ΦΑΡΣΑΛΑ: ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Η κ. ΜΑΡΙΑ ΙΦΟΥ

Ένταση και διαξιφισμοί στο Δημοτικό Συμβούλιο

Δημοσίευση: 18 Φεβ 2016 0:22

 

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο "Ε")

Του Αχ. Μπακαλέξη

Ένταση και διαξιφισμοί υπήρξαν στην προχθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φαρσάλων μεταξύ του δημάρχου κ. Άρη Καραχάλιου και της επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Μαρίας Ίφου, που αφορούσε στην κατασκευή των πεζοδρομίων της οδού Καναδά. Ένας χαρακτηρισμός του δημάρχου Φαρσάλων προς το πρόσωπο της κ. Μ. Ίφου προκάλεσε την αντίδρασή της με αποτέλεσμα να αποχωρήσει από τη συνεδρίαση μαζί με τους τρεις δημοτικούς της συμβούλους.

Ένταση επικράτησε και στο θέμα που αφορούσε στην άρνηση του δημάρχου Φαρσάλων να παραχωρήσει την αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου της πόλης στις 20 Μαρτίου 2016 για την παρουσίαση του βιβλίου "Γρηγόρης Σούρλας - Η Δικαίωση".

Ο δήμαρχος Φαρσάλων έφερε το θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης μετά την ένσταση του δικηγόρου κ. Στυλιανού Σούρλα κατά της απόφασης του κ. Άρη Καραχάλιου να μην παραχωρήσει την αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου. Ο δήμαρχος ζήτησε από το σώμα να στηρίξει την απόφαση αυτή, όπως και έγινε. Υπέρ της απόφασης του δημάρχου ψήφισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας και η Λαϊκή Συσπείρωση ενώ υπέρ της παραχώρησης της αίθουσας ψήφισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της αξιωματικής αντιπολίτευσης (η ελάσσονα αντιπολίτευση, όπως προαναφέρθηκε, είχε αποχωρήσει από τη συνεδρίαση). Ως προς το επισιτιστικό πρόγραμμα ο δήμαρχος Φαρσάλων ανέφερε ότι από το πρόγραμμα ΤΕΒΑ επισιτίζονται 355 οικογένειες και μέσω προγράμματος της Περιφέρειας Θεσσαλίας ενισχύονται με τρόφιμα και φρούτα τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, τσιγγάνοι, το κοινωνικό παντοπωλείο. Ως προς τα ολυμπιακά έργα αναφέρθηκε ότι δεν προχώρησαν λόγω έλλειψης χρηματοδότησης, αλλά οι περιπτώσεις αυτές εξετάζονται. Ως προς τον προγραμματισμό προσλήψεων τακτικών προσωπικού κλάδου Π.Ε. και Τ.Ε. κατά σειρά προτεραιότητας αποφασίστηκε να είναι: Μηχανολόγος Μηχανικός ΠΕ, Τεχνολόγος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός ΤΕ, Τεχνολόγος Τοπογράφος Μηχανικός ΤΕ.

Στα θέματα ημερήσιας διάταξης αποφασίστηκε η δημιουργία Κοινωνικού Παντοπωλείου με πίστωση 5.000 ευρώ και 5μελή επιτροπή διαχείρισης, δόθηκε τέλος στην παραχώρηση του δημοτικού εντευκτηρίου στο Σύνδεσμο Τρίτης Ηλικίας μετά το τέλος Σεπτεμβρίου 2016, ανανεώθηκαν οι άδειες χρήσης των 31 υδρευτικών γεωτρήσεων του Δήμου Φαρσάλων, εγκρίθηκαν οι μελέτες "Κηποτεχνική διαμόρφωση" των πλατειών Αγίου Δημητρίου, Βαρουσίου, του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής, του Κοινόχρηστου χώρου του ΕΑΠλ και των παιδικών χαρών στην περιοχή Θωμαΐδη και στην επέκταση της βορειοανατολικής πλευράς των Φαρσάλων. Εγκρίθηκε η παράταση του ωραρίου μουσικής στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος μέχρι τη 1 μ.μ., καθώς και ο τρόπος καταβολής τελών χρήσης πλατειών, πεζόδρομων και πεζοδρομίων από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (σε τρεις δόσεις).

Εγκρίθηκε επίσης η οικονομική ενίσχυση των αγροτών για τη μετάβασή τους στο συλλαλητήριο της Αθήνας (δαπάνη μετακίνησης 900 ευρώ). Εγκρίθηκε η παραχώρηση αίθουσας προς χρήση του Δημοτικού Σχολείου Ερέτρειας στον Πολιτιστικό Σύλλογο Ερέτρειας, ενώ εγκρίθηκε το ψήφισμα των φορέων της πόλης της Λάρισας, επί του προσχεδίου της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass