ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΣΕ ΠΑΡΑΤΑΞΗ-ΦΙΛΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ ο Κ. Τζανακούλης

*Καταλυτική η συνάντηση με Σαμαρά στη Λάρισα

Δημοσίευση: 06 Ιαν 2015 10:05 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 18:31

Της Μαρίνας

Αποστολοπούλου

Την κάθοδό του στις βουλευτικές εκλογές με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, ανακοίνωσε, χθες και επίσημα, ο επί 16 χρόνια δήμαρχος Λαρισαίων Κώστας Τζανακούλης σε μέλη της παράταξής και φίλους, στο πλαίσιο συνάντησης που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στο «Ιμπέριαλ».

Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας ήρθε και ως φυσικό επακόλουθο, της συνάντησης που είχε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς με τον Κώστα Τζανακούλη στη Λάρισα, αλλά και στη συνέχεια δήλωσης που είχε κάνει αμέσως μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές ο πρώην δήμαρχος. Σύμφωνα με την οποία είχε κάνει γνωστή την πρόθεσή του να κατέλθει ως υποψήφιος βουλευτής έχοντας λάβει μάλιστα «πράσινο φως» από τον Αντ. Σαμαρά. Στο μεσοδιάστημα όμως και λόγω της ταχύτητας των πολιτικών εξελίξεων ο Κ. Τζανακούλης είχε εκφράσει επιφυλάξεις εξαιτίας και της σύντομης προεκλογικής περιόδου, οι οποίες ως φαίνεται ξεπεράστηκαν μετά την τετ-α-τετ συνάντηση που είχε το Σάββατο στην Λάρισα με τον Σαμαρά και μάλιστα στο σπίτι του όπου του έκανε το τραπέζι.

Οπότε ο κύβος ερρίφθη και από την Κυριακή το απόγευμα ο πρώην δήμαρχος καλούσε με SMS τα μέλη της παράταξής του, φίλους αλλά και κομματικά στελέχη στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο «Ιμπέριαλ», όπου και ανακοίνωσε επισήμως την απόφαση του να είναι υποψήφιος βουλευτής -καθώς όπως είπε αυτό του ζητήθηκε και από τον Αντ. Σαμαρά- και «να δώσει τη μάχη για τη στήριξη της παράταξης στις δύσκολες ώρες που περνάει ο τόπος».

Η συμμετοχή του πρώην δημάρχου στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ, σε μία χρονική στιγμή που είναι εκλογικά κρίσιμη για το κόμμα, αποτελεί μία νέα παράμετρο για τις τοπικές πολιτικές εξελίξεις. Καθώς ο Κων. Τζανακούλης έρχεται με μία «ζεστή» και διόλου ευκαταφρόνητη «προίκα» ψήφων από τις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές. Αν και βεβαίως, η λογική των ψηφοφόρων για τις δημοτικές εκλογές είναι διαφορετική, όπως άλλωστε και το εκλογικό κοινό που απευθύνεται που αφορά σε όλο τον Νομό. Επιπλέον δε, η Νέα Δημοκρατία βγήκε εντόνως «τραυματισμένη» στη Λάρισα, από τις τρείς υποψηφιότητες για τον Δήμο που προερχόταν από τον ίδιο χώρο και το σκληρό «μπρα ντε φερ» του Κώστα Τζανακούλη με τη Ρένα Καραλαριώτου μεταξύ πρώτης και δεύτερης Κυριακής κυρίως. Το οποίο, δημιούργησε ένα ανοιχτό συγκρουσιακό κλίμα και μεταξύ «οπαδών», και όπως πληροφορίες αναφέρουν δεν έχει κοπάσει, έχοντας μάλιστα να παρουσιάσει και πρόσφατα… επεισόδια.

Μολαταύτα δεν παύει να είναι μία υποψηφιότητα με ιδιαίτερη δυναμική, η οποία θα παίξει σημαίνοντα ρόλο στην αναμενόμενη εκλογική αναμέτρηση διότι: εκτός από «ζεστό» εκλογικό κοινό ο πρώην δήμαρχος έχει και ένα εξίσου «ζεστό» ακόμη μηχανισμό, όπως αυτός είχε διαμορφωθεί επί τόσα χρόνια από τον Δήμο με οργάνωση τέτοια που μπορεί να «τρέξει» και να «δουλέψει» την υποψηφιότητά του.

Άλλωστε και η χθεσινή «επίσημη πρώτη» εμφάνισή του ως υποψηφίου βουλευτή πλέον έγινε προ πολυπληθούς ακροατηρίου μεταξύ των οποίων και οι δήμαρχοι Ελασσόνας και Κιλελέρ Νίκος Ευαγγέλου και Αθαν. Νασιακόπουλος αντίστοιχα του προέδρου του Επιμελητηρίου Δημ. Αδάμ, του διοικητή των Νοσκομείων κ. Αθ. Μητσιού και πολλών μελών της δημοτικής παράταξης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass