ΣΥΣΚΕΨΗ ΦΟΡΕΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Με 48ωρη απεργία κλιμακώνονται οι αντιδράσεις για το ασφαλιστικό

Δημοσίευση: 24 Φεβ 2016 0:23 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Φεβ 2016 1:20

 

Πρόταση για κλιμάκωση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση με 48ωρη πανεργατική απεργία μόλις ο σχετικός νόμος κατατεθεί στη Βουλή συζητήθηκε χθες το βράδυ στο πλαίσιο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Λάρισας.

Αποφασίστηκε παράλληλα η πραγματοποίηση πορείας από το Εργατικό Κέντρο προς το κέντρο της Λάρισας την προσεχή Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου στις 7 το απόγευμα.

Θα υπάρξουν επίσης περιοδείες και παρεμβάσεις σε ΙΚΑ, ΟΑΕΔ, άλλα ταμεία, για την κοινωνική ασφάλιση και άλλα προβλήματα, ενώ οι συνταξιούχοι αποφάσισαν ήδη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 9 Μαρτίου στην Κεντρική πλατεία της πόλης.

Στη χθεσινή σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι σωματείων της δύναμης του Εργατικού Κέντρου, αλλά και των επαγγελματοβιοτεχνών, των εμπόρων, των συνταξιούχων, των αγροτών, των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και της ΟΓΕ.

Στην εισήγησή του, ο πρόεδρος του ΕΚΛ, Τάσος Τσιαπλές, τόνισε ότι, «μεταξύ των εργατών, των μικρομεσαίων αγροτών και αυτοαπασχολούμενων, υπάρχουν αντικειμενικά διαφορές σε ορισμένα ζητήματα, ωστόσο θεωρούμε ότι αυτά που μας ενώνουν και βρεθήκαμε μαζί, όχι μόνο στην απεργία στις 4/2, αλλά και στα μπλόκα της αγροτιάς, σε παλιότερες κινητοποιήσεις, είναι περισσότερα και αποτελούν αντικειμενικά τη βάση της κοινωνικής συμμαχίας μας, ενάντια όχι απλά στο αντιασφαλιστικό έκτρωμα και στη φοροληστεία, αλλά ενάντια στη γενικότερη επίθεση κυβέρνησης, μεγάλου κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστικών ενώσεών του, προκειμένου να την αποκρούσουμε και να διεκδικήσουμε μια άλλη οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη προς όφελος του λαού, για να κάνουμε εμείς κουμάντο στον τόπο μας και όχι μια χούφτα καπιταλιστών.

Είναι προκλητική η κυβέρνηση όταν λέει, πως όσοι είμαστε στον δρόμο δεν έχουμε προτάσεις και κάνουμε «επαναστατική γυμναστική». Εννοεί προτάσεις που θα ξαναπληρώσουμε εμείς για το ασφαλιστικό, την υγεία, το φορολογικό, για όλα. Τέτοιες δεν έχουμε και ούτε θα μπορούσαμε να έχουμε.

Προτάσεις έχουμε για όλα τα προβλήματά μας, αλλά για να γίνουν πράξη πρέπει να πληρώσει το κεφάλαιο. Αυτό είναι το σημείο της σύγκρουσης με την κυβέρνηση που έχει αναλάβει να υλοποιήσει για λογαριασμό του κεφαλαίου αυτή την αντιλαϊκή πολιτική, φορτώνοντας ξανά τα βάρη στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα.

Στις 4 Φλεβάρη, στείλαμε σαφές μήνυμα ότι δεν θα κάνουμε πίσω. Παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης να την υποβαθμίσει, να αλλοιώσει το περιεχόμενό της, ότι δήθεν είναι όπλο στα χέρια της στις διαπραγματεύσεις, που ξέρουμε ότι έχουν προδιαγεγραμμένο αρνητικό αποτέλεσμα για την εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, η γενική απεργία έδειξε ότι όταν οι εργάτες, οι μικροί αγρότες και ΕΒΕ, οι επιστήμονες, η νεολαία και οι γυναίκες, συνειδητοποιήσουν ότι μόνο ο δικός τους αγώνας και η συμμαχία τους με επίκεντρο τις ανάγκες τους, μπορεί να βάλει εμπόδια την αντεργατική πολιτική, τότε αυξάνονται οι δυνατότητες για νίκες», κατέληξε ο κ. Τσιαπλές.

Μ.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass