ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΕΛΘΕΙ Η ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

Με βροχή, κρύο και... χωρίς εκπρόσωπο της κυβέρνησης η παρέλαση

Δημοσίευση: 26 Μαρ 2016 20:35

Η βροχή και το τσουχτερό κρύο ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά της μεγάλης μαθητικής και στρατιωτικής παρέλασης που πραγματοποιήθηκε προχθές στη Λάρισα και με την οποία κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για την 195η επέτειο από την Επανάσταση του 1821.

Αίσθηση προκάλεσε στους πολλούς Λαρισαίους που παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες παρακολούθησαν την παρέλαση η απουσία, μετά από πολλά χρόνια, εκπροσώπου της κυβέρνησης, με αποτέλεσμα να καταστεί επικεφαλής επί των τιμών ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός.

Στο περιθώριο των προχθεσινών εκδηλώσεων, ξεχωρίζει η ανακοίνωση του προέδρου της Ένωσης Αναπήρων Εθνικής Αντίστασης 1941 – 1944, Αθανάσιου Ριζάκη ότι καταθέτει το τελευταίο στεφάνι στο Ηρώο της Λάρισας, μετά από 28 χρόνια, εν μέσω καταγγελιών για τη στάση της Πολιτείας απέναντι στα θύματα πολέμου.

Οι δηλώσεις των Λαρισαίων βουλευτών που παραβρέθηκαν στην παρέλαση, καθώς και των εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εστιάστηκαν στα μηνύματα της προχθεσινής διπλής εθνικής γιορτής και τις δυσκολίες που εξακολουθεί να περνάει ο ελληνικός λαός.

Ειδικότερα, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, τόνισε ότι «γιορτάζουμε τη μεγάλη εθνική γιορτή της πίστης και της ελευθερίας. Γονατίζουμε με σεβασμό απέναντι σε όλους όσους αγωνίστηκαν για την ελευθερία. Αυτή τη δύσκολη στιγμή που περνάει η χώρα με την ανεργία και τη φτώχεια πρέπει να πάρουμε μαθήματα ενότητας, θυσίας, αλήθειας και ουσίας. Όποιος δεν γνωρίζει την ιστορία του, είναι καταδικασμένος να την ξαναζήσει».

Ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, ανέφερε ότι «η ελληνική επανάσταση σηματοδοτεί τον αγώνα του έθνους μας για την ελευθερία από τη σκλαβιά των Τούρκων. Ο ηρωισμός και τα κατορθώματα των Ελλήνων εκείνων συγκίνησαν όλη την ανθρωπότητα γιατί έτσι κατακτήθηκε η ελευθερία. Βέβαια ακολούθησαν τα πολιτικά πάθη και είναι χρέος μας σήμερα να επικαιροποιήσουμε τα μηνύματα εκείνης της περιόδου και να συνεχίσουμε με κοινή προσπάθεια, αγώνα και ενότητα για ένα καλύτερο μέλλον».

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μάξιμος Χαρακόπουλος δήλωσε ότι «παρά τα 400 χρόνια σκλαβιάς ο Ελληνισμός διατήρησε ακέραια την εθνική του συνείδηση χάρη στην Εκκλησία και του Δασκάλους του Γένους. Η Επανάσταση του 1821 αποτελεί ένα φωτεινό ορόσημο από το οποίο οφείλουμε να αντλούμε δύναμη για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες, να ατενίσουμε με περισσότεροι αισιοδοξία το μέλλον και να αποτρέψουμε τον καταστροφικό κατήφορο της παρακμής. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε η Ελλάδα να γίνει μια τριτοκοσμική χώρα».

Ο έτερος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στον νομό, Χρήστος Κέλλας τόνισε ότι «σήμερα που η χώρα συνθλίβεται από τις οικονομικές ακροβασίες της κυβέρνησης και τους ανύπαρκτους χειρισμούς της στο προσφυγικό, η 25η Μαρτίου δεν αποτελεί απλά ορόσημο αλλά πυξίδα για τη χώρα. Οι Έλληνες έχουμε αποδείξει ότι στις δύσκολες στιγμές, ενωμένοι μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Τέλος, ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Βασίλης Κόκκαλης ανέφερε ότι «σήμερα είναι διπλή γιορτή: Από τη μια ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου και από την άλλη η Επανάσταση του 1821. Η Ορθοδοξία και ο Ελληνισμός είναι έννοιες ταυτόσημες. Περνάμε δύσκολες στιγμές αλλά μπορούμε να προχωρήσουμε σε κοινή πορεία του Έθνους και της Ορθοδοξίας».

Της παρέλασης είχε προηγηθεί δοξολογία στο μητροπολιτικό ναό του Αγίου Αχιλλίου, στην οποία χοροστάτησε ο μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου σεβ. κ. Ιγνάτιος. Μετά το τέλος της δοξολογίας και εντός του ιερού ναού τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο διευθυντής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας, Νικόλαος Βαρδάτσικος.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της πόλης και κατάθεση στεφάνων από τις ανώτατες πολιτικές και στρατιωτικές αρχές της περιοχής, εφεδροπολεμιστικές οργανώσεις και εκπροσώπους της Εθνικής Αντίστασης.

Μενέλαος Κατσαμπέλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass