ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

Ο Θεός της Αφρικής είναι σεμνός...

Δημοσίευση: 02 Φεβ 2016 8:09

 

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο "Ε")

Του Αχ. Μπακαλέξη

"Εμπειρίες από μια αφρικανική χώρα - Κένυα" ήταν το θέμα της εκδήλωσης που διοργάνωσε ο Ιεραποστολικός Σύλλογος "Παναγία η Ελεούσα" Φαρσάλων στο Πολιτιστικό Κέντρο της πόλης, με ομιλήτρια την εκπαιδευτικό κ. Ελένη Γκανούρη, η οποία ήταν ιεραπόστολος για 20 χρόνια στην Κένυα της Αφρικής.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης κόπηκε και η πρωτοχρονιάτικη πίτα του συλλόγου, ενώ απηύθυναν χαιρετισμό το μέλος του συλλόγου κ. Εφη Πιτσάβα - Κωτούλα, ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Αρης Καραχάλιος και ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Κων/νος Τύμπας. Υμνους έψαλαν ιεροψάλτες της πόλης και παιδιά του κατηχητικού απήγγειλαν ιεραποστολικά ποιήματα, ενώ η πρόεδρος του συλλόγου κ. Στέλλα Τσαλούκη - Μπουλασίκη προέβη σε απολογισμό του έτους 2015.

Η κ. Ελένη Γκανούρη ήταν στην Κένυα 20 χρόνια και δούλεψε στην εκκλησιαστική σχολή και σε σχολεία της ελληνικής μητρόπολης. Όπως ανέφερε, στην Αφρική οι λαοί έχουν απλότητα και σεμνότητα. Η χάρη του Αγίου Πνεύματος φωτίζει τους ιεραποστόλους στην Αφρική, αλλά και όσους τους βοηθούν ηθικά και υλικά. Σωστό είναι στην εκκλησία μας να μην ξεχωρίζουμε την εξωτερική από την εσωτερική ιεραποστολή. Σκοπός της Ιεραποστολής είναι να γίνει γνωστό το φως του Χριστού. Δεν πρέπει να ταυτιστεί η εκκλησία με το Εθνος. Η εκκλησία είναι παγκόσμια. Οι ιεραπόστολοι μεταφέρουν ορθόδοξα μηνύματα, όχι εθνικές απόψεις.

Η Κένυα έχει 30 εκατ. κατοίκους και 42 φυλές με πολλές γλώσσες. Κοινή γλώσσα είναι η σουαχίλι και επίσημη η αγγλική. Οι δυσκολίες για τους ιεραπόστολους στην Αφρική είναι μεγάλες. Όπως π.χ. οι ασθένειες. Χρειάζεται μεγάλη πίστη για να αντέξει κανείς εκεί. Επίσης δύσκολο είναι να καταλάβεις τις παραδόσεις και την πολιτιστική ιδιαιτερότητα κάθε φυλής στην Κένυα. Πρέπει ο ιεραπόστολος να δεχτεί τη νοοτροπία τους και να τη σεβαστεί. Οι ντόπιοι είναι καχύποπτοι προς τους ξένους, επειδή για πολλά χρόνια ήταν υπό την κατοχή των Αγγλων. Οι ορθόδοξοι Κενυάτες γνωρίζουν απ΄ έξω πολλά εδάφια από την Αγία Γραφή, συμμετέχουν ζωντανά στη θεία λειτουργία ψέλνοντας και είναι άνθρωποι έξυπνοι και φιλομαθείς. Νοιάζονται να χτίσουν ναούς. Βοηθούν όλοι μαζί να χτιστεί ο ναός στην ενορία τους με χρήματα που τους δίνει η ελληνική μητρόπολη και η οποία καθημερινά σιτίζει τους μαθητές των σχολείων της.

Τέλος, εμείς οι Ελληνες έχουμε χρέος να βοηθάμε τους Αφρικανούς αδελφούς μας, αρκεί να γνωρίσουμε ουσιαστικά την πίστη στον Θεό και όχι να είμαστε νεκρά μέλη της εκκλησίας".

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass