* Μαζί του συνελήφθη και 83χρονος Καρδιτσιώτης στο σπίτι του οποίου κατασχέθηκαν γυάλινα βάζα με βότανα και φιαλίδια με υγρό άγνωστης προέλευσης και χημικής σύνθεσης

«Μαντζούνια» και χασισέλαιο διά πάσα νόσον

Δημοσίευση: 16 Ιαν 2016 19:26
Δεκάδες βάζα και φιαλίδια, με βότανα και υγρά άγνωστης σύνθεσης, κατέσχεσε η ΕΛ.ΑΣ. στο σπίτι του 83χρονου στην Καρδίτσα Δεκάδες βάζα και φιαλίδια, με βότανα και υγρά άγνωστης σύνθεσης, κατέσχεσε η ΕΛ.ΑΣ. στο σπίτι του 83χρονου στην Καρδίτσα

 

Θεραπεία καρκίνων με υγρό που από την οσμή του, σύμφωνα με εκτιμήσεις έμπειρων αστυνομικών, φαίνεται πως είναι χασισέλαιο και με «μαντζούνια» φτιαγμένα από διάφορα βότανα, υπόσχονταν γιατρειά… διά πάσα νόσο, ένας 43χρονος Λαρισαίος και ένας 83χρονος Καρδιτσιώτης που συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας.

Ο 43χρονος ελεύθερος επαγγελματίας (το επάγγελμα του οποίου ουδεμία σχέση έχει με την ιατρική) έπειθε τα ανυποψίαστα θύματά του πως το υγρό σκεύασμα που περιείχε η σύριγγα θεραπεύει τον καρκίνο, ενώ όταν «ξέμενε» από «φάρμακα», παρέπεμπε στον 83χρονο συνταξιούχο από την Καρδίτσα, που το «παρασκεύαζε», στο σπίτι του οποίου βρέθηκαν επίσης διάφορα «μαντζούνια» από βότανα αλλά και υγρά με άγνωστη χημική σύνθεση.

Όλα αυτά με το αζημίωτο βέβαια αφού, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», η κάθε σύριγγα (με 10 ml του «θαυματουργού» φαρμάκου) πωλούνταν αντί 350 ευρώ. Η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται σε εξέλιξη και ακόμη δεν μπορεί να απαντηθεί το ερώτημα, πόσοι ασθενείς και για πόσους μήνες λάμβαναν τα «φάρμακα» αλλά το δεδομένο είναι πως από τα σημειωματάρια που εντόπισαν αστυνομικοί, προκύπτει μεγάλος αριθμός «πελατών».

Κατά την ΕΛ.ΑΣ., πρόκειται για ένα ακόμη περιστατικό εξαπάτησης πολιτών που ενώ νοσούν από καρκίνο θέλοντας να διατηρήσουν την ελπίδα για τη θεραπεία τους, πείθονται και πληρώνουν όσο – όσο για να λάβουν σκευάσματα με άγνωστη χημική σύνθεση ή σκευάσματα χωρίς την έγκριση του ΕΟΦ και ιατρικής συνταγής και τελικά, επί της ουσίας, με αμφίβολα αποτελέσματα σε ό,τι αφορά στη θεραπεία τους.

ΚΑΦΕ

Ο 43χρονος, συνελήφθη προχθές το μεσημέρι σε κεντρική καφετέρια της Λάρισας όπου αστυνομικός παριστάνοντας τον ενδιαφερόμενο για θεραπεία του παρέδωσε 3.000 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα, προκειμένου να παραλάβει 9 σύριγγες των 10 ml η κάθε μια. Μαζί και κάψουλες στις οποίες ο ασθενής, έπρεπε στη συνέχεια, να εγχύσει το υγρό σκεύασμα και να λαμβάνει σταδιακά με… κατάποση!

Αργότερα, στην Καρδίτσα, συνελήφθη και ο 83χρονος συνταξιούχος στο σπίτι του οποίου βρέθηκαν δεκάδες φιαλίδια με υγρά αγνώστων προς το παρόν ουσιών, βάζα με διάφορα βότανα, δημοσιεύματα που αφορούσαν σε ασθένειες αλλά και ιδιόχειρες σημειώσεις στις οποίες αναφέρονται συνταγές και δοσολογίες, ονόματα πολιτών και χρηματικά ποσά.

ΔΡΑΣΗ

Τα «θαυματουργά φάρμακα» που διέθεταν οι δυο συλληφθέντες εκτιμάται πως έγιναν γνωστά «από στόμα σε στόμα» ενώ ο 43χρονος Λαρισαίος εκτιμάται πως τα προμηθευόταν από ευρωπαϊκή χώρα.

Ο 43χρονος τα έστελνε στη συνέχεια με κούριερ σε διάφορες περιοχές της χώρας. Το ραντεβού του 43χρονου με τον αστυνομικό δόθηκε σε κεντρικό καφέ της Λάρισας και, όπως σημειώνεται από την ΕΛ.ΑΣ. «ο 43χρονος παρέλαβε το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ για την προμήθεια 100ml περίπου φαρμάκου και παρέδωσε ως πρώτη δόση σύριγγα περιέχουσα 10ml χασισέλαιο.

Στη συνέχεια, στο πλαίσιο άλλης προκαθορισμένης συνάντησης, ο αστυνομικός μετέβη στην οικία του 83χρονου στην Καρδίτσα και παράλαβε ως θεραπεία πέντε γυάλινα φιαλίδια, με υγρό αγνώστου συνθέσεως, συνολικού βάρους 1.226 γραμμάρια, έναντι του χρηματικού ποσού των 400 ευρώ».

Για τη σχέση των δυο συλληφθέντων από την ΕΛ.ΑΣ. διευκρινίζεται ότι «ο 43χρονος εξαπατούσε ασθενείς που έπασχαν από ανίατη ασθένεια (καρκίνο), διαβεβαιώνοντάς τους ότι διαθέτει, έναντι χρηματικής αμοιβής, σκεύασμα που θεραπεύει την ασθένειά τους.

Στη συνέχεια επικαλούμενος αδυναμία να διαθέσει ο ίδιος το εν λόγω σκεύασμα, παρέπεμπε τα θύματά του στον 83χρονο, τον οποίο παρουσίαζε ως κατασκευαστή του σκευάσματος».

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ακόμη ότι, προχθές το πρωί, «ο 43χρονος απέστειλε σε ημεδαπή στην περιοχή των Χανίων, μέσω εταιρίας ταχυμεταφορών, ένα φάκελο που περιείχε δύο σύριγγες με χασισέλαιο, δύο χάρτινες συσκευασίες με 125 γραμμάρια πράσινης σκόνης αγνώστου χημικής συνθέσεως, καθώς και μία συσκευασία με φυτικά αποσπάσματα αγνώστου προελεύσεως.

Σε νομότυπες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των συλληφθέντων και σε κατάστημα όπου εργαζόταν ο 43χρονος βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν: Πλήθος γυάλινων φιαλιδίων και συσκευασιών που περιείχαν ουσία (υγρή και σε σκόνη) αγνώστου χημικής συνθέσεως. Συσκευασίες που περιείχαν κάψουλες με σκόνη αγνώστου χημικής συνθέσεως. Γυάλινα βάζα με διάφορων ειδών βότανα. Πλήθος συσκευασιών που περιείχαν κενές κάψουλες. Οκτώ σύριγγες με μικροποσότητες χασισέλαιου. Πέντε δισκία «ecstasy» και «mdma». Πέντε ναρκωτικά δισκία και μικροποσότητα κάνναβης, κατάλογοι προϊόντων, το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ, καθώς και μικρά χρηματικά ποσά νομισμάτων άλλων χωρών» καταλήγει η ΕΛ.ΑΣ.

Ο 83χρονος συνελήφθη για απόπειρα απάτης και λόγω της ηλικίας, με εισαγγελική εντολή, αφέθηκε ελεύθερος προχθές βράδυ. Αντίθετα ο 43χρονος, σε βάρος του οποίου «σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της απάτης και της παράβασης του νόμου περί ναρκωτικών», χθες το μεσημέρι οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, όπου έλαβε 48ωρη προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί.

Διευκρινίζεται πως φιαλίδια και σύριγγες που κατασχέθηκαν θα αποσταλούν για εργαστηριακή εξέταση προκειμένου να διαπιστωθεί η σύνθεση των υγρών που περιείχαν.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass