IΣΡΑΗΛ: Πρέπει να αποφευχθεί ένας ολοκληρωτικός πόλεμος στη Μέση Ανατολή

* Δηλώνει ο πρόεδρος Μπάιντεν * «Κανένας τόπος δεν είναι πολύ απομακρυσμένος» για το Ισραήλ δηλώνει ο υπουργός Άμυνας

Δημοσίευση: 30 Σεπ 2024 9:20

ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε χθες βράδυ ότι θα μιλήσει με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει το πότε θα γίνει αυτό. «Θα σας πω τι του λέω όταν μιλήσω μαζί του», είπε στους δημοσιογράφους.

Όταν ρωτήθηκε αν είναι δυνατόν να αποφευχθεί ένας ολοκληρωτικός πόλεμος στη Μέση Ανατολή, απάντησε: «Πρέπει. Πραγματικά πρέπει να τον αποφύγουμε».
Στο μεταξύ ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ δήλωσε χθες βράδυ ότι «κανένας τόπος δεν είναι πολύ απομακρυσμένος» για το Ισραήλ, μετά τα πλήγματα των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων στην Υεμένη, σε απάντηση για τις επιθέσεις των ανταρτών Χούθι στο ισραηλινό έδαφος.
«Το μήνυμά μας είναι σαφές: για εμάς, κανένα μέρος δεν είναι πολύ απομακρυσμένο» ανέφερε στην ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του.
Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε επίσης ότι «περισσότεροι από άλλοι 20 τρομοκράτες» της Χεζμπολάχ του Λιβάνου σκοτώθηκαν στο πολύ ισχυρό πλήγμα που εξαπέλυσε προχθές, Παρασκευή, στο αρχηγείο της οργάνωσης στα νότια προάστια της Βηρυτού, που κόστισε τη ζωή στον ηγέτη της, τον Χασάν Νασράλα.
«Περισσότεροι από άλλοι 20 τρομοκράτες διαφόρων βαθμών, που ήταν παρόντες στο υπόγειο αρχηγείο της Βηρυτού κάτω από μη στρατιωτικά κτήρια και οι οποίοι διηύθυναν τις τρομοκρατικές επιχειρήσεις της Χεζμπολάχ εναντίον του κράτους του Ισραήλ, εξοντώθηκαν επίσης», ανέφερε ο στρατός σε μια ανακοίνωση στην οποία δίνει διευκρινίσεις για ορισμένους από αυτούς.
Εκτός από τον Χασάν Νασράλα και έναν άλλο διοικητή της οργάνωσης, τον Άλι Καράκι, οι Ιμπραχίμ Χουσέιν Τζαζίνι, Σαμίρ Ταουφίκ Ντιμπ, Αμπέντ αλ Αμίρ Μουχάμαντ Σαμπίνι και Άλι Νάαφ Αγιούμπ είναι μεταξύ εκείνων που σκοτώθηκαν κατά τον βομβαρδισμό του αρχηγείου της λιβανέζικης ισλαμιστικής οργάνωσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

ΕΝΙΣΧΥΕΤΑΙ Η ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ
Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν εξουσιοδότησε τον στρατό να ενισχύσει την παρουσία του στη Μέση Ανατολή με «αμυντικές» ικανότητες αεροπορικής υποστήριξης και έθεσε άλλες δυνάμεις σε αυξημένη κατάσταση ετοιμότητας, όπως ανακοίνωσε χθες το Πεντάγωνο.
«(Ο Όστιν) αύξησε την ετοιμότητα επιπρόσθετων δυνάμεων των ΗΠΑ για ανάπτυξη, αυξάνοντας την ετοιμότητά μας ώστε να ανταποκριθούμε σε διάφορα ενδεχόμενα», ανέφερε σε μία δήλωση ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, υποπτέραρχος Πάτρικ Ράιντερ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass