ΕΝΩ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Έργα σε συνοικίες, ασφαλτοστρώσεις σε οδούς

Δημοσίευση: 20 Φεβ 2016 0:20

 

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται έργα του τεχνικού προγράμματος του Δήμου Λαρισαίων. Τα συγκεκριμένα έργα, όπως σημειώνεται από τον Δήμο Λαρισαίων «είναι ενταγμένα στο πρόγραμμα έργων του 2015, αλλά ξεκίνησαν με σημαντική καθυστέρηση εξαιτίας των σημαντικών προβλημάτων που προέκυψαν την περασμένη χρονιά με τα capital contol και τις τρεις εκλογικές αναμετρήσεις.

Έτσι αυτό το διάστημα, έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή κρασπέδων σε δρόμους των συνοικιών Αβέρωφ, Τούμπας και Αγίου Γεωργίου, ενώ στους ίδιους δρόμους εκτελούνται ασφαλτοστρώσεις, ενώ έχουν προηγηθεί εργασίες της ΔΕΥΑΛ».

Στον σχεδιασμό του Δήμου, «εφόσον διατηρηθούν οι καλές καιρικές συνθήκες είναι να ξεκινήσουν άμεσα και οι εκτεταμένες ασφαλτοστρώσεις σε κεντρικές οδούς» όπως διευκρινίζει στην «Ε» ο αντιδήμαρχος Πολεδομίας Δημ. Μαβίδης.

Υπενθυμίζεται πως πρόκειται για εργολαβία που έχει ανατεθεί από την περασμένη χρονιά και έτσι ασφαλτοστρώσεις θα γίνουν στις οδούς Ηρώων Πολυτεχνείου (στους κόμβους με Παναγούλη, Βόλου και Ανθίμου Γαζή), Σωκράτους, Καρδίτσης, Ιωαννίνων (στο ρεύμα εισόδου), Υψηλάντου, 28ης Οκτωβρίου, Κενταύρων, Ταγμ. Βελησσαρίου και Ηφαίστου .

Στο ίδιο πρόγραμμα είναι ενταγμένη και η ασφαλτόστρωση τμημάτων της οδού Βόλου, έργο που θα γίνει μερικούς μήνες αργότερα αφού θα πρέπει να προηγηθεί η αντικατάσταση δικτύων της ΔΕΥΑΛ.

ΣΥΝΟΙΚΙΕΣ

Σε ό,τι αφορά τώρα τις συνοικίες ολοκληρώθηκαν τα κράσπεδα, οι εργασίες ΔΕΥΑΛ και η ασφαλτόστρωση στις οδούς: Μεθώνης (Βόλου-Σχοινά), Δοξάτου (Νοβα-Νικόπολης), Κάρλας (Σαμαράκη -Νασίκα), Άρη Αλεξάνδρου (Σιθωνίας -Δοξάτου), Αθου (Σιθωνίας- Δοξάτου), Τσάτσου (Κολχίδος -Φαίδωνος), Κυλικά (Δραχμής- Προς Αγ. Λαύρας), Βαλακώστα (Συλυβρίδη -Δημάκη), Αργοναυτών (Παιωνίου- Δημάκη), Αγ. Λαύρας (Αλεξανδράκη -Κύκνων), Φαίδωνος (Ροδόπολης- Τσάτσου), Δραχμής (Κυλικα -Τρικούπη), Σπύρου Βασιλείου (Καλυβίων-Άκρης).

Ολοκληρώθηκαν τα κράσπεδα, βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες ΔΕΥΑΛ (σχάρες ομβρίων) και ακολουθεί οδοστρωσία και ασφαλτόστρωση στις οδούς: Τσεκούρα (Αγίας Λαύρας-Μακρονήσου), Ηλιοπούλου (Πολίτη -Ληθαίου), Χασιώτη (Χατζηδάκη-Ανώνυμος).

Σε εξέλιξη είναι τα χωματουργικά έργα και ακολουθει η τοποθέτηση κρασπέδων, οδοστρωσία και ασφαλτόστρωση στις οδούς: Ενιπέως (Καλαμά -Καστανιάς), Μαυρογένους (Κων/πόλεως-Ιατρίδου).

Επίσης αναμένεται η έναρξη εκσκαφής κεντρικού αγωγού από τη ΔΕΥΑΛ και στη συνέχεια θα προχωρήσουν οι εργασίες χωματουργικών, κρασπέδων, οδοστρωσίας και ασφαλτόστρωσης στις οδούς: Κατσικογιάννη (Σίνδου-Ιολάου) και Ενιπέως (Καστανιάς-Τέλος Σχεδίου Πόλης).

ΔΕΥΑΛ

Επίσης, στις συνοικίες των Αγίων Σαράντα και Χαραυγής εκτελούνται έργα αντικατάστασης δικτύων της ΔΕΥΑΛ, που θα ολοκληρωθούν με την τοποθέτηση κρασπεδόρειθρων και εκτεταμένες ασφαλτοστρώσεις στους δρόμους των συγκεκριμένων συνοικιών.

ΤΕΧΝΙΚΟ

Από τον Δήμο σημειώνεται επίσης ότι «οι προϋπολογισμοί των έργων του Τεχνικού Προγράμματος του 2015, ανέρχονται στις 975.000 ευρώ για τις ασφαλτοστρώσεις και στις 480.000 ευρώ για τα κρασπεδόρειθρα. Επίσης σε διαδικασία προσυμβατικού ελέγχου βρίσκεται και το έργο για τις τσιμεντοστρώσεις, προϋπολογισμού 600.000 ευρώ περίπου, που αναμένεται να ξεκινήσουν τους επόμενους μήνες».

Πέρα από τα εκτελούμενα έργα του προγράμματος της περσινής χρονιάς, «σχεδιάζονται και οι παρεμβάσεις από το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2016. Στο νέο πρόγραμμα, που θα εκτελεστεί και αυτό μέσα στη χρονιά, προβλέπονται ασφαλτοστρώσεις προϋπολογισμού 630.000 ευρώ, κρασπεδόρειθρα προϋπολογισμού 500.000 ευρώ και τσιμεντοστρώσεις ύψους 840.000 ευρώ» καταλήγει ο Δήμος Λαρισαίων.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Να σημειωθεί τέλος ότι περιοχές που εκτελούνται δημοτικά έργα, στις συνοικίες Αβέρωφ και Τούμπας επισκέφθηκε ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Πολεοδομίας, Υποδομών και Αστικής Ανάπλασης Δημήτρη Μαβίδη, υπηρεσιακούς παράγοντες και τον ανάδοχο του έργου, όπου ενημερώθηκε για τις εξέλιξη των εργασιών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass