ΝΕΚΡΟΣ 47ΧΡΟΝΟΣ ΟΔΗΓΟΣ Ι.Χ.Ε. ΣΕ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΑΜΑΞΟΣΤΟΙΧΙΑ

Θάνατος σε αφύλακτη διάβαση

* Παρά τα κατά καιρούς δυστυχήματα στο σιδηροδρομικό δίκτυο Λάρισας – Βόλου, η διάβαση κοντά στη Χάλκη παραμένει αφύλακτη, χωρίς μπάρες και φωτεινή σήμανση – Αρκετοί οδηγοί επιλέγουν τον δρόμο για να αποφύγουν τα διόδια.

Δημοσίευση: 15 Ιαν 2016 1:00

Ένας 47χρονος άνδρας, καταγόμενος από την Καβάλα, έχασε χθες το βράδυ τη ζωή του, όταν το εταιρικό, επιβατικό, αυτοκίνητο που οδηγούσε παρασύρθηκε από αμαξοστοιχία του ΟΣΕ που εκτελούσε το δρομολόγιο από Λάρισα προς Βόλο.

Πρόκειται για ένα ακόμη θανατηφόρο δυστύχημα που σημειώνεται, στον ίδιο σιδηροδρομικό άξονα, σε μια «ύπουλη» ισόπεδη διάβαση του ΟΣΕ κοντά στη Χάλκη, διάβαση η οποία δεν διαθέτει φωτεινή σήμανση αλλά ούτε και μπάρες (καθιστώντας την ακόμη πιο επικίνδυνη τις βραδινές ώρες) παρά μόνο μια επιγραφή που καλεί τους οδηγούς να… προσέχουν τα τρένα.

Το χθεσινό δυστύχημα σημειώθηκε στην περιοχή μεταξύ, του Σταθμού Εξυπηρέτησης Αυτοκινήτων «Νιαβής» (στο 7ο χλμ της παλαιάς εθνικής οδού Λάρισας – Βόλου) και της Χάλκης, όπου διασταυρώνεται το σιδηροδρομικό δίκτυο με επαρχιακό δρόμο που του οδικούς κόμβους, του Κιλελέρ και του Πλατυκάμπου.

Ενός δρόμου που συχνά χρησιμοποιούν οδηγοί προκειμένου να αποφύγουν τα διόδια επί της ΠΑΘΕ, όπως σημείωναν στην «Ε» κάτοικοι της γύρω περιοχής που βρέθηκαν στον τόπο του δυστυχήματος.

Ενός δρόμου όπου συχνά γίνονται ατυχήματα, όπως συνέβη και το περασμένο καλοκαίρι, με αφορμή και τις απότομες στροφές κοντά στη διάβαση του ΟΣΕ. Στην ίδια περιοχή αλλά πιθανότατα σε διαφορετική – επίσης αφύλακτη - διάβαση, τον Σεπτέμβριο του 2008, από τη σύγκρουση αμαξοστοιχίας του ΟΣΕ με φορτηγό αυτοκίνητο σκοτώθηκαν, ο μηχανοδηγός του τραίνου και ο οδηγός του φορτηγού.

Το χθεσινό δυστύχημα, σημειώθηκε περίπου στις 7 το βράδυ, όταν η αμαξοστοιχία 2572 από Λάρισα προς Βόλο, παρέσυρε το επιβατικό αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 47χρονος Βασίλειος Χρ. Γαρυφάλλου με αποτέλεσμα ο οδηγός του Ι.Χ. να βρει ακαριαίο θάνατο.

Ο 47χρονος ιδιοκτήτης εταιρίας, κινούνταν στον επαρχιακό δρόμο από Κιλελέρ προς Πλατύκαμπο με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη. Η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή που η αμαξοστοιχία παρέσυρε το Ι.Χ. τουλάχιστον 200 μέτρα από τη διάβαση ενώ πυροσβέστες της ΠΥ Λάρισας, επιχειρούσαν για ώρα να απεγκλωβίσουν το άψυχο σώμα του άτυχου 47χρονου, από το παραμορφωμένο αυτοκίνητο.

Διασώστες του ΕΚΑΒ με κινητή Μονάδα βρέθηκαν επίσης στο σημείο του δυστυχήματος αλλά ήταν ήδη αργά για τον 47χρονο ενώ, ευτυχώς, δεν τραυματίσθηκε κανείς από τους περίπου 80 επιβάτες του τραίνου που σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε» ενώ ήταν να αναχωρήσει για Βόλο στις 18.30’, λόγω καθυστέρησης ξεκίνησε στις 18.52’.

Αστυνομικοί της Δ.Α. Λάρισας ερεύνησαν επίσης το σιδηροδρομικό δίκτυο στον τόπο του δυστυχήματος αποκλείοντας έτσι το ενδεχόμενο να υπήρχε και άλλος επιβάτης στο αυτοκίνητο, το οποίο απέσυραν πυροσβέστες από τις ράγες, μετά από ώρες.

Η αμαξοστοιχία επέστρεψε στο Σταθμό Λάρισας και οι επιβάτες του, όπως και αυτοί των επόμενων δρομολογίων, ταξίδεψαν στο Βόλο, με λεωφορεία που μίσθωσε ο ΟΣΕ αφού τα επόμενα δρομολόγια ακυρώθηκαν, λόγω του δυστυχήματος.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass