ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ Γ.Γ. ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ

Τη θέση της ελπίδας πήρε η απογοήτευση…

* Ενημέρωσε τους εργαζόμενους για το ασφαλιστικό

Δημοσίευση: 28 Ιαν 2016 1:00

Του Δημήτρη Βάλλα

«Η ΑΔΕΔΥ σε συνεργασία και με τη ΓΣΕΕ προχωρά σε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση στις 4 Φεβρουαρίου. Αυτή η κινητοποίηση πρέπει να αποτελέσει ένα κορυφαίο συνδικαλιστικό και πολιτικό γεγονός. Να γίνει ο καταλύτης για την ακύρωση των προωθούμενων σχεδίων και την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών …

Όλοι μαζί μπορούμε να προστατεύσουμε ό,τι έχει απομείνει από τις κατακτήσεις μας γιατί έξι χρόνια μνημονιακών πολιτικών ήταν αρκετά για να διαλύσουν τα πάντα και να αλλάξουν την ίδια τη ζωή μας.

Σήμερα τα πάντα γύρω μας καταρρέουν και τη θέση της ελπίδας έχει πάρει η απογοήτευση.

Χαρακτηριστικός ο λόγος χθες του γενικού γραμματέα της ΑΔΕΔΥ κ. Βασίλη Παληγιάννη που επικεφαλής κλιμακίου της ΑΔΕΔΥ, βρέθηκε στη Λάρισα, επισκεπτόμενος χώρους εργασίας και ενημερώνοντας τους εργαζόμενους για την 24ωρη απεργία που έχει προκηρυχτεί για την 4η Φεβρουαρίου.

Ο κ. Παληγιάννης μιλώντας στην «Ε» θα επισημάνει ακόμα ότι ο κόσμος έχει αρχίσει και βγαίνει πλέον για τα καλά στους δρόμους γιατί κατάλαβε ότι πρέπει να αναλάβει δράση και να συμμετάσχει σε όλους τους αγώνες.

« Η σημερινή κυβέρνηση, θα συνεχίσει ο γ.γ. της ΑΔΕΔΥ, δεν αρκείται στην υλοποίηση των αντιασφαλιστικών νόμων του παρελθόντος, αλλά προχωρά ένα βήμα πιο πέρα , σε νέα μέτρα τα οποία επί της ουσίας κατεδαφίζουν όλα όσα ισχύουν σήμερα.

Αυτά τα μέτρα, εάν ψηφιστούν, θα οδηγήσουν σε μια φτωχοποίηση όλων των συνταξιούχων και οι νέοι συνταξιούχοι θα λαμβάνουν μόνο …βοηθήματα.

Το ασφαλιστικό πρόβλημα, κατέληξε ο κ. Παληγιάννης, δεν αντιμετωπίζεται ούτε με τη μείωση των συντάξεων, ούτε με την αύξηση των εισφορών. Οι κυβερνώντες θα πρέπει να κατανοήσουν ότι για να αντιμετωπιστεί αυτό το πρόβλημα, θα πρέπει να υπάρχει δουλειά για όλους και ανάπτυξη , όλα τα άλλα είναι φοροεισπρακτικές πολιτικές οι οποίες έχουν μικρό ορίζοντα και ημερομηνία λήξεως»…

ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ

Για τις κινητοποιήσεις που διοργανώνονται και στη Λάρισα μίλησε και ο πρόεδρος του Ν.Τ της ΑΔΕΔΥ κ. Δημήτρης Παπαποστόλου που απηύθυνε κάλεσμα συμμετοχής στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Ταχυδρομείου στις 10.30 π.μ. στις 4 Φεβρουαρίου.

Συγκεκριμένα τόνισε μεταξύ άλλων: «Ο νόμος που σχεδιάζει να ψηφίσει η συγκυβέρνηση, έρχεται να προστεθεί στους προηγούμενους αντιασφαλιστικούς νόμους. Αυξάνει τα όρια ηλικίας στα 67 χρόνια ή στα 62 με 40 χρόνια εργασίας και αυξάνει τις εισφορές για την περίθαλψη στους ήδη συνταξιούχους.

Για όλες τις κατηγορίες ασφαλισμένων και συνταξιούχων, σημερινών και μελλοντικών, θεσπίζονται ενιαίοι κανόνες, προσαρμοσμένοι στους δημοσιονομικούς στόχους της συγκυβέρνησης, γεγονός που σημαίνει νέες μειώσεις σε παροχές και συντάξεις για όλους, δηλαδή ενοποίηση και εξίσωση στη φτώχεια και στην εξαθλίωση. Μετά από τις μεγάλες μειώσεις των συντάξεων που έγιναν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και τις επιπλέον που έφερε η συγκυβέρνηση το καλοκαίρι, σχεδιάζουν τώρα νέες δραστικές μειώσεις σε όλους τους συνταξιούχους, βάζοντας ταφόπλακα στο Δημόσιο, καθολικό και αναδιανεμητικό χαρακτήρα της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Οι ασφαλισμένοι θα αναγκάζονται, και εφόσον αντέχουν οικονομικά, να καταφύγουν στην ιδιωτική ασφάλιση για να έχουν στοιχειώδεις παροχές υγείας ή στοιχειώδεις συνθήκες επιβίωσης στα γεράματα. Ενισχύονται με αυτόν τον τρόπο οι ιδιωτικοί επιχειρηματικοί όμιλοι των ασφαλιστικών πολυεθνικών. Η ασφάλιση από συλλογικό δικαίωμα και εργατική κατάκτηση, μετατρέπεται σε ατομική υποχρέωση.

Το αντιδραστικό νομοσχέδιο, κατέληξε, μπορεί και πρέπει να μην ψηφιστεί με τη δύναμη ενός πανεργατικού – παλλαϊκού ξεσηκωμού. Μπορούμε μέσα από τον ευρύτερο λαϊκό ξεσηκωμό να ακυρώσουμε τα σχέδια πλήρους διάλυσης της Κοινωνικής Ασφάλισης».

Ο κ. Παληγιάννης ακόμα προχώρησε σε ενημερώσεις εργαζομένων στο ΠΓΝΛ και στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass