Xιονιάς-ρεκόρ στην Ιαπωνία

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 24 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ

Δημοσίευση: 21 Φεβ 2025 8:01

TOKIO
Σε τουλάχιστον 24 ανέρχονται οι νεκροί από τις χιονοπτώσεις ρεκόρ που αντιμετωπίζει η Ιαπωνία εδώ και δύο εβδομάδες, ενώ η Ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (JMA) εξέδωσε χθες προειδοποίηση για ενδεχόμενο νέο κύμα κακοκαιρίας.

Ο νομός του Αομόρι, στο βόρειο τμήμα της χώρας, μετρά τουλάχιστον 9 θανάτους που συνδέονται με τις χιονοπτώσεις φέτος τον χειμώνα. Στους νεκρούς περιλαμβάνονται 6 άνθρωποι που καθάριζαν τις σκεπές τους. Παράλληλα στον νομό της Νιιγκάτα, στην κεντρική Ιαπωνία, οι αρχές κατέγραψαν τον θάνατο τουλάχιστον 12 ανθρώπων λόγω του χιονιού.
Τρεις εργαζόμενοι σε απομονωμένο ορεινό θέρετρο στην περιοχή της Φουκουσίμα βρέθηκαν επίσης νεκροί την Τρίτη αφού διέσχισαν χιονισμένο βουνό για να κάνουν εργασίες συντήρησης σε εγκαταστάσεις ιαματικής πηγής, σύμφωνα με ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης.
Οι περιοχές που επλήγησαν ιδιαίτερα από τις χιονοπτώσεις -οι οποίες προκάλεσαν κυρίως θανάτους και προβλήματα στις μεταφορές- βρίσκονται κατά μήκος της ακτής της Θάλασσας της Ιαπωνίας, απέναντι από τη Ρωσία και τη Βόρεια και τη Νότια Κορέα.
“Είμαι εδώ για δέκα χρόνια και ποτέ δεν είχα δει κάτι τέτοιο”, δήλωσε κάτοικος της απομονωμένης περιοχής Σουκάγιου, στον νομό Αομόρι, στο ιαπωνικό τηλεοπτικό δίκτυο TBS.
Το γραφείο στον Αομόρι της μετεωρολογικής υπηρεσίας JMA εξέδωσε χθες προειδοποίηση για το ενδεχόμενο χιονοθύελλας που θα μπορούσε να βρίσκεται σε επίπεδα συναγερμού. Στο μεταξύ στην πόλη Τσουνάν στον νομό Νιιγκάτα το χιόνι που έχει πέσει υπολογίζεται σε πάνω από 3,5 μέτρα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass