ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΚΔΑΠ ΚΑΙ ΚΔΑΠ – ΑΜΕΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ

«Βάζουν πλάτη» απλήρωτοι

Δημοσίευση: 18 Φεβ 2016 20:04

Απλήρωτοι από τους δήμους, παραμένουν μέχρι και δέκα μήνες, οι υπάλληλοι στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Παιδιών-Ατόμων με Αναπηρία (Κ.Δ.Α.Π.), όπως υποστηρίζει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Παιδιών-Ατόμων με Αναπηρία (Κ.Δ.Α.Π. Κ.Δ.Α.Π. και ΑμεΑ) και σε ανακοίνωσή του αναφέρει μεταξύ άλλων: «Ενημερώνουμε όλους τους αρμοδίους φορείς για την πολύμηνη καθυστέρηση καταβολής δεδουλευμένων στους εργαζόμενους των Δομών των ΟΤΑ, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ και ΑμεΑ. Λαμβάνουμε καθημερινά καταγγελίες συναδέλφων από όλη την επικράτεια οι οποίοι αναφέρουν πως παραμένουν απλήρωτοι από 2 έως 10 μήνες.

Οι εργαζόμενοι δείχνοντας κατανόηση και μη θέλοντας να δημιουργήσουν προβλήματα στην ομαλή λειτουργία των Δομών, για ακόμα μια φορά «βάζουν πλάτη» και δεν προβαίνουν στην χρήση των νόμιμων δικαιωμάτων που προβλέπει η εργατική νομοθεσία (επισχέσεις εργασίας κλπ) αποδεικνύοντας ξανά πως η υπευθυνότητά τους και το φιλότιμό τους απέναντι στα παιδιά που υποδεχόμαστε είναι πάνω από τον αγώνα τους για αξιοπρεπή διαβίωση. Αυτό όμως, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να παρερμηνευτεί ως αδυναμία ή ως χαλαρότητα. Το Σύνταγμα της χώρας και η εργατική νομοθεσία πρέπει να τηρείται από όλους στο ακέραιο και να μην επαναλαμβάνονται τέτοιου είδους καθυστερήσεις καταβολής μισθοδοσιών οι οποίες προκαλούν τεράστια προβλήματα, όπως είναι αυτονόητο, στις οικογένειες των εργαζομένων.

Καλούμε άμεσα όλους τους αρμόδιους φορείς να προβούν το ταχύτερο δυνατόν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την επίλυση του προβλήματος. Καλούμε τα αρμόδια Υπουργεία να διαθέσουν στην ΕΕΤΑΑ το μέρος της χρηματοδότησης που προβλέπεται από το ΕΠΑΝΑΔ και τους Εθνικούς Πόρους. Καλούμε τις Περιφέρειες όλης της χώρας να διαθέσουν τάχιστα στην ΕΕΤΑΑ το μέρος της χρηματοδότησης που προβλέπεται από τα ΠΕΠ. Καλούμε τους Βουλευτές να προβούν σε πιέσεις για την επίλυση του προβλήματος και τη μη επανάληψή του. Καλούμε την ΚΕΔΕ να συμβάλει και αυτή με τις αποφάσεις της και τα ψηφίσματά της στην οριστική λύση τέτοιων προβλημάτων. Καλούμε τέλος την ΕΕΤΑΑ να προβεί και αυτή ζητώντας υπηρεσιακά την επίσπευση των διαδικασιών εκταμίευσης των πόρων από πλευράς φορέα χρηματοδότησης θέτοντας τα μεγάλα προβλήματα και τους κινδύνους που έχουν δημιουργηθεί στην ομαλή λειτουργία και χρηματοδότηση των δομών λόγω της μη καταβολής των δεδουλευμένων στο προσωπικό των Δομών».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass