ΠΕΝΤΕ ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΤΟΥΣ ΞΥΛΟΚΟΠΗΣΑΝ 5 ΩΡΕΣ , ΕΦΑΓΑΝ,ΗΠΙΑΝ, ΕΚΑΝΑΝ... ΜΠΑΝΙΟ ΚΑΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ

Λήστεψαν ζευγάρι στην Τερψιθέα!

* Αρπαξαν δύο – τρεις λίρες, βραχιόλι και τις βέρες που φορούσαν, αφού δεν βρήκαν χρήματα

Δημοσίευση: 02 Φεβ 2016 0:11 | Τελευταία ενημέρωση: 02 Φεβ 2016 1:16

 

Νύχτα τρόμου έζησε, στο ίδιο του το σπίτι στην Τερψιθέα, ένα ανδρόγυνο που έπεσε θύμα ληστών που είχαν στήσει καρτέρι. Οι πέντε δράστες, νεαρής ηλικίας σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», αιφνιδίασαν προχθές βράδυ την 51χρονη γυναίκα όταν αυτή στάθμευσε το αυτοκίνητό της στην πιλοτή και το ίδιο έπραξαν, μισή ώρα αργότερα, όταν επέστρεψε στο σπίτι και ο 62χρονος σύζυγός της.

Οι δράστες, αφού έσυραν άνδρα και γυναίκα στην κρεβατοκάμαρα, τους έδεσαν και τους γρονθοκοπούσαν επί ώρες απαιτώντας να τους δώσουν χρήματα. Αυτό ωστόσο που προκάλεσε αλγεινή εντύπωση, τόσο σε αστυνομικούς που ερευνούν την υπόθεση όσο και σε συγγενείς και φίλους, είναι όχι μόνο η άνανδρη δράση των πέντε ληστών που ξυλοκόπησαν περισσότερο την 51χρονη παρότι αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας, όσο και το απύθμενο θράσος τους.

Καθώς, όχι μόνο δεν έδειξαν έλεος στο ανήμπορο μετά από τόσο ξυλοδαρμό ζευγάρι, αλλά συμπεριφέρθηκαν λες και ήταν οι... νοικοκύρηδες του σπιτιού. Έτσι άνοιξαν το ψυγείο, κατανάλωσαν τρόφιμα και στη συνέχεια επιχείρησαν να φτιάξουν και καφέ. Σύμφωνα μάλιστα με μαρτυρίες γειτόνων, κάποιος από τους δράστες φαίνεται πως... έκανε και μπάνιο!

Οι πέντε ληστές μπήκαν στο σπίτι στις 9 το βράδυ και εκτιμάται πως έφυγαν στις 5 χθες τα ξημερώματα, κλέβοντας το ένα από τα δύο αυτοκίνητα του ζευγαριού, δύο ή τρεις λίρες, ένα βραχιόλι, αφαιρώντας ακόμη και τις βέρες του ζευγαριού που βρέθηκε το πρωί, από συγγενικό τους πρόσωπο, δεμένο στο πάτωμα.

Ο 62χρονος και η 51χρονη γυναίκα του χτυπημένοι με γροθιές στο πρόσωπο, μεταφέρθηκαν χθες το πρωί με ασθενοφόρο, στο εφημερεύον νοσοκομείο, όπου υποβλήθηκαν σε ιατρικές εξετάσεις. Η κατάσταση της υγείας τους, με βάση τα τραύματα από τον ξυλοδαρμό, εξελισσόταν ομαλά και μέχρι χθες βράδυ δεν είχε αποκλεισθεί το ενδεχόμενο να λάβουν κιόλας εξιτήριο.

ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι 5 νεαροί δράστες φορώντας κουκούλες και γάντια, περίμεναν τα θύματά τους στο σπίτι τους, κοντά στην πλατεία της Τερψιθέας. Λίγο πριν τις 9 το βράδυ, η 51χρονη στάθμευσε το αυτοκίνητό της στην πιλοτή όπου οι ληστές την αιφνιδίασαν και με τη βία, την οδήγησαν στην κρεβατοκάμαρα και της έδεσαν τα χέρια με σκοινί.

Οι ληστές άρχισαν να χτυπούν με γροθιές τη γυναίκα, απαιτώντας χρήματα. Η 51χρονη δεν είχε παρά 40 ευρώ τα οποία και τους έδωσε με τους ληστές να κάνουν άνω – κάτω το σπίτι ψάχνοντας, για να βρούνε τελικά δύο ή τρεις λίρες και ένα βραχιόλι.

Μισή ώρα αργότερα, επέστρεψε από το καφενείο και ο 62χρονος, η κατάσταση της υγείας του οποίου, επίσης δεν αποτέλεσε ανασταλτικό παράγοντα για τους άνανδρους δράστες. Οι ληστές τον έσυραν και αυτόν με τη βία στην κρεβατοκάμαρα όπου τον έδεσαν επίσης.

Ο 62χρονος, λόγω της κατάστασής του, δεν ήταν σε θέση να δώσει τις πληροφορίες που αναζητούσαν οι ληστές οι οποίοι στράφηκαν στην 51χρονη απαιτώντας χρήματα. Μόνο που δεν πίστευαν τα λόγια της γυναίκας, ότι δηλαδή δεν έχουν χρήματα και έτσι τη χτυπούσαν ακόμη περισσότερο, θεωρώντας ότι τους λέει ψέματα.

Το μαρτύριο του ζευγαριού συνεχιζόταν για ώρες, με τους ληστές να φεύγουν κατά τις 5 τα ξημερώματα, σύμφωνα με εκτιμήσεις. Αφού νωρίτερα είχαν το θράσος να ανοίξουν το ψυγείο, να καταναλώσουν τρόφιμα και να φτιάξουν και καφέ. Όπως διευκρίνιζαν μάλιστα γείτονες στην «Ε», ένας από τους δράστες πρέπει να έκανε και μπάνιο, πληροφορία που δεν έχει επιβεβαιωθεί από τις διωκτικές αρχές.

Οι δράστες έκλεψαν τα ελάχιστα χρυσαφικά που βρήκαν στο σπίτι και φεύγοντας πήραν τις αλυσίδες που φορούσαν στον λαιμό τα θύματά τους όπως και τις βέρες. Μάλιστα με πολλούς τρόπους προσπάθησαν να σβήσουν τα ίχνη τους. Κατάφεραν επίσης να κλέψουν το ένα αυτοκίνητο της οικογένειας, όχι όμως και το δεύτερο αυτοκίνητο.

ΑΦΩΝΟΙ

Συγγενείς, γείτονες και κάτοικοι της Τερψιθέας «δεν πίστευαν στα αυτιά τους» χθες το μεσημέρι όταν πληροφορήθηκαν τη ληστεία, σημειώνοντας στην «Ε» την έκπληξή τους για το πώς οι δράστες συμπεριφέρθηκαν με τόση βιαιότητα στην 51χρονη αλλά και στον 62χρονο σύζυγό της.

Η δράση των 5 ληστών, όπως σημείωναν συγγενείς των θυμάτων στην «Ε», έγινε αντιληπτή από συγγενικό πρόσωπο της 51χρονης χθες το πρωί όταν διαπίστωσε πως το ανδρόγυνο, παρότι είχε ξημερώσει για τα καλά, δεν είχε ξεκινήσει ακόμη τις καθιερωμένες εργασίες με τα οικόσιτα πτηνά.

Λίγο πριν τις 9 χθες το πρωί, η 51χρονη βρήκε τη δύναμη και κατάφερε να λύσει τα χέρια της καλώντας σε βοήθεια, με τον ανηψιό να βρίσκει το ανδρόγυνο σε άθλια κατάσταση. Ετσι ενημερώθηκε η ΕΛ.ΑΣ. που αναζητεί τους δράστες ενώ ασθενοφόρο μετέφερε το ανδρόγυνο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Μετά και τις ιατρικές εξετάσεις, χθες βράδυ δεν είχε αποκλεισθεί το ενδεχόμενο, το ανδρόγυνο να λάβει εξιτήριο.

ΕΛ.ΑΣ.

Υπενθυμίζεται πως η χθεσινή ληστεία στην Τερψιθέα, για πολλοστή φορά επιβεβαιώνει πως, με ευθύνη του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. που δεν αναθεωρεί τον σχεδιασμό του, η περιφέρεια παραμένει αφύλακτη και οι πολίτες απροστάτευτοι.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass