιφέρεια όπως η χθεσινή.

Στη χθεσινή εκδήλωση παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Λάρισας, Απόστολος Καλογιάννης, ο αντιδήμαρχος Γιώργος Σούλτης και ο αντιπεριφερειάρχης Λάρισας, Δημήτρης Παπαδημόπουλος.

Ο αναπληρωτής Συνήγορος του Πολίτη και το κλιμάκιο στελεχών της Ανεξάρτητης Αρχής θα βρεθούν σήμερα στην Καρδίτσα, όπου θα έχουν επίσης επαφές με τους φορείς της περιοχής, ενώ θα πραγματοποιήσουν αυτοψία και σε καταυλισμούς Ρομά.

Μενέλαος Κατσαμπέλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass