«Συνέδριο – παρωδία, εκφυλισμού και νοθείας»

Δημοσίευση: 23 Μαρ 2016 0:22

 

«Το πρόσφατο 36ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ που πραγματοποιήθηκε σε πολυτελές ξενοδοχείο της Ρόδου, ήταν ένα συνέδριο – παρωδία, μακριά από τους εργαζόμενους, το οποίο χαρακτηρίστηκε από φαινόμενα νοθείας και εκφυλισμού».

Τα παραπάνω κατήγγειλαν χθες, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, οι πέντε αντιπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου Λάρισας στο συγκεκριμένο συνέδριο, επισημαίνοντας ότι «σε μια περίοδο που η εργατική τάξη δέχεται μια ανελέητη επίθεση από την κυβέρνηση, την Ε.Ε. και την εργοδοσία σε όλους τους τομείς, με αιχμή το αντι-ασφαλιστικό έκτρωμα που ετοιμάζεται να φέρει στη Βουλή η κυβέρνηση, η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ απέδειξε ακόμα μια φορά ότι έχει πάρει συνειδητά και παντοτινό διαζύγιο από τις ανάγκες της εργατικής τάξης και από τον ρόλο του οργανωτή της πάλης για την υπεράσπιση των ταξικών συμφερόντων των εργατών και ανέργων. Η μόνη δύναμη που μπορεί να οργανώσει με συνέπεια και αποτελεσματικότητα την ταξική πάλη των εργατών απέναντι στην εργοδοσία το κράτος της, τις κυβερνήσεις και την Ε.Ε, είναι το ΠΑΜΕ».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου, Τάσο Τσιαπλέ, «οι 5 αντιπρόσωποι του ΕΚΝΛ, όπως και οι υπόλοιποι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, αυτό που συναντήσαμε, ήταν ο απόλυτος εκφυλισμός του συνεδρίου, με συνειδητή επιλογή της ΠΑΣΚΕ, της ΔΑΚΕ, της ΜΕΤΑ και του ΕΜΕΙΣ, αφού εκτός από την ψηφοφορία για νομιμοποίηση των αντιπροσώπων και για την εκλογή της διοίκησης, μέσα στο συνέδριο, σε σύνολο 370 αντιπροσώπων ήταν οι 83 της ΔΑΣ (που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ), ενώ η συντριπτική πλειοψηφία της ΠΑΣΚΕ, της ΔΑΚΕ, της ΜΕΤΑ (ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕ) και του ΕΜΕΙΣ (διάσπαση της ΠΑΣΚΕ), έκαναν τουρισμό στη Ρόδο και στο τέλος ήρθαν απλά να ψηφίσουν»!

Οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ καταγγέλλουν τις υπόλοιπες παρατάξεις για προσπάθεια νομιμοποίησης δεκάδων νόθων αντιπροσώπων που κατασκεύασαν σε πολλά Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες, με ανύπαρκτα σωματεία, σε πολλά σωματεία χωρίς εκλογές, αλλού χωρίς δικαστικούς αντιπροσώπους, αλλού με αλλοίωση πρακτικών, των φηφισάντων και άλλα πολλά.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν ορισμένα στοιχεία αυτής της νοθείας που παρουσιάστηκαν χθες και αφορούν στην περιοχή μας.

Έγινε, για παράδειγμα προσπάθεια να παρουσιάσουν ότι έγιναν εκλογές με δήθεν 238 ψηφίσαντες στο... Σωματείο Οινοπνεύματος Λάρισας, που όπως είναι γνωστό έχει διαλυθεί από το 2009, μετά το κλείσιμο του εργοστασίου, όταν μάλιστα κατά τη λειτουργία του δεν ψήφιζαν ποτέ πάνω από 35 – 40!

Ιδιαίτερα για το Εργατικό Κέντρο Φαρσάλων, οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ ανέφεραν χθες ότι «σε μια περίοδο που η τάση μείωσης των μελών και των ψηφισάντων στα περισσότερα σωματεία είναι αντικειμενική σε μεγάλο βαθμό λόγω και των συνεπειών της καπιταλιστικής κρίσης, στις «εκλογές» γίνεται κοσμογονία! Στα σωματεία-σφραγίδες που έστησαν οι εργοδοτικοί συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ, με τη βοήθεια της εργοδοσίας και την ανοχή δικαστικών, εμφανίζεται ότι είχαν τεράστια αύξηση 101% σε σχέση με πριν δυο συνέδρια, βγάζοντας έτσι το ΕΚΦ 2 αντιπροσώπους για τη ΓΣΕΕ, ενώ με τους πραγματικούς ψηφίσαντες, δεν θα έβγαζε κανέναν».

Σύμφωνα με τις ίδιες καταγγελίες, εμφανίστηκαν στο συνέδριο της ΓΣΕΕ πλαστά έγγραφα περί εκλογών στο Εργατικό Κέντρο Αλμυρού που είναι διαλυμένο εδώ και δύο χρόνια, με αποτέλεσμα να εκλέξει 2 αντιπροσώπους που τελικά δεν νομιμοποιήθηκαν.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Εν τω μεταξύ, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας προετοιμάζεται για τη 48ωρη πανελλαδική απεργία που αναμένεται να πραγματοποιηθεί με την κατάθεση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου στη Βουλή. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, την πρώτη μέρα της απεργίας θα υπάρξει συγκέντρωση στην Κεντρική πλατεία της πόλης, ενώ τη δεύτερη μέρα θα ακολουθήσει κάθοδος με λεωφορεία στην Αθήνα, από κοινού με τους αγρότες των 68 μπλόκων των πρόσφατων κινητοποιήσεων.

Μενέλαος Κατσαμπέλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass