ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ Π. ΣΑΡΧΩΣΗ ΣΕ Α.Τ.Τ. ΚΑΙ Α.Δ.Λ.

Να μπει …STOP στην παράνομη στάθμευση σε Τύρναβο – Αμπελώνα

Δημοσίευση: 27 Ιαν 2016 0:24

 

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Παρέμβαση με επιστολή του προς τον διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Τυρνάβου κ. Ευάγγελο Πελεκάνη με κοινοποίησή της στον διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας κ. Γεώργιο Αγάκο, με θέμα την αστυνόμευση κοινόχρηστων χώρων του Δήμου Τυρνάβου, κάνει ο δήμαρχος κ. Παναγιώτης Σαρχώσης.

Ο δήμαρχος Τυρνάβου στην επιστολή του κάνει αναφορά σε κατάφωρες παραβιάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.) στις πόλεις του Τυρνάβου και του Αμπελώνα που αφορούν κυρίως σε θέματα παράνομης στάθμευσης σε κύριους οδικούς άξονες, επί των πεζοδρόμων, αλλά και επί της κεντρικής πλατείας του Αμπελώνα.

Στην επιστολή σημειώνεται επίσης ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει παρατηρηθεί – και ο Δήμος έγινε δέκτης πολλών παραπόνων πολιτών – ότι παρανόμως σταθμεύουν ΕΙΧ επί των οδών Καραολή και Δημητρίου και Ηρώων Πολυτεχνείου καθ’ όλο το μήκος από το ύψος της διασταύρωσης της πρώτης με την οδό Λαρίσης μέχρι το κτίριο του ΟΤΕ (περίπου) της δεύτερης.

Ο οδικός αυτός άξονας αποτελεί τμήμα της Π.Ε.Ο. Λάρισας – Κοζάνης, με συχνή διέλευση ΕΙΧ, μεγάλων οχημάτων κ.λπ. γεγονός το οποίο εκτός των σοβαρότατων κινδύνων που εγκυμονεί για τους πεζούς και τους περιοίκους, δημιουργεί κυκλοφοριακό «χάος» και εικόνες τριτοκοσμικής χώρας.

Επίσης, παρατηρείται το απαράδεκτο φαινόμενο της στάθμευσης οχημάτων ή ακόμη και της διέλευσης αυτών επί των πεζοδρόμων: Αγίας Παρασκευής και Στ. Καράσσου, επί της οποίας βρίσκονται το Δημοτικό Κατάστημα Τυρνάβου και κυρίως Α.Τ. Τυρνάβου.

Επισημαίνεται ακόμα ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Τυρνάβου έχει προβεί στην ψήφιση σχετικού Κανονισμού λειτουργίας των πεζοδρόμων, αντίγραφο του οποίου σας έχει αποσταλεί με το α.π. 21248/9-12-2015 έγγραφό μας αλλά και με e-mail, προκειμένου να τύχει της εφαρμογής από όλους τους εμπλεκόμενους, π.χ. όσον αφορά στις ώρες τροφοδοσίας των υπαρχόντων καταστημάτων, την είσοδο και έξοδο στα paρking των πολυκατοικιών και οικιών, κ.λπ. γεγονός το οποίο δυστυχώς παρατηρούμε ότι δεν τηρείται και δεν ελέγχεται.

ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

Στην πόλη του Αμπελώνα, παρά το γεγονός των πολλών ελεύθερων χώρων, ΕΙΧ, αγροτικά αυτοκίνητα και μικρά φορτηγά σταθμεύουν κυριολεκτικά ανενόχλητα, επί της κεντρικής πλατείας, συμπληρώνοντας με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο την άσχημη εικόνα και την εμπέδωση της χαλαρής έως ανύπαρκτης εφαρμογής των στοιχειωδών κανόνων του Κ.Ο.Κ. σε σχέση με τα καθήκοντα της Αστυνομίας και της εικόνας αυτής σ’ ένα ευνομούμενο Κράτος.

Και ο δήμαρχος Τυρνάβου συνεχίζει στην επιστολή του προς το διοικητή του Α.Τ. Τυρνάβου με κοινοποίηση και προς τον αστυνομικό διευθυντή Λάρισας: «Επίσης, θα θέλαμε να σας τονίσουμε ότι σε ειδικό χώρο έμπροσθεν του δημαρχείου, έχουμε διαθέσει μια θέση στάθμευσης για την εξυπηρέτηση των ιδιαίτερων αναγκών των ΑμΕΑ και τη δεύτερη για τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα του Δήμου Τυρνάβου ή άλλων δημόσιων υπηρεσιών ή για το ΕΙΧ αυτοκίνητο του εκάστοτε δημάρχου Τυρνάβου ή άλλων επίσημων επισκεπτών μας (λ.χ. βουλευτών, άλλων δημάρχων, Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας Στ. Ελλάδος, περιφερειάρχη ή αντιπεριφερειάρχη ή άλλων στελεχών της Δημόσιας Διοίκησης).

Αντί αυτού, διαπιστώνεται ότι στους χώρους αυτούς σταθμεύουν παρανόμως διάφοροι κατά το δοκούν, ενώ σε δύο τουλάχιστον περιπτώσεις το αυτοκίνητο του δημάρχου Τυρνάβου ήταν ίσως από τα ελάχιστα που δέχθηκε κλήση παράνομης στάθμευσης. Εμείς θεωρούμε ότι ο χώρος αυτός θα πρέπει να προστατευθεί, για λόγους τόσο κοινωνικούς και υπηρεσιακούς όσο και λόγους σημειολογικούς.

Και ο δήμαρχος Τυρνάβου καταλήγει:

«Ζητούμε στο πλαίσιο των επιχειρησιακών σας σχεδιασμών να προβείτε στην εφαρμογή και όπου απαιτείται στον έλεγχο του Κ.Ο.Κ. προκειμένου να εξασφαλιστούν:

* η απρόσκοπτη κυκλοφορία των πάσης φύσεως οχημάτων επί του οδικού άξονα της Π.Ε.Ο. Λάρισας – Κοζάνης στο τμήμα που περιλαμβάνει τις οδούς Καραολή και Δημητρίου και Ηρώων Πολυτεχνείου,

* η προστασία και ο χαρακτήρας των κοινόχρηστων χώρων (πάρκα – πλατείες) από τις παράνομες σταθμεύσεις επί αυτών,

* η προστασία των καθορισμένων ειδικών χώρων στάσης – στάθμευσης (ΑμΕΑ, Υπηρεσίες),

* η πλήρης εφαρμογή του Κανονισμού Πεζοδρόμων,

* η προστασία των πεζών και γενικά.

* η εύρυθμη κυκλοφορία στις πόλεις του Τυρνάβου και του Αμπελώνα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass