ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Διώχνουν χορευτές από τη στοά Κουτσίνα

* «Δεν είμαστε αλήτες. Είμαστε breakdancers και μάλιστα με βαλκανικές διακρίσεις», λένε στην «Ε» οι νεαροί που ζητούν από τον Δήμο να τους βοηθήσει

Δημοσίευση: 24 Μαρ 2016 0:20

Για άλλο στέκι θα πρέπει να ψάξει μια ομάδα νεαρών χορευτών που εδώ και μήνες μετατρέπει τις νύχτες τη στοά Κουτσίνα σε χώρο προπόνησης. Και λέμε προπόνησης καθώς πρόκειται επί της ουσίας για μια πραγματική ομάδα χορευτών που διαθέτουν όνομα (Super Nova Crew) αλλά και διακρίσεις σε βαλκανικούς διαγωνισμούς. Κάθε απόγευμα καρτερούν να πέσουν τα στόρια των καταστημάτων για να ανεβάσουν την ένταση των ραδιοφώνων τους και να αρχίσουν να γλιστρούν στα μάρμαρα επιδεικνύοντας ένα ξεχωριστό είδος χορού. Το breakdance.

Όμως την Τρίτη το βράδυ, αντιμετώπισαν προβλήματα για πρώτη φορά καθώς μετά από καταγγελία που έγινε στην αστυνομία, ένα περιπολικό διέκοψε την προπόνησή τους και τους ζήτησε να εγκαταλείψουν τον συγκεκριμένο χώρο.

«Δεν είμαστε ούτε αλήτες, ούτε έχουμε προκαλέσει καμία ζημιά. Το μόνο που κάνουμε είναι απλά να χορεύουμε. Είμαστε μια παρέα παιδιών 17-20 ετών που προπονούμαστε κάθε φορά που κλείνουν τα καταστήματα της στοάς. Είναι κλειστός ο χώρος και το μάρμαρο μας βοηθάει. Αυτό είναι όλο» λένε στην «Ε».

Μας μιλάνε για την 6η θέση που κατέκτησαν πέρυσι στον διαγωνισμό «Battle of The year Balkans» που σημαίνει μάχη της χρονιάς και φυσικά θέλουν να πάνε προετοιμασμένοι και στη νέα μάχη που έρχεται. Αυτή του 2016.

«Κάποιοι όμως δεν μας έχουν πάρει με καλό μάτι. Εμείς απλά ένα μέρος να κάνουμε προπόνηση θέλουμε τις νύχτες και όχι να δημιουργήσουμε προβλήματα. Το γεγονός πως ήρθε η αστυνομία μας εξέπληξε. Ωστόσο δεν θέλουμε να αποσυντονιστούμε καθώς έχουμε έναν μεγάλο διαγωνισμό ενόψει. Αυτό που θέλουμε να ζητήσουμε και μέσω της εφημερίδας σας είναι πως αν ενοχλούμε εδώ, να προσπαθήσει η δημοτική αρχή να μας βρει έναν χώρο γιατί μέσα από την προσπάθειά μας διαφημίζεται και η ίδια η Λάρισα» καταλήγουν.

Σύμφωνα με τους ίδιους, σκοπός της διοργάνωσης που θα λάβουν μέρος είναι να τους δοθεί η ευκαιρία να εκφραστούν με τον δικό τους τρόπο μέσα από τον χορό και τη δύναμη που βγάζουν σε μια ειρηνική και αντιρατσιστική εκδήλωση όπου συγκεντρώνονται ομάδες από όλες τις γειτονικές χώρες. Οι επισκέπτες του φεστιβάλ έχουν τη δυνατότητα να μάθουν την ιστορία και την εξέλιξη του χoρού Βreakdance. Ένα είδος χορού που σύμφωνα με μερικές πηγές δημιουργήθηκε στη Νέα Υόρκη από νέους Αφροαμερικανούς και Λατίνους τη δεκαετία του 1970.

ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass