Σκίαστρα στη Λάρισα αλά Πουέρτα ντελ Σολ!

Δημοσίευση: 01 Απρ 2016 0:14

 

Θεαματική αλλαγή προκύπτει στο Φρούριο, με το χρώμα να εισβάλλει στη ζωή της Λάρισας. Τα σκίαστρα που τοποθετήθηκαν, στο πλαίσιο του έργου βιοκλιματικής ανάπλασης, πρόκειται να αντικατασταθούν. Και αντί για τα τωρινά μπεζ χρώματος θα τοποθετηθούν άλλα φωτεινών αποχρώσεων, ήτοι κόκκινο, μπλε, πράσινο, πορτοκαλί αλλά και διαφορετικής πιο βελτιωμένης υφής.

Χθες υπογράφηκε στο δημαρχείο το σχετικό μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του δημάρχου Λαρισαίων Α. Καλογιάννη και του αντιδημάρχου Μαδρίτης Α. Μπουένχουαν, που μεταξύ άλλων προβλέπει να δωρίσει η ισπανική πρωτεύουσα στη θεσσαλική, την απαιτούμενη ποσότητα σκιάστρων. Η Μαδρίτη επεκτείνει τη σκίαση κεντρικών δρόμων της μετά την επιτυχία που γνώρισε το πείραμα τοποθέτησης σκιάστρων στους πεζόδρομους πέριξ της «Πουέρτα ντελ Σολ». Τα λεπτά δικτυωτά, πέραν της οπτικής αισθητικής, προσφέρουν σκιά αλλά και προστασία από τη βροχή σε όσους περιδιαβαίνουν την αγορά (φωτ.). Στηρίζονται όχι σε μεταλλικούς ιστούς όπως στη Λάρισα, αλλά με συρματόσχοινα τεντωμένα μεταξύ των κτιρίων εκατέρωθεν του δρόμου.

Στη Μαδρίτη φαίνεται ότι εκτίμησαν την αντίστοιχη προσπάθεια της Λάρισας, μοναδική απ’ ό,τι φαίνεται στην Ευρώπη που την ακολούθησε. Και στο πλαίσιο της προμήθειας μεγάλης ποσότητας σκιάστρων για την κάλυψη των αναγκών του έργου επέκτασης στην ισπανική πρωτεύουσα, αποφασίστηκε να προστεθεί και κάποια, συγκριτικά ελάχιστη, που θα προσφερθεί δωρεάν στη Λάρισα. Τύχη αγαθή άλλωστε έφερε σε επαφή μέσω ίντερνετ τους συνεπώνυμους δήμαρχο Λαρίσης και αντιδήμαρχο Μαδρίτης- Καλογιάννης στα ισπανικά σημαίνει Μπουένχουαν, με αποτέλεσμα να αναπτυχθεί αμέσως συνεργασία των δύο πόλεων. Σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, οι δύο άνδρες θα δώσουν κοινή συνέντευξη Τύπου παρουσιάζοντας το περιεχόμενο του υπογραφέντος μνημονίου.

Η υπόθεση κρατήθηκε μυστική καθώς από τη δημοτική αρχή φοβήθηκαν αναζωπύρωση της αντίδρασης τμήματος της αντιπολίτευσης που είχε διαφωνήσει με την τοποθέτηση των σκιάστρων στο Φρούριο και πιθανή προσφυγή στο υπουργείο, που θα ματαίωνε την αντικατάστασή τους.

Η διαχείριση των υφιστάμενων πανιών στους ιστούς του Φρουρίου, που θα αποκαθηλωθούν αντικαθιστάμενα, αποτέλεσε άλλο ένα θέμα που απασχόλησε τη δημοτική αρχή. Υπήρξε αρχικά η σκέψη να διατεθούν προκειμένου να κατασκευαστούν σκηνές για τους πρόσφυγες, φοβήθηκαν ωστόσο δυσαρέσκεια και αντιδράσεις, οπότε τελικά επικράτησε η άποψη να διανεμηθούν σε Λαρισαίους που τα χρειάζονται. Έτσι σήμερα Παρασκευή 1 Απριλίου, από τις 10 π.μ., θα λειτουργήσει υπαίθριο γραφείο της δημοτικής υπηρεσίας στην πλατεία της Μητέρας στο Φρούριο όπου θα μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις του οι ενδιαφερόμενοι. Παρόντες κάποια στιγμή θα είναι ο δήμαρχος κ. Καλογιάννης και αντιδήμαρχοι καθώς και ο Ισπανός αντιδήμαρχος κ. Μπουένχουαν.

Από τον Δήμο ανακοινώνεται ότι θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, επίσης ότι θα προτιμηθούν οι δημότες Λάρισας ενώ αποφασίστηκε ότι θα προηγηθούν στη διανομή οι αγρότες των χωριών του Δήμου Λάρισας (Μάνδρα, Κουτσόχερο, Κοιλάδα, Τερψιθέα, Φαλάνη κλπ). Θα δοθούν από 10, ιδανικό μέγεθος για βεράντες μέχρι 50 τετραγωνικά μέτρα, για αγροτικές εκμεταλλεύσεις, ως ανώτερη ποσότητα, στον κάθε ενδιαφερόμενο. Η τιμή ορίστηκε σε συμβολικό επίπεδο, στα 0,5 ευρώ το μέτρο.

Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass