ΤΗΝ ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΚΑΘΟΔΟ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΠΡΟΑΝΗΓΓΕΙΛΕ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΙΔΗΣ

Παρούσα στις επόμενες εκλογές η "Νέα Πορεία"

* Περιόδευσε την περασμένη εβδομάδα στη Θεσσαλία και είχε επαφές με τοπικές αρχές και παραγωγικές τάξεις

Δημοσίευση: 30 Ιαν 2016 20:45

Την κάθοδο του κόμματός του στις επόμενες εθνικές εκλογές, όποτε και αν αυτές γίνουν, αυτόνομα και σε όλες τις περιφέρειες της χώρας, με πρόσωπα και πολιτικούς που δεν συνέδεσαν το όνομά τους με τα μνημόνια, προανήγγειλε από τη Λάρισα ο κ. Γιάννος Γραμματίδης.

Ο πρόεδρος της "Νέας Πορείας Νέας Ελλάδας", έχοντας δώσει τον τελευταίο χρόνο το ιδεολογικό και πολιτικό στίγμα του φορέα που σύστησε, επέλεξε τη γενέτειρα πόλη του για να αναγγείλει πως το κόμμα του θα διεκδικήσει την παρουσία του στο ελληνικό Κοινοβούλιο, γυρίζοντας σελίδα και δημιουργώντας νέα δεδομένα στην πολιτική σκηνή της χώρας.

Ο κ. Γραμματίδης γιος του ιστορικού και εμβληματικού Λαρισαίου πολιτικού Χρήστου Γραμματίδη και επί σειρά ετών επίτιμος πρόεδρος του ελληνοαμερικανικού επιμελητηρίου, περιόδευσε την περασμένη εβδομάδα στη Θεσσαλία, συναντήθηκε με τοπικές αρχές και εκπροσώπους παραγωγικών τάξεων για να καταγράψει τα προβλήματα που τους απασχολούν. Επισκέφθηκε τον Βόλο, τα Τρίκαλα, τους δήμους Ελασσόνας, Φαρσάλων, Αγιάς, Τυρνάβου, Κιλελέρ (σε μια συμβολική κίνηση σεβασμού στο αγώνα των αγροτών) και τη Λάρισα, όπου την Παρασκευή μετά την παρουσία του στην εκδήλωση μνήμης της Ισραηλιτικής Κοινότητας για το Ολοκαύτωμα στη Συναγωγή, είχε το βράδυ την κεντρική του ομιλία σε φίλους του κόμματός του στο ξενοδοχείο "Διόνυσος".

Στην ομιλία του ο κ. Γραμματίδης παρουσίασε ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο, που συνδυάζει τον φιλελευθερισμό με τη δίκαια κοινωνική ανακατανομή εισοδήματος και φορολογικών βαρών, μίλησε για την ανάγκη επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου και επέμενε στην αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους πριν από κάθε συμφωνία.

Τόνισε πως θα στηριχθεί σε νέους και ικανούς ανθρώπους και όχι στους πολιτικούς συντελεστές της σύγχρονης ελληνικής δυστυχίας «αφήνοντας πίσω διχαστικές ιδεοληψίες, ξεπερασμένες αντιλήψεις και διαχωρισμούς του χθες». Επιλέγουμε όπως είπε το δρόμο του σεβασμού στις βασικές αξίες της δημοκρατίας, τη δικαιοσύνη, την εντιμότητα, τη διαφάνεια, την αλληλεγγύη, την ασφάλεια, την αξιοκρατία, την αριστεία, τον σεβασμό στη διαφορετικότητα και τη λογοδοσία, επειδή απλά, όλα αυτά ήταν τα εργαλεία που μας επέτρεψαν να πορευτούμε με επιτυχία στη ζωή μας. Προτείνουμε ένα νέο αναπτυξιακό πρότυπο βασισμένο σε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που απελευθερώνουν τις δυνάμεις των ανθρώπων μας, βασισμένο στην αξιοποίηση της τεράστιας δεξαμενής γυναικείου ταλέντου, βασισμένο στη νομοθετική σταθερότητα και στην ουσιαστική ανταγωνιστικότητα προς όφελος της ευρύτερης κοινωνίας. Είμαστε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε την εύρυθμη λειτουργία του κράτους και των θεσμών, την ακώλυτη άσκηση των ατομικών δικαιωμάτων, την ισονομία και τη δημοκρατία όλων των πολιτών. Είμαστε αποφασισμένοι να σφυρηλατήσουμε ένα νέο όραμα για μας και τα παιδιά μας. Χρωστάμε στους νέους ανθρώπους αυτή την προσπάθεια και μαζί τους την αναλαμβάνουμε".

Τον κ. Γραμματίδη στην περιοδεία του συνόδευαν οι Δημ. Κολλινιάτης και Ταξιάρχης Σαρδέλλης μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος και η κ. Ρέτα Μπέλση από το γραφείο Δημοσίων Σχέσεων.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΛΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass