Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ» Ρ. ΚΟΜΗΤΣΑΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ:

«Εκτοξεύουν την τιμή του νερού στον Δήμο Κιλελέρ»

Δημοσίευση: 28 Ιαν 2016 1:06

 

Αυξήσεις στους λογαριασμούς ύδρευσης, που σε κάποια χωριά ξεπερνούν και το 100%, επιβάλλει η δημοτική αρχή Κιλελέρ, υποστηρίζει ο επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Κίνησης Ενεργών Πολιτών», κ. Ρίζος Κομήτσας, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι: «βάσει των καταναλώσεων του 2014, με τις νέες αυξημένες τιμές οι δημότες μας καλούνται πλέον να πληρώσουν ανά έτος στα χωριά του πρώην Δήμου Αρμενίου 113.811 ευρώ επιπλέον (αύξηση 103,54%), στα χωριά του πρώην Δήμου Κραννώνα 87.377 ευρώ (αύξηση 68,69%), στα χωριά του πρώην Δήμου Κιλελέρ 85.888 ευρώ (αύξηση 57,58%), του πρώην Δήμου Πλατυκάμπου 142.460 ευρώ (αύξηση 28,53%) και στα χωριά του πρώην Δήμου Νίκαιας 41.052 ευρώ (αύξηση 25%).

Επίσης αυξάνεται το πάγιο - ελάχιστη κατανάλωση κατά 149,4% στον πρώην Δήμο Κραννώνα, κατά 79,9% στον πρώην Δήμο Πλατυκάμπου, κατά 51,45% στον πρώην Δήμο Αρμενίου και κατά 28,15% στον πρώην Δήμο Κιλελέρ»

Ο κ. Κομήτσας, τονίζει ότι: «Εμείς καταψηφίσαμε τις αυξήσεις ξεκαθαρίζοντας ότι οι δημότες μας με πρόφαση τον εξορθολογισμό των τιμολογίων, θα βιώσουν μία ληστρική επίθεση, για να καλυφθούν τα πολλά και αλόγιστα έξοδα της νέας διοίκησης της ΔΕΥΑ Κιλελέρ.

Τονίσαμε επίσης είναι ωμή ληστεία να ορίζει η ΔΕΥΑ Κιλελέρ την πρώτη κλίμακα από 0-50 κυβικά το δίμηνο και από εκεί και πάνω να αυξάνεται η τιμή. Δεν καταλαβαίνουν στη Δημοτική Αρχή Κιλελέρ ότι ζούμε στην ύπαιθρο και οι καταναλώσεις νερού είναι σαφώς μεγαλύτερες από ότι στη Λάρισα.

Είπαμε ότι η πρώτη κλίμακα έπρεπε να κυμαίνεται μεταξύ 0-80 κυβικών, κλίμακα που εφαρμόζει και ο Δήμος Λαρισαίων για τα χωριά του».

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, καταγγέλλει: «Το παγκόσμιο πρωτάθλημα και μία θέση στο βιβλίο «Γκίνες» διεκδικεί η Δημοτική Αρχή του Δήμου Κιλελέρ και ο δήμαρχος κ. Νασιακόπουλος μετά την προχθεσινή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για αύξηση της τιμής του πόσιμου νερού σε όλα τα χωριά του Δήμου, αύξηση που σε ορισμένες περιπτώσεις ξεπερνά ακόμη και το 100%. Σε αυτή την δραματική για τους πολίτες συγκυρία η Δημοτική Αρχή δείχνει το πιο σκληρό τη πρόσωπο ζητώντας τους να πληρώσουν περισσότερα λεφτά για το νερό, τη στιγμή που πολλοί εξ αυτών με το ζόρι τα φέρνουν βόλτα κάθε μήνα.

Στην εισήγηση τους τόσο ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Κιλελέρ κ. Αραμπατζής όσο και δήμαρχος μίλησαν για ισότιμη και δίκαιη αντιμετώπιση όλων των δημοτών και αύξηση των εσόδων για την αντιμετώπιση των λειτουργικών εξόδων της επιχείρησης. Οι δικαιολογίες και τα επιχειρήματα τους βέβαια δεν έπεισαν κανέναν εκτός από τα μέλη της πλειοψηφίας, που υπερψήφισαν τις αυξήσεις χωρίς καμία αντίρρηση.

Τους υπενθυμίσαμε ότι υπάρχουν διασφαλισμένες πιστώσεις για όλα τα έργα ύδρευσης που εκτελούνται στην επικράτειά μας με πόρους του Δήμου και όχι της ΔΕΥΑ Κιλελέρ».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass