ΚΑΤΕΒΑΣΑΝ ΡΟΛΑ ΟΙ ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Η πόλη του καφέ (ξ)έμεινε από καφέ

Δημοσίευση: 05 Φεβ 2016 1:22

 

«Οι ιδιοκτήτες καφετεριών και τσιπουράδικων στη Λάρισα πρέπει να απεργούν όπως οι δημοσιογράφοι μία ημέρα πριν», είπαν αρκετοί που συμμετείχαν χθες το πρωί στις απεργιακές κινητοποιήσεις για να προσθέσουν ότι «έτσι θα κάλυπταν και αυτοί τους απεργούς». Πρωτοφανής ήταν η εικόνα που παρουσίαζε το κέντρο της πόλης με τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος να είναι κλειστά. Ειδικά τις πρωινές ώρες πριν ακόμα ο κόσμος ξεκινήσει να βγαίνει προς τα έξω για να συμμετάσχει στις συγκεντρώσεις η πόλη ήταν έρημη. Ούτε τον Αύγουστο τέτοια εικόνα η Λάρισα.

Από τις σπάνιες φορές που οι καφετεριούχοι συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις και η πόλη του καφέ, ξέμεινε από καφέ! Αρκετοί ήταν εκείνοι που από συνήθεια μάλλον, επέλεξαν να κάτσουν στα κλειστά καφέ, χωρίς το αγαπημένο τους ρόφημα πάνω στο τραπέζι. Μέχρι και μεγάλες αλυσίδες κατέβασαν χθες ρολά.

Με την ολοκλήρωση των συγκεντρώσεων και των δύο πορειών χιλιάδες Λαρισαίοι βρέθηκαν να περιφέρονται στους πεζοδρόμους του κέντρου και να αναζητούν τρόπους για να απολαύσουν τον καφέ τους. Οι ηλικιωμένοι και κάποιες μεγαλύτερες κυρίες γνώριζαν και έδιναν από νωρίς ραντεβού μετά τις συγκεντρώσεις στα ξενοδοχεία του κέντρου. Κάποιοι είπαν ότι οι καφετέριες εκτός κέντρου άνοιξαν και αμέσως άρχισε να διαδίδεται από παρέα σε παρέα για το προς τα πού θα μετακινηθούν. Δακτυλοδεικτούμενος ήταν όποιος περιφερόταν με πλαστικό ποτήρι στο χέρι, και με τα πηγαδάκια να ξεκινούν τα σχόλια του τύπου «δεν άντεξε, έσπασε. Πήρε και σήμερα καφέ» ή κάποιοι άλλοι επιχειρούσαν να τους πλευρίσουν μπας και μάθουν μία ώρα νωρίτερα ποια καφετέρια είχε ανοίξει για να προμηθευτούν και εκείνοι τον εσπρέσο.

Την ίδια ώρα στα κοινωνικά δίκτυα, μετά και την ανακοίνωση των καφετεριούχων της Λάρισας να συμμετάσχουν στην απεργία, οι χιουμοριστικές αναρτήσεις ήταν συνεχείς. Από τις πιο χαρακτηριστικές ήταν αυτή που έλεγε ότι «Απεργούν την Πέμπτη και οι καφετέριες της Λάρισας. Τα πράγματα είναι σοβαρά».

Ανάλογη ήταν η εικόνα που παρουσίαζε χθες και ο Τύρναβος με κλειστά και τα τσιπουράδικα.

Ζωή Παρμάκη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass