ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΓΛΕΝΤΙ ΜΕ ΧΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΙΑΣ

Μπουλούκια μασκαράδων στην Κεντρική πλατεία

* Το πρόγραμμα σήμερα σε δήμους και χωριά

Δημοσίευση: 12 Μαρ 2016 0:01

Ξεκίνησαν ήδη οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στην πόλη και στους δήμους τους νομού, ενώ από σήμερα μέχρι και την Καθαρά Δευτέρα κορυφώνονται. Χθες στη Λάρισα από νωρίς το απόγευμα ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις στο θέατρο ΟΥΗΛ με αποκριάτικο δημιουργικό εργαστήρι και τη γιορτή κρέπας που γιορτάστηκε από μικρούς και μεγάλους μασκαράδες στον πεζόδρομο της Κούμα έξω από το Γαλλικό Ινστιτούτο. Το πρόγραμμα για σήμερα διαμορφώνεται ως εξής:

ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Σήμερα Σάββατο μπουλούκια θα βρέξει σήμερα στη Λάρισα σε πείσμα των μετεωρολόγων που προβλέπουν πως θα βρέξει... βροχή! Όλα είναι έτοιμα για να συμμετέχουμε σε μια μεγάλη αποκριάτικη γιορτή στο κέντρο της πόλης. Αυτή η γιορτή διοργανώνεται με πολύ μεράκι από τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών Δήμου Λαρισαίων. Στην εκδήλωση θα πάρουν μέρος ο Πολιτιστικός Σύλλογος Χορίαμβος, η Εξωραϊστική Μορφωτική Λέσχη Φιλιππούπολης, o Μ.Ε.Σ. Αβέρωφ «ο Θετταλός», ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μικρασιατών Λάρισας, ο Μικρασιατικός Σύλλογος Βουναίνων «Η καθ' ημάς Ανατολή» και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λευκίμμης “Καντρίλιες ο Γαρουφαλιής” από την Κέρκυρα.

Τα μπουλούκια θα πορευτούν στους κεντρικούς δρόμους, με ενδιάμεσους σταθμούς σε πεζόδρομους και πλατείες, συνοδεία μουσικών, δημιουργώντας μια μοναδική ατμόσφαιρα στα πρότυπα παλιότερων λαϊκών εθίμων. Ξεκινώντας γύρω στις 11:30 το πρωί από διαφορετικά σημεία - γειτονιές, τραγουδώντας και χορεύοντας, τα μπουλούκια θα καταλήξουν κατά τη 1:30 το μεσημέρι στην Κεντρική πλατεία όπου θα στηθεί μεγάλο παραδοσιακό αποκριάτικο γλέντι. Το μασκάρεμα, τα δρώμενα (η απαγωγή της νύφης, γαϊτανάκι κ.λπ.), οι χοροί, τα όργανα και οι συμμετέχοντες, θα κρατήσουν αμείωτο το κέφι για αρκετές ώρες στο κέντρο της πόλης. Συγκεκριμένα θα ακολουθηθούν οι εξής διαδρομές:

Μικρασιάτες: Πεζόδρομος Πανός – στάση πλατεία Ταχυδρομείου στις 12:00 – Κεντρική πλατεία στις 13:30

Χορίαμβος: Γαληνού – στάση Ταχυδρομείου στις 12:30 – Κεντρική πλατεία στη 13:30

Φιλιππούπολη: Αρχαίο Θέατρο (πεζόδρομος Βενιζέλου) – στάση Ταχυδρομείου στη 13:00 – Κεντρική πλατεία στη 13:30. Εξάλλου, νωρίτερα, από τις 11:30, και μέχρι να φτάσουν στο κέντρο τα μπουλούκια, την ατμόσφαιρα της γιορτής θα “ζεστάνει” το γνωστό σύνολο κρουστών από τη Θεσσαλονίκη “Paranaue”.

ΔΗΜΟΣ ΚΙΛΕΛΕΡ

Σήμερα Σάββατο στις 10:30 στη Νίκαια παράσταση καραγκιόζη, εικαστικό εργαστήρι για παιδιά, αποκριάτικος χορός και παιχνίδι υπό την καθοδήγηση της ομάδας a cappella. Στον Άγιο Γεώργιο θα πραγματοποιηθεί παιδική αποκριάτικη γιορτή με κλόουν και μουσική από dj.

ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ

– 5.30 μ.μ. Μοντέρνος χορός και παντομίμα στην Κεντρική πλατεία Τυρνάβου. Απονομή βραβείων του Διαγωνισμού Ζωγραφικής από το βιβλιοπωλείο ΙΔΕΕΣ του κ. Τάσου Ψύρρα.

–8.30 μ.μ. Μασκέ πάρτι από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Δένδρων «Η ΑΡΓΙΣΣΑ» στο αναψυκτήριο Αργυρίου στα Δένδρα.

ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ

12 μ. έως 4 μ.μ. Στη κεντρική πλατεία Βαροσίου «Παιδικό αποκριάτικο πάρτι» Ξεφάντωμα για όλα τα παιδιά. Εργαστήρια ζωγραφικής, μάσκας στέμματος και κορώνας για μικρές πριγκίπισσες και πρίγκιπες καθώς και εκπλήξεις για όλα τα παιδιά.

7 μ.μ. «To έθιμο της φωτιάς θα αναβιώσει θα ζωντανέψει στις δημοτικές και τοπικές κοινότητες, Καλλιθέας, Μηλέας, Συκέας, Πραιτωρίου,Τσαπουρνιάς, Δολίχης, και Μεγ. Ελευθεροχωρίου (σε συνεργασία με τον Μορφ. Εκπ. Σύλλογο «ΟΡΦΕΥΣ»).

4 μ.μ. Στη Γαλανόβρυση «Αποκρια στα Αραδοσίβια» Εκδήλωση στην οποία θα παρουσιαστούν χορευτικά τμήματα από διάφορες περιοχές.

ΣΤΑ ΑΡΑΔΟΣΙΒΙΑ

Το Αγροτικό Εθνογραφικό Μουσείο Αραδοσιβίων Ελασσόνας, με έδρα τη Γαλανόβρυση και το Στεφανόβουνο Ελασσόνας, διοργανώνει αποκριάτικες εκδηλώσεις με τίτλο «Αποκριά στα Αραδοσίβια 2016», σήμερα Σάββατο 12 Μαρτίου, στον υπαίθριο χώρο του Μουσείου (Σε περίπτωση βροχής, η εκδήλωση θα γίνει στο Πνευματικό Κέντρο Αετορράχης). Συμμετέχουν αποκριάτικες ομάδες μεταμφιεσμένων και μη από την Κέρκυρα, την Κόρινθο, τη Νάουσα, τη Λάρισα, την Ελασσόνα και τα Αραδοσίβια.

Το πρόγραμμα θα παρουσιάσουν και θα απαγγείλουν σατιρικά-σκωπτικά δίστιχα οι ηθοποιοί του Θεάτρου Τεχνών της Λάρισας: Σπύρος Κέντρας και Ειρήνη Σιδηροπούλου. Συνολικά θα εμφανισθούν περίπου 200 χορευτές και 10 οργανοπαίχτες. Την επιμέλεια και τον γενικό συντονισμό όλων των εκδηλώσεων έχει ο πρόεδρος του Μουσείου Κ. Σαχινίδης, Δρ Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου και πολιτικός επιστήμων.

Επίσης κατά την ίδια ημέρα, στις 12 Μαρτίου, το βράδυ ώρα 9 μ.μ., θα γίνει μεγάλο αποκριάτικο ξεφάντωμα στο κοσμικό κέντρο «ΦΑΝΤΑΣΙΑ» στην Ελασσόνα. Το κεντρικό σύνθημα όλων των εκδηλώσεων είναι: «δήμαρχε δώσε ρεύμα στο μουσείο της αγροτιάς».

ΣΤΗ ΒΕΛΙΚΑ

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βελίκας «Φιλοκτήτης», σε συνεργασία με τον Σύλλογο Επαγγελματιών Βελίκας και Σωτηρίτσας και την κοινωφελή Επιχείρηση «Καλυψώ» του Δήμου Αγιάς, διοργανώνουν αποκριάτικες εκδηλώσεις στη θέση «Πλατανιά» της Βελίκας σήμερα και αύριο.

Σήμερα, στις 3 μ.μ., οι μικροί καρναβαλιστές θα πάρουν μέρος στο παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού, ένα ευχάριστο παιχνίδι εξερεύνησης. Η νικήτρια ομάδα θα βραβευτεί.

ΣΤΟΝ ΑΓΙΟΚΑΜΠΟ

Ο Σύλλογος Γυναικών Αγιοκάμπου σε συνεργασία με την καφετέρια «old school» οργανώνει αποκριάτικες εκδηλώσεις. Συγκεκριμένα σήμερα Σάββατο στις 8 μ.μ. θα γίνει πάρτι μασκέ στο old school.

ΣΤΗ ΣΚΗΤΗ

Με τριήμερες εκδηλώσεις θα γιορτάσει τις Απόκριες ο Περιβαλλοντικός Μορφωτικός Σύλλογος Σκήτης. Σήμερα στις 7 το απόγευμα στην ταβέρνα Παναγούλη θα πραγματοποιηθεί τιμητική εκδήλωση για της Ημέρα της Γυναίκας και θα ακολουθήσει αποκριάτικο γλέντι.

ΣΤΟ ΣΤΟΜΙΟ

Ο Μορφωτικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Στομίου υπό την αιγίδα του Δήμου Αγιάς διοργανώνει σήμερα στις 5:30 μ.μ. αποκριάτικο παιδικό πάρτι στο εστιατόριο Ποσειδών, με κλόουν, χορό, μουσική, χάσκα και πολλες εκπλήξεις για τους μικρούς μας φίλους.

ΔΗΜΟΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

Ο Δήμος Φαρσάλων και ο Οργανισμός Πολιτισμού-Αθλητισμού- Kοινωνικής Προστασίας - Αλληλεγγύης Δήμου Φαρσάλων, λόγω των προβλεπόμενων άσχημων καιρικών συνθηκών τροποποιεί το πρόγραμμα των εκδηλώσεων. Συγκεκριμένα, η αυριανή παιδική αποκριάτικη εκδήλωση στις 11 π.μ., στην πλατεία Δημαρχείου Φαρσάλων σε περίπτωση κακοκαιρίας θα γίνει στο Πολιτιστικό Kέντρο)

-Εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Καθαράς Δευτέρας.

Ο Δήμος Φαρσάλων υποδέχεται τη Σαρακοστή από τις 11 το πρωί και γιορτάζει τα κούλουμα με φασολάδα, λαγάνα, νηστίσιμα εδέσματα, κρασί και χορό: Λόγω καιρού η προγραμματισμένη εκδήλωση στην Τοπική Κοινότητα Υπέρειας, στη θέση "Χτούρι", δεν θα πραγματοποιηθεί, ενώ στην Τοπική Κοινότητα Ναρθακίου η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία του χωριού, όπου και τοποθετήθηκε ειδικά διαμορφωμένο στέγαστρο.

ΣΤΑ ΜΕΣΑΓΓΑΛΑ

Ένα όμορφο διήμερο για την Κυριακή της Αποκριάς και την Καθαρά Δευτέρα διοργανώνει ο Σύλλογος Μεσαγγάλων στην παραλία του οικισμού. Αναλυτικότερα, την Κυριακή 13 Μαρτίου στις 6 το απόγευμα η καύση του Καρνάβαλου στην παραλία και την Καθαρά Δευτέρα από τις 12 το μεσημέρι φασολάδα και γλέντι στα γραφεία του συλλόγου στα Μεσάγγαλα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass