ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΣΩΦΡΟΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΕΠΑΝΕΝΤΑΞΗ

Η «Διέξοδος» επαναδραστηριοποιείται

* Συναντήθηκε χθες με τον δήμαρχο Λάρισας κ. Καλογιάννη

Δημοσίευση: 08 Μαρ 2016 0:31

Σημαντικά θέματα για τη λειτουργία της φυλακής καθώς και για την επανένταξη των κρατούμενων συζητήθηκαν σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ δημάρχου Λάρισας κ. Απόστολου Καλογιάννη, της Διοικούσας επιτροπής της «Διεξόδου» (για τον σωφρονισμό και την επανένταξη). Παρόντες εκ του συλλόγου ήταν ο πρόεδρος κ. Πέτρος Ιωάννου, η αντιπρόεδρος κ. Λίνα Κακαζιάνη, ο γραμματέας κ. Κώστας Κεδράς, η ταμίας κ. Ειρήνη Δημητρίου ενώ παρέστη τόσο ο διευθυντής του 2ου ΣΔΕ κ. Γιώργος Τράντας αλλά και μέλη της Ένωσης σωφρονιστικών υπαλλήλων. Συγκεκριμένα ο πρόεδρος κ. Γιάννης Μπαρλαγιάννης, η γραμματέας κ. Παρασκευή Σκαρίπα και το μέλος κ. Γιάννης Κρίκκης.

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις με τον δήμαρχο για το σωφρονιστικό σύστημα και να συζητήσουν άλλα θέματα που αφορούν τους κρατουμένους.

Σύμφωνα με τη «Διέξοδο» έγινε αναφορά για το υπό σύσταση τοπικό συμβούλιο αντεγκληματικής πολιτικής και τη βοήθεια του Δήμου μέσα απ' τις δομές του, στον τομέα της επανένταξης. Επιπλέον αναφέρθηκαν στο πρόβλημα της στέγασης της «Διεξόδου», σε παρακείμενο χώρο που ετοιμάζει ο Δήμος. «Η συνάντηση δεν ήταν απλά εθιμοτυπική αλλά ουσίας και σε καλό κλίμα. Στο εξής σύνδεσμος απ την πλευρά του δημάρχου θα βοηθάει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες της ''Διεξόδου''. H "Διέξοδος" δημιουργήθηκε το 1997 για να ευαισθητοποιήσει την τοπική κοινωνία για την αξία του σωφρονισμού και της επανένταξης και για τα οφέλη -κοινωνικά και οικονομικά - της. Μετά από μια περίοδο αδράνειας επαναδραστηριοποιείται με νέα μέλη για ν' αναπτυχθούν δομές και εθελοντικές δράσεις προκειμένου με σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια να δοθούν ευκαιρίες σε ανθρώπους που έχουν σημειώσει παραβατική συμπεριφορά για ανάπτυξη δεξιοτήτων και αλλαγή στάσεων και συμπεριφορών».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass